Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Αποκλεισμός της εθνικής οδού για το Εφετείο.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας Ευήνου θα προβεί αυτή την Παρασκευή 11/7 στις 6 το απόγευμα ο δήμος Μεσολογγίου και οι φορείς της περιοχής. Στο σχετικό δελτίο τύπου που μας εστάλη από το γραφείο τύπου της Ιεράς Πόλεως μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: ''Αφορμή για την συγκέντρωση αποτελεί η εμμονή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προβεί στην ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και όχι το Μεσολόγγι που είναι η Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.«Παντού και Πάντοτε τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών» είναι το βασικό επιχείρημα του δήμου και των φορέων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του δήμου Μεσολογγίου βρίσκονται δέκα δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Ναυπάκτου, Αιτωλικού, Αστακού και Οινιάδων.''

Σχετκά με τα ανωτέρω έχουμε να κάνουμε τις εξής τρεις παρατηρήσεις:

-Σε καμία των περιπτώσεων δε θα μπούμε στη διαδικασία της πόλωσης και του διχασμού. Απλά και μόνο, με τις ελάχιστες νομικές γνώσεις που διαθέτουμε, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει ότι τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών. Αντιθέτως, ο Άρειος Πάγος κατόπιν σχετικής γνωμοδοτικής εισηγήσεως ειδικής επιτροπής αποφασίζει για τον τόπο και τον τρόπο ίδρυσης και κατόπιν υπογράφεται το σχετικό διατάγμα. Συνεπώς, είναι χρέος όλων και ιδίως όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης, να σεβαστούν τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, κάτι το οποίο αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και κατ’επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

-Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι 10 δήμοι του νομού βρίσκονται στο πλευρό του δήμου Μεσολογγίου. Αλήθεια οι υπόλοιποι 19 που βρίσκονται; Μιλάμε δηλαδή μόλις για το 1/3 του συνόλου, αφού εξ’όσων γνωρίζουμε η Αιτωλοακαρνανία έχει συνολικά 29 δήμους! Εμείς κάνουμε αυτή την επισήμανση απλά και μόνο για να γίνει αντιληπτό ότι ο εν λόγω ισχυρισμός δύσκολά μπορεί να θεωρηθεί ως επιχείρημα! Ή μήπως κάνουμε λάθος; Γιατί πολύ απλά όταν διεκδικείς κάποια σημαντικά πράγματα πρέπει να έχεις στο πλευρό σου τουλάχιστον το ½ του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’επέκταση των πολιτών…

-Ο εργαζόμενος-αδειούχος έλληνας πολίτης εξ Αθηνών ορμώμενος, εκείνη την ημέρα καθώς θα κατευθύνεται για τις παραλίες του Ιονίου και τα πανέμορφα χωριά του νομού μας και της Ηπείρου θα βρεθεί αποκλεισμένος ενώπιον πανό που θα του μιλάνε για Εφετεία και άλλα πολλά…Ο ίδιος θα κατεβεί από το αυτοκίνητό του και αφού ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την κατάφορη αδικία που υφίσταται η Ιερά Πόλη, θα αρχίσει να μιλάει…γαλλικά (!) κάνοντας εκτενή αναφορά με κοσμητικά επίθετα, που μόνο εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε, σε όλο το δικαστικό κλάδο!!! Ο νοών νοείτο…Βέβαια ευλόγως κάποιοι θα απαντήσετε: ''Γιατί εκεί στην Αθήνα καθημερινά δεν κλείνουν οι δρόμοι από πορείες που πολλές φορές είναι ανευ ουσίας; Τι θα πάθει αν φάει και λίγη ταλαιπωρία και στην Αιτωλοακαρνανία; Μόνο οι πρωτευουσιάνοι έχουν δικαιώματα διαμαρτυρίας στους δρόμους;'' Πραγματικά σε αυτό το σημείο και το δικό μας συγκεκριμένο επιχείρημα καταρέει ως ανίσχυρο! Eτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε όσους περάσουν από το νομό μας την Παρασκευή το απόγευμα να οπλιστούν με αρκετή υπομονή, γιατί θα τη χρειαστούν…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους ήταν το Αγρίνιο. Τόσα χρόνια κανένας μα κανένας δήμαρχος Αγρινίου δε ζήτησε σθεναρά το χωρισμό του νομού,που θα ήταν και το πιο φυσιολογικό. Μήπως και βλέπαμε κάποια στιγμή αυτή τη ρημάδα την ανάπτυξη στην περιοχή μας,από Τριχωνίδα και πέρα,γιατί από Κλεισούρα και πίσω με τα μυαλά που κουβαλάνε,μας πάνε όλους πίσω δυστυχώς.
Το Αγρίνιο π΄ρεπει επιτέλους να γίνει και τυπικά πρωτεύουσα όπως του αρμόζει, αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί ,λοιπόν, αφήνουμε τόσες δεκαετίες τα πράγματα στην τύχη τους και αποτελούμε την ουρά ενός χωριού??

Ανώνυμος είπε...

kala ena pragma den katalaveno.giati den ton spate epitelous to nomo???afou tosa xronia trogeste metaksi sas???alla eiste toso piso pou fantastite oti ipolipeste se tosa alla ton allon nomon kai malonete gia to efeteio!!!!!les kai tha sas sosi apo ti mizeria sas reeeee

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 8.16 ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ???ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

μονο αν μεταναστευσουν οι αγρινιωτες στο μεσολογγι θα γινουν ανθρωποι.εν πολλοις αυτη ειναι η ουσια των λογων ,λιγων κατοικων του μεσολογγιου.
μαλιστα στους αλυσοδεμενους αγρινιωτες θα προσφερουν και δουλειες ,οπως να αλειφουν με 'μουτιλι' τα γεροντια που κανουν τα ιαματικα μπανια στην λιμνοθαλλασα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!!

Ανώνυμος είπε...

manhatan nai ekei exoume 2 efeteia....xaxa

Ανώνυμος είπε...

ΗΔΗ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. ΡΕ ΤΟ ΝΕΡΟΟΟΟΟΟΟ ΡΕΕΕΕΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ! ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ανώνυμος είπε...

Δεκα ατομα θα ειναι στην "κινητοποιηση" και θα ταλαιπωρησουν χιλιαδες ταξιδιωτες... Ετσι εχουνε μαθει τοσα χρονια...