Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ταχύρυθμο σεμινάριο των παρατηρητών διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ



Με σκοπό την απόκτηση διαπίστευσης παρατηρητή διαιτησίας των μη εν ενεργεία διαιτητών, που για διαφόρους λόγους δεν συμμετείχαν στα σεμινάρια του περασμένου καλοκαιριού της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ και δεν κατέστη δυνατό να αποκτήσουν τη σχετική διαπίστευση, πραγματοποιήθηκε ταχύρυθμο σεμινάριο στα γραφεία του Σ.Δ.Π. Αιτ/νίας στο Αγρίνιο.

Κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου σεμιναρίου, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι παρατηρητές διαιτησίας μετά την εφαρμογή του «νέου συστήματος διαιτησίας» που εφαρμόζεται στη χώρα μας και το οποίο εποπτεύεται από την UEFA.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ Νίκος Λύτρας παρουσίασε αναλυτικά το «Νέο Σύστημα Διαιτησίας» και αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που πραγματοποιούνται για την αναβάθμιση της διαιτησίας στην Ελλάδα, αλλά και στα καθήκοντα και στους στόχους που έχει θέσει η επιτροπή για την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε επίσης στην δια βίου εκπαίδευση των παρατηρητών και στη διαρκή επιμόρφωση πάνω στους κανονισμούς, ώστε οι παρατηρητές να μπορούν να ανταποκρίνονται στον έλεγχο των αγωνιζομένων διαιτητών, οι οποίοι στη συνέχεια κάτω από τις οδηγίες τους, θα μπορούν να αντεπεξέρχονται με τον καλύτερο τρόπο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος της επιτροπής κ. Σπύρος Τομαράς ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα σεμινάρια του καλοκαιριού, στη δυσκολία των εξετάσεων, στα νέα δεδομένα της συνθήκης της UEFA και του νέου συστήματος διαιτησίας, που θέλει πλέον διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας, όχι μόνο να ασχολούνται με τα αντικείμενά τους, αλλά και σε ετήσια βάση να το αποδεικνύουν με την επιτυχή παρουσία τους στο χώρο.

Ο κ. Παναγιώτης Καψάλης μέλος της επιτροπής, αναφέρθηκε αναλυτικά και πολύ κατατοπιστικά στο νέο έντυπο της έκθεσης και στο πως προκύπτει η βαθμολόγηση του διαιτητή σύμφωνα με την απόδοσή του στους επιμέρους τομείς .
Μετά τη διεξαγωγή του ταχύρυθμου αυτού σεμιναρίου, ακολούθησε στον ίδιο χώρο, συγκέντρωση όλων των παρατηρητών διαιτησίας και δόθηκαν οδηγίες, σε ότι αφορά το
«Νέο Σύστημα Διαιτησίας», και τα πλαίσια της «Συνθήκης UEFA» που ισχύει πλέον και στη χώρα μας.

Στο τέλος της επιμορφωτικής συνάντησης των παρατηρητών διαιτησίας, παρατέθηκε δείπνο στους συμμετέχοντες παρατηρητές από την ΕΠΣΝΑ .

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΠΟ Βασίλης Τεροβίτσας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Σπύρος Ιωαννίδης, ο ταμίας και διοικητικός υπεύθυνος για τη διαιτησία κ. Χρήστος Κόρας, και το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της «τεχνικής επιτροπής» των Μεικτών ομάδων, κ. Νίκος Γυφτάκης.
Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Σπ. Ιωαννίδης, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου της ΕΠΟ κ. Πιλάβιου, ευχήθηκε στους παρατηρητές κάθε επιτυχία στο έργο τους, και υπογράμμισε ταυτόχρονα τις προοπτικές που ανοίγονται για το θεσμό των ελλήνων παρατηρητών διαιτησίας, από την εφαρμογή του νέου συστήματος διαιτησίας, εστιάζοντας στην ιδανική συνεργασία όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: