Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Στάικος στο Ξηρόμερο.


Mε επιστολή του στην εφημερίδα Αιχμή ο νυν δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, εκφράζει και επίσημα τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στο δήμο Ξηρομέρου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

''Aγαπητή Αιχμή
Όταν πριν από λίγες ημέρες κάποιοι βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιούργησαν μου έκαναν μία δελεαστική πρόταση να αποχωρήσω από υποψήφιος Δήμαρχος και να αναλάβω καθήκοντα ΠΕΣΥάρχη, χωρίς άλλο η απάντηση ήταν, ότι δεν με ενδιαφέρει η θέση του ΠΕΣΥάρχη, γιατί πρώτον είμαι μάχιμος γιατρός και δεν θέλω να κάθομαι σε μια καρέκλα και να παίρνω λεφτά, αλλά να υπηρετώ τον άρρωστο και την κοινωνία μέσα από την ιατρική και δεύτερον γιατί το ΕΣΥ σήμερα δεν υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά τις επιταγές του Δ.Ν.Τ.
Κάθε μέρα και πιο πολύ αυτές τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνω, ότι η χώρα περνάει όχι απλά μια βαθειά οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά πρωτίστως μια βαθύτατη κοινωνική κρίση.
Έτσι την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν την ενδιαφέρει να επιλέξει και να στηρίξει για Δήμαρχο τον άριστο, ο οποίος θα έχει γνώσεις για την αυτοδιοίκηση, όραμα για τον τόπο, καθαρά χέρια, υπευθυνότητα και συνέπεια και προπαντός θα εργαστεί σκληρά και με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια του την ζωή, πράγμα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας την κοινωνία και όχι εξουσιάζοντας την, αλλά πως θα του υποσχεθώ να του διορίσω το παιδί στα ψάρια, security ή στο super market ή στον Δήμο !!!!! Ε όχι. Εγώ αρνούμαι να πω ψέματα ή να μπω σε τέτοια συναλλαγή. Όταν ένα παλικάρι πριν ένα χρόνο με χαρακτήριζε για ότι έκανα για το χωριό του σωτήρα, ευεργέτη και Θεό, ο πατέρας του δεν είναι απλά υποψήφιος σε άλλο συνδυασμό γιατί του διόρισαν κάποιοι το άλλο του παιδί σε δουλειά, αλλά με στολίζει και δεόντως. Αυτό είναι δείγμα μιας.
Στο ταξίδι για την Ιθάκη μου δεν φοβήθηκα τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, ούτε τους πανίσχυρος μηχανισμούς, αλλά με σόκαρε η κατάντια της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το ρουσφέτι, το βόλεμα που θα κονομάει χωρίς να δουλεύει ( παράδειγμα βάλε με οδηγό στα πυροσβεστικά του Δήμου να κάθομαι και να πληρώνομαι και όχι στο απορριμματοφόρο που θα ιδρώνω ), πως θα παίρνει παράνομες επιδοτήσεις, πως θα καταφέρει να κλέψει νερό από τον Δήμο, πως θα καταστρέφει το περιβάλλον πετώντας μπάζα και σκουπίδια στα ρέματα, γιατί έτσι τον βολεύει.
Παρά το γεγονός ότι ξέρω, ότι έχω μια μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία, το δείχνουν άλλωστε και τα gallop που έκαναν κάποιοι και προκαλώ τις εταιρείες να τα δημοσιοποιήσουν, δεν σκοπεύω να γυρίζω, από πανηγύρεως εις πανήγυριν, ως πανηγυριτζής χορεύοντας τσιφτετέλια (κάποια κομματόσκυλα αστυνόμοι και δικαστές τα χαρακτηρίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις ) για να τάζω, διορισμούς ή να παρακαλώ και κάποιους κομματάρχες να είναι υποψήφιοι, δεν σκοπεύω να εξευτελίσω την ζωή μου, όπως λέει και ο ποιητής, εκθέτοντας την κι’ άλλο στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία, ώσπου να γίνει σαν μια ξένη, φορτική, αποσύρω την υποψηφιότητά μου.''

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θερμα συγχαρητηρια για τον καθαρο λογο και την υψηλη ποιοτητα που εχετε ως ανθρωπος και ως επιστημων αλλα δυστυχως δεν ευδοκιμουν σημερα αυτα τα στοιχεια ωστε να μας κυβερνουν αυτοι που μας αξιζουν

Ανώνυμος είπε...

Μαύρες μέρες περιμένουν τον τόπο μας αφού ο μοναδικός έντιμος και αξιοπρεπής υποψήφιος αποχώρησε. Μας μένει το μεγάλο έργο του(βιολογικός,σφαγεία,νερό,γήπεδα, κα)

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρείς ότι είσαι ο άριστος της κοινωνίας, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αν θεωρείς οτι έχεις όραμα και γνώσεις, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Κι άλλα πολλά ΑΝ, συγκεντρωμένα :
ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΜΗΣΕ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΕΣΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

και εγω θα προσθεσω:

"AΜΑ HΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΛΟΧΙΑΣ!"

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ