Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Οι υπογραφές έπεσαν: Η Ιταλική Edison "βασίκος μέτοχος"στην ενέργεια της χώρας μας.

Η ιταλική Edison ,που τόσο σάλος έχει ξεσπάσει για την πρόθεσή της να κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στον Αστακό, είναι πλεόν μαζί με τά Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, Ιντρακόμ, Χαλκόρ του ομίλου Βιοχάλκο ένας από τους "βασικούς μέτοχους" στο τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.
Μάλιστα Edison και Ελληνικά πετρέλαια συστήνουν από κοινού Holding εταιρία συμμετέχοντας ισόποσα με 50% έκαστος.

Οι υπογραφές έπεσαν στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης κ.Φώλια.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Edison συμμετέχει με μεγάλο μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας μαζί με τις υπόλοιπες ελληνικές εταιρίες.

Μήπως το μεγάλο αυτό μερίδιο εξηγείται ότι η δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα στον Αστακό είναι ήδη συμφωνημένη;Πως αλλιώς δικαιολογείται τόση συμμετοχή;

Πρό καιρού εκτοπίστηκε Γερμανικός ενεργειακός κολοσσός.Αντίθετα ο ρόλος της Εdison "αναβαθμίζεται".Οι Ιταλοί λοιπόν ξανάρχονται..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν ειναι να γινει εργοστασιο που θα καιει καρβουνο και δεν το σταματησουμε ειμαστε για μεταναστευση αιτωλοακαρνανες, πατρινοι και ολοι οι κατοικοι των γειτωνικων νησιων(κεφαλονια ιθακη).
οχι αλλο καρβουνο.
δυναμικη αντιδραση εδω και τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχώνεστε! Οι Ιταλοί είναι "τσιρκο-λαός". Ήρθαν, θα δουν και θα φύγουν. Με τους Γερμανούς τι να κάνουμε που όπου πάνε δεν ξεκολλάνε με τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_04/07/2008_276414
Για τη συνεργασία ΕΛΠΕ-Edison

Ανώνυμος είπε...

θέλουμε ή δεν θέλουμε ανάπτυξη?
αποφασίστε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.......
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΕΔΩΠΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ....
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑΙ....

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 'ΑΝΑΠΤΥΞΗ' ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ...........