Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Έγκριση πρότυπου σχεδίου για την ανάπτυξη του Αμβρακικού


Με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκη συναντήθηκαν την Πέμπτη (15/4/2010) οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των όμορων με τον Αμβρακικό νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρέβεζας κ.κ. Μωραΐτης Θάνος (Υφυπουργός Περιβάλλοντος), Μακρυπίδης Ανδρέας, Γιαννακά Σοφία, Κουρουμπλής Παναγιώτης Τσιρώνης Δημήτρης, Στασινός Παύλος και Παπαχρήστος Βαγγέλης, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία του Προγράμματος Ανάπτυξης του Αμβρακικού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν προεκλογική εξαγγελία και δέσμευση του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία προετοιμασίας του προγράμματος και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει εγκριθεί. Το Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο για την Ανάπτυξη του Αμβρακικού θα αναπτύσσεται στους εξής άξονες:
Α. Βελτίωση γενικών υποδομών του Αμβρακικού Κόλπου
Β. Προστασία και διαχείριση περιβάλλοντος φυσικού περιβάλλοντος και νερών
Γ. Ανάδειξη περιβάλλοντος και προώθηση συμβατών επενδυτικών δραστηριοτήτων
Δ. Εφαρμογή τεχνολογικά καινοτόμων προσεγγίσεων στην πρωτογενή παραγωγή και διασφάλιση ποιότητας – σήμανσης στα προϊόντα του πρωτογενή τομέα
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα καταλήγει στους παραπάνω άξονες και στον καθορισμό της διοίκησης και της διαχείρισής του. Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα ενταχθούν στην επόμενη φάση. Ο Αμβρακικός είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, ένας υδροβιότοπος διεθνούς φήμης γύρω από τον οποίο μπορούν να οργανωθούν δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον που όχι μόνο θα προστατεύουν το οικοσύστημα αλλά θα τον καταστήσουν πηγή πλούτου και ανάπτυξης. Μέσα από ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας και σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα μνημεία πολιτισμού στους νομούς που τον περιβάλλουν, μπορεί να δώσει στην μείζονα περιοχή σήμα και ταυτότητα, προϊόντα ποιότητας και πολιτισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κωρονησια αρτας το πιο τελειο μερος του αμβρακικου...........