Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

SOS για το αεροδρόμιο Ακτίου

Στον αέρα κοντεύει να «τιναχτεί» όλο το πρόγραμμα πτήσεων του Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα μόνο από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν!

Και όμως, είναι πραγματικότητα! Ενώ τα τσάρτερ από το εξωτερικό έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν στην Ελλάδα, το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μας, το αεροδρόμιο του Ακτίου, «δηλώνει» ανήμπορο να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει τα μεγάλα και μεσαία επιβατικά αεροσκάφη, τα οποία είναι προγραμματισμένο να αφιχθούν φέτος σ’ αυτό.

Ο λόγος; Επειδή -σύμφωνα με την επιστολή του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, προς το Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο- δεν έχουν ακόμη αποπερατωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευών στον κεντρικό αεροδιάδρομο, οι οποίες υλοποιούνται από την 131 Σμηναρχία Μάχης. Έτσι, μέχρι ώρας, είναι εφικτή η εξυπηρέτηση μόνο των μικρών αεροσκαφών, η οποία γίνεται από τον βοηθητικό αεροδιάδρομο!

Η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, παρεμποδίζεται επίσης, από την υποβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του συγκεκριμένου αεροδρομίου, από 9 σε 4, λόγω της μη έγκαιρης υπογραφής των συμβάσεων του πολιτικού προσωπικού, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα πυρασφάλειας του αεροδρομίου και το οποίο διαχειρίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έτσι λοιπόν, αν δεν επιλυθούν άμεσα τα τεχνικά προβλήματα και δεν καλυφθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις, το αεροδρόμιο του Ακτίου κινδυνεύει να «κατεβάσει» ρολά, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τις πτήσεις που ήδη καταφθάνουν σ’ αυτό, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Μέσα σ’ ένα γενικότερο κλίμα οικονομικής ανασφάλειας και αγωνίας, όπου ο τουρισμός προβάλει ως η τελευταία μας ελπίδα, για να «αναπτερωθεί» τόσο το πεσμένο μας ηθικό, όσο και η τσέπη μας, αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι θα φθάσουν οι τουρίστες μέχρι την πόρτα μας κι εμείς θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, γιατί απλά και μόνο, δεν είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να τους υποδεχτούμε! Και μη χειρότερα…
http://www.mediasoup.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

afou einai hlithioi na mini kai h leykada xoris touristes na trome emeis leukadites kai aytoi agriniotes eimaste zoa reee!!!ante na telionei o kapitalismos dimiourgei poli blakeia

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΣΟΥΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΣΩΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΤΙΟΥ-ΠΛΑΓΙΑΣ;;;;;

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι το Ακτιο το τεταρτο μεγαλυτερο αεροδρομιο; Ειναι δηλαδη μεγαλυτερο απ' τα αεροδρομια του Ηρακλειου, της Ροδου, της Κερκυρας, της Καβαλας ή της Αλεξανδρουπολης; Αν ωστοσο περιμενετε να γινουν τα εργα απ' την 131 ΣΜ (ΣΣΕ - ΣΣΒ) αφηστε το καλυτερα...