Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Καταγγελία από συνδικάτο Οικοδόμων Αγρινίου

Την απόλυση εργατών που αντέδρασαν καταγγέλλουν η κλαδική Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αγρινίου.
Η εφημερίδα Ριζοσπάστης μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στην απόλυση δύο πρωτοπόρων εργατών προχώρησε η εργοδοσία στο εργοτάξιο της εταιρείας «OSSA - ΕΛΑΣ», στη θέση Καλυδόνα Μεσολογγίου, σε σήραγγα της Ιονίας Οδού,

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της σημειώνει πως οι εργάτες του εργοταξίου απολύθηκαν γιατί «αρνήθηκαν να δουλεύουν σε σήραγγα με ακατάλληλα μηχανήματα, μέσα σε καυσαέρια, σε λάσπες και νερά. Γιατί αρνήθηκαν να χρησιμοποιούν εκρηκτικά χωρίς να έχουν ανάλογη ειδίκευση και ειδικότητα, γιατί απαίτησαν να υπάρχει επαρκής εξαερισμός, να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικά είδη ασφαλείας»! Γιατί «οι εργάτες πήραν στα χέρια τους την περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας στο έργο», γιατί «οι απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς βγήκαν έξω από τη σήραγγα με την απαίτηση του Συνδικάτου να κάνει έλεγχο στο ΚΕΠΕΚ».

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία, οι εργάτες δεν είναι μόνοι τους. «Δίπλα τους είναι η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Είναι κοντά τους το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα. Τον προειδοποιούμε ότι το έργο θα ξαναδουλέψει μόνο όταν:

  • Προσλάβει ξανά τους εργάτες στη δουλειά.
  • Εφαρμόσει όλους τους κανόνες εργασίας στη σήραγγα και γενικά στο έργο.
  • Οταν εφαρμόσει όλες τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Οταν οι συνθήκες δουλειάς στο έργο γίνουν ανθρώπινες».
Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως υπάρχει και το ΚΚΕ,δίπλα στον εργάτη.Αλλα αργησαμε να το καταλάβουμε ότι μονο το ΚΚΕ ,στηρίζει τους εργάτες και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τους κοροιδεύει και τους ληστεύει.
Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΠΑΣΟΚ επειδή ο μακρυπίδης πριν χρόνια έφερε τον αδερφό μ στο μεσολόγγι για το υπόλοιπο της θητείας τ.
Αλλα κατάλαβα ότι ετσι μας έχουν δεμένους...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

Ανώνυμος είπε...

ε οχι ρε αδερφε, να με συμπαθάς. Δε φταίει ο Μακρυπίδης, εσύ φταις, όχι που τον ψήφισες αλλά για τον λόγο που τον ψήφισες. Δεν είναι κανένας μας ...commando..αλλά όχι και έτσι.
Είχα παιδιά στη Σαμοθράκη και στη Κω που υπηρέτησα το 2002 από Κατούνα, από Μεσολόγγι, από Βόνιτσα, από Βάλτο...Ε δεν τρελαθήκαμε κιόλας. Ούτε θέλω να το ξανακάνω βέβαια!
Μην μπούμε σε διαδικασία τί υπηρεσίες και εκεί και δω κτλ...και φυσικά κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του αλλά τουλάχιστον ας καταλάβουμε οτι δε τους χρωστάμε τίποτα. Πέτυχες περίπτωση, μακρινός ξάδελφος καθ ολα Ι1, που θα κάνει 9 μήνες και του ήρθε και χαρτί πεζικό Ρόδο (κυριλέ νησί, κυριλέ υπηρεσίες) έχει πάρει σβάρνα τα πολιτικά γραφεία όλων των κομμάτων να τον φέρουν Μεσολόγγι.

Αντε να σαι καλα, sorry αν ξεσπάθωσα λίγο παραπάνω!

Ανώνυμος είπε...

26 Απριλίου 2010 2:14 μ.μ.

συγνωμη ρε φιλε να σε ρωτησω κατι?
ενταξει ο μακρυπιδης και δεν με ενδιαφερει κιολας, να βολευτεις πηγες και εσυ, αλλα εκεινον τον αρχηγο σας δεν βλεπετε οτι ειναι ηλιθιος και οτι δεν κανει?
ειναι φως φαναρι!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού είστε πρόβατα. Ακούστε λογικές, έφερε τον αδερφό Μεσολόγγι για στρατό και τον ψήφισε. Λαμόγι,ουστ από δω. Ηλίθιοι.

Ανώνυμος είπε...

2.14 μ.μ δυστυχως ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...