Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Έρευνα για παράνομες αδειοδοτήσεις φορτηγών Δ.Χ στην Αιτωλοακαρνανία.


Δημοσιεύτηκε στο express.gr


Eντολή για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά σε παράνομη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ιωάννη Σακελάκο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, εντοπίζονται παράνομες αδειοδοτήσεις φορτηγών και «προβλήματα με πολιτικές, κοινωνικές και ποινικές διαστάσεις», ενώ προέκυψαν ευθύνες και για στελέχη υπουργείων, με αποτέλεσμα να ερευνηθεί και ο ρόλος των υπουργών Μεταφορών των τελευταίων χρόνων.
Ειδικότερα, όπως είχε προκύψει μετά από απογραφή που έγινε πριν από 6 χρόνια για να διαπιστωθεί ποια και πόσα φορτηγά δημόσιας χρήσης έχουν άδεια και κυκλοφορούν νόμιμα, τουλάχιστον έντεκα οχήματα φέρεται να διέθεταν πλαστά στοιχεία. Πρόκειται κυρίως για φορτηγά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες οι φάκελοι των εν λόγω φορτηγών δεν βρέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν μπόρεσε να αποδειχθεί εάν ήταν πλαστές ή όχι οι άδειες.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών ζήτησε με εντολή του από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας να χορηγηθούν άδειες, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, ενώ το 2009, υπουργός Μεταφορών εμφανίζεται να ζητεί με εντολή του από το Γραφείο Συγκοινωνιών στο Αγρίνιο να εκδοθούν άδειες για 11 φορτηγά με συγκεκριμένους αριθμούς.
Για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο οποίος ερευνούσε το θέμα. Ο κ. Ρακιτζής επισκέφθηκε τον υπουργό και του ζήτησε να ανακληθεί η απόφασή του, γεγονός που έγινε.
Ωστόσο, στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε ανάκληση της απόφασης και εκδόθηκε νέα ώστε να δοθούν άδειες για τα 11 φορτηγά, αλλά και για άλλα τις επόμενες ημέρες.
Με δεδομένο ότι η αγοραία αξία του δικαιώματος κυκλοφορίας ΦΔΧ ανέρχεται, ανάλογα με την κατηγορία, από 80.000 έως και σε 300.000 ευρώ για βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και ότι ο συνολικός αριθμός των παράνομων αδειοδοτήσεων δεν έχει εξακριβωθεί (πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να αγγίζει και τα 400 οχήματα), ο κ. Δημήτρης Ρέππας ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας "αφού εξετάσει την υπόθεση να πράξει τα δέοντα".

Δανάη Αλεξάκη

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "αδιάφθορη" δημόσια κλίκα του Μηχανολογικού και του ΚΤΕΟ εδώ στο Αγρίνιο θα ελεγχθεί;Ως πότε θα μας πίνουν το αίμα με τα φακελάκια τους;

Ανώνυμος είπε...

ayta einai gnosta edo kai kairo

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΦΕΤΟΣ ΠΝΙΓΗΚΕ! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

sotos206 είπε...

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ειμαστε εμεις πανω και θα τις βγαλουμε οπως θελουμε με δικα μας ...δημοκρατικα πασοκικα κριτιρια τυπου βερελη.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ειμαστε εμεις πανω και θα τις βγαλουμε οπως θελουμε με δικα μας ...δημοκρατικα πασοκικα κριτιρια τυπου βερελη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΓΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ...ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

Για να δουμε... θα καθαρισει αυτη η χωρα απο τους διεφθαρμενους ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Να διαβάζετε καμιά φορά και τοπικό τύπο. Δεν κάνει κακό. Αυτά και με περισσότερες λεπτομέρειες τα έχει γράψει και η "Εβδομάδα" αλλά και άλλες τοπικές εφημερίδες. Το ζήτημα όμως είναι ότι αν και τα γράφουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι, οι λεγόμενοι υπέυθυνοι δεν κάνουν τίποτε απολύτως. Αλλά το αστείο είναι ότι κάποιοι απο την εν λόγω υπηρεσία κατορθώνουν να εκλέγονται ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι!!! Αυτό είναι ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!
ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΤΟΝΑ ΦΑΓΑΝΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!!!

S.F.T. είπε...

ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!
ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!
ΝΤΑΒΑΤΖΟΥΠΟΛΗ
ΝΤΑΒΑΤΖΟΧΩΡΑ
ΝΤΑΒΑΤΖΟΠΛΑΝΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τους νταβατζηδες τους εχετε στο κεφαλι σας και απο πισω σας....
Δεν μπορειτε να ζησετε χωρις αυτους.. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ...

Ανώνυμος είπε...

εσενα 9:30 τι σου εχει μεινει απο την τουρκοκρατια? το οθωμανικο? απο που εισαι φιλαρακ?ποια χωρα?