Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μαθήματα Μπριτζ


Το αγωνιστικό Μπριτζ είναι ένα από τα δύο (μαζί με το σκάκι) αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1975 είναι ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Πανευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ, αναγνωρισμένου οργανισμού από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι αθλητές του Μπριτζ δικαιούται στο ακέραιο όλα τα προνόμια που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους Πρωταθλητές της χώρας μας (άδειες, εγγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ).
Το μπριτζ είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που αναπτύσσει τη σκέψη, την ομαδικότητα και παράλληλα μας ψυχαγωγεί.
Πρόσφατες ιατρικές έρευνες έδειξαν ότι το Μπριτζ και το sudoku βοηθούν στην καταπολέμηση του Αλτστχάιμερ.
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ εδώ και ένα χρόνο έχει δημιουργήσει Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ στο Αγρίνιο με δύναμη 30 αθλητών. Φέτος, σε μια συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης του αθλήματος, ξεκινά μαθήματα αρχαρίων καθώς και μαθήματα για παιδιά 10 ετών και άνω. Τα μαθήματα για τους αρχαρίους θα γίνονται την Κυριακή 5 - 7:30 ή τη Δευτέρα 5 - 7:30 στο Εντευκτήριο του Πνευματικού Κέντρου (στα τρένα), εκτός αν υπάρξει άλλη συμφωνία με τους μαθητές. Τα μαθήματα για τα παιδιά θα γίνουν σε ώρα που θα προκύψει σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.
Το κόστος των μαθημάτων είναι 10 ευρώ το μήνα για τους μήνες που θα διαρκέσουν τα μαθήματα (περίπου 3) και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η έκδοση αγωνιστικού δελτίου από την Ομοσπονδία (15 ευρώ κατ’ άτομο) και οι φωτοτυπίες που θα παίρνουν οι μαθητές σε κάθε μάθημα. Τα μαθήματα για τα παιδιά είναι δωρεάν.
Δείτε περισσότερα στο site της ΕΟΜ: http://www.hellasbridge.org/

καθώς και τις δραστηριότητες του ομίλου στο blog: http://bridgedeal.blogspot.com/


Για να δηλώσετε συμμετοχή στα μαθήματα επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 26410 55655 και
26410 55700 από 9.00 π.μ έως 14.00 και  στο τηλ: 6973320528
κ. Δημήτρη Κούρτη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί μπριτζ, παίξτε καμιά μπιρίμπα να φχαριστηθείτε. Μάθαμε τώρα και μπριτζ.

Ανώνυμος είπε...

Α. Τσίπρας - Το σκάνδαλο της αδειοδότησης του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον Αστακό

Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός


1. Είναι στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης μια μεγάλης επικινδυνότητας ρυπογόνα επένδυση, που καταργεί τη δρομολογημένη ήπια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής;

2. Με ποιο σκεπτικό, στο αίτημα των πολιτών για διαφάνεια και στο πρόβλημα της ταχύτητας υλοποίησης των επενδύσεων απαντάτε με το περίφημο fast track, που παρακάμπτει προκλητικά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αγγίζοντας τα όρια της αντισυνταγματικότητας;

Ανώνυμος είπε...

Ρε agrinionews, ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΤ΄ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΡΙΤΖ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ....