Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Παρεμβάσεις στο υπάρχον οδικό δίκτυο ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών


"Δώδεκα από το σύνολο των είκοσι επεμβάσεων που αφορούν το συγχρηματοδοτούμενο έργο της υλοποίησης επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας όσον αφορά κόμβους αλλά και την ασφαλή διέλευση πεζών στον άξονα Αντίρριο- Ιωάννινα εξελίσσονται ή πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο τμήμα του οδικού άξονα που ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «θα γίνουν τοπικές αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων ή και κυκλοφοριακών συνδέσεων για την ασφαλέστερη διευθέτηση κυκλοφορίας, κατασκευής νέας ή βελτίωση υφιστάμενης σήμανσης και φωτισμού, εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης ή βελτίωση της υφιστάμενης σε ισόπεδους κόμβους και πεζοδιαβάσεις αστικών ή αστικοποιημένων περιοχών, όπου απαιτείται βάση των τοπικών συνθηκών και του κυκλοφοριακού φόρτου».

Επιπρόσθετα προβλέπεται κατασκευή πεζογέφυρας στον οικισμό Ρίβιο, κατασκευή τοπικά παράπλευρων οδών για την οργάνωση της κυκλοφορίας και το διαχωρισμό των κινήσεων της εθνικής οδού από αυτές των παράπλευρων οδών και συγκεκριμένα στη νότια είσοδο Αγρινίου, στο Κεφαλόβρυσο και στο Στάνο Αμφιλοχίας, καθώς και ανακατασκευή στους κόμβους που οδηγούν στο Μεσολόγγι και στον ισόπεδο κόμβου του εθνικού σταδίου Αγρινίου.
Υ.Γ. Με ..ντεπόν δεν θεραπεύεται μια βαριά ασθένεια. Και αυτή δεν είναι άλλη από το υπάρχον οδικό μας δίκτυο. Μόνη λύση εδώ και τώρα η κατασκευή της Ιονίας Οδού αλλά παράλληλα και της εξόδου της προς το Αγρίνιο.Και παράλληλα η κατασκευή των οδικών αρτηριών Ακτίου-Αμβρακίας και Αγρινίου-Καρπενησίου
Από κει και πέρα αυτονόητα είναι ευπρόσδεκτες αυτές του είδους οι παρεμβάσεις κοντά σε κατοικημένες περιοχές ( κόμβοι, διαβάσεις πεζών) αρκεί να συνδυαστούν με την κατασκευή των νέων αυτοκινητοδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: