Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές υπό βροχή

Έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Μια μέρα έμεινε ακόμα πριν ανοίξουν οι κάλπες και όπως δείχνει αυτή θα είναι βροχερή υπό καταρρακτώδης βροχή, σαν και αυτή που έριξε τα ξημερώματα στην πόλη μας. (Για αύριο πάντως τα δελτία καιρού δείχνουν μέχρι στιγμής μόνο συννεφιά).
Μιας προεκλογικής περιόδου, που ήταν υποτονική σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Βέβαια σε σχέση με το 2007 υποκειμενική μας πάντα εκτίμηση ο κόσμος έδειξε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά δεν παύει όμως να είναι δύσπιστος, καθώς τα προβλήματα είναι πλέον πολλά που απασχολούν την καθημερινότητα του.
Όσον αφορά το Αγρίνιο, κανένας αρχηγός κόμματος δεν επισκέφτηκε την πόλη μας κατά τη βραχεία αυτή προεκλογική περίοδο. Αντίθετα το βάρος αυτής σήκωσαν ουσιαστικά οι υποψήφιοι των κομμάτων στο νομό μας και οι κομματικοί μηχανισμοί. Οι εξορμήσεις πλέον των πολιτικών αρχηγών απέκτησαν χαρακτήρα περιφερειακό. Πάντως η πόλη μας γέμισε χθες από αρκετούς ετεροδημότες που ήρθαν για να ασκήσουν αύριο τα προεκλογικά τους δικαιώματα.
Η αυλαία λοιπόν σιγά σιγά πέφτει με φόντο τον φθινοπωρινό αυτό καιρό. Ας ελπίσουμε η επόμενη που θα ανοίξει να είναι καλύτερη για όλους μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το ΕΚΑΒ και όλα τα ψυχιατρεία της χώρας για το βράδυ των εκλογών.

5.000 ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, πυροσβέστες, δύτες, νοσοκόμοι, παρηγορήτριες, ιερείς-εξομολογητές, μοιρολογήστριες έχουν επιστρατευθεί για τη φοβερή αυτή νύχτα της 4ης Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χιλιάδες οπαδοί και στελέχη της Ν.Δ. θα αποτολμήσουν το απονενοημένο διάβημα.

ταυτόχρονα έχουν δοθεί οδηγίες στον πληθυσμό να κρύψει όλα τα μαχαίρια, πιστόλια, σχοινιά, σαπούνια από τα σπίτια με το φόβο ότι θα γίνουν όργανα των απελπισμένων αυτόχειρων νεοδημοκρατών.

2 Οκτώβριος 2009 10:11 πμ

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ διαθέτει υποψήφιο γιατρό (Μάριος Σαλμάς)και νοσηλεύτρια (Ειρήνη Κολώνια) Αν ψηφιστούν αμφότεροι, ελπίζω να ψηφιστούν, τότε η παράταξη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Θα συνεχίσουν να προσφέρουν και σε χαμένους και σε κερδισμένους, γιατί απ όσο μπορώ να τους μεταφράσω, μέλημα τους είναι το καλό του τόπου.
Τα χιουμοριστικά ευφυολογήματα αυτού του τύπου αποτελούν συγκεκαλυμμένες εκφάνσεις του άκρατου πρασινοφρορουρισμού. Μία ακραία και όχι ασυνήθη αλλά αήθη συμπεριφορά που έδωσε σάρκα και οστά στην αμετροέπεια, στον θρίαμβο της μετριότητας, στην κατίσχυση της ιδιοτέλειας, στην έπαρση της μισαλλοδοξίας, στην επώαση του καθεστωτισμού και εν τέλει μπόλιασε και άλλους χώρους, σαν την πανούκλα.
Είδαμε όλοι μας να γιγαντώνεται στις μέρες μας ο καρτσαπλιάς που με όλο το φανατισμό της χωριατιάς και της ασύστολης θρασύτητας να γίνεται αίφνης κομματικό στέλεχος και αυτόματα δημόσιος υπάλληλος. Όλο αυτό το ατελέσφορο κράτος που έχουμε αποτελείται κατά κανόνα από πρασινοφρουρούς-πρασινορουφιάνους.
Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Αλλά και ο λαός δεν ξεχνά επίσης τι σημαίνει πρασινοφρουρός. Όσο και αν θέλουν ως λύκοι με προβιά να κρυφτούν. Αγνοούν ότι το είδος έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αγνοούν ότι δεν έχουν όλοι αριστερή διανόηση και δεξιά τσέπη. Αγνοούν ότι τη ραχοκοκαλιά αυτού του τόπου την αποτελούν άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και όχι κακέκτυπα του καθημαγμένου πρασινοφρουρισμού και του μεταλλαγμένου εκσυγχρονισμού
Ο πέλεκυς της ιστορίας θα πέσει βαρύς σε όποιον αποτολμήσει συμπεριφορά που θα ξεφύγει από τα όρια του πολιτικώς ορθού
Έτσι συνοπτικά η Ύβρις των νικητών θα συναντήσει την Νέμεσι. της οποίας τον ορφικό ύμνο παραθέτω, για να ξεφύγουμε λίγο από τα ποσοστά και τις προβλέψεις των εκλογών, που είναι δουλειά της Πυθίας




Ορφικός Ύμνος

Εσένα τη Νέμεση καλώ,
τη βασίλισσα την πανίσχυρη,
μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση,
εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο
[...]σε κάθε θνητό είναι γνωστή η επιρροή σου,
και οι άνθρωποι βογγούν πίσω από τα δίκαια δεσμά σου,
γιατί κάθε σκέψη καλά κρυμμένη στο μυαλό,
ξεκάθαρα αποκαλύπτεται στη θέα σου.
[...] Έλα ευλογημένη και ιερή Θεά, εισάκουσε την προσευχή μου,
και βάλε στη φροντίδα σου τη ζωή του πιστού σου,
την αγαθοεργή σου βοήθεια δώσε στην ώρα της ανάγκης,
και άφθονη ισχύ στη δύναμη της λογικής,
τις σκέψεις τις ασεβείς, τις αλαζονικές και τις χαμερπείς διώξε μακριά.
–Ορφικός Ύμνος 61 στην Νέμεσι

Τουαρέγκ

2 Οκτώβριος 2009 5:11 μμ

Ανώνυμος είπε...

apo to spiti sou einai h photo??