Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Επίτιμος δημότης...εν μέσω ''ενδοοικογενειακών'' αντιδράσεων!


Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου μουσείου του Θέρμου, παρουσία του υπουργού εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε (μέσα σε πανηγυρικό κλίμα) επίτιμος δημότης της πόλης, αναγνωρίζοντας η δημοτική αρχή στο πρόσωπο του τη συμβολή του στην ανέγερση του μουσείου, αλλά και την ευαισθησία που ο ίδιος έχει δείξει για ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου πλην της κομματικής. Και μην πάει το μυαλό σας κατά ΠΑΣΟΚ μεριά! Αντίθετα στρέψτε το βλέμμα σας προς τα δεξιά και συγκεκριμένα στο χώρο της ΝΔ! Ναι καλά ακούσατε! Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο Θέρμο και δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κότσαλος, δεν παρέστη στην εν λόγω εκδήλωση κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει την προηγούμενη μέρα μέσω έντυπης ενυπόγραφης δήλωσής του που διανεμήθηκε στο Θέρμο.

O κ. Κότσαλος είχε καταψηφίσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη αντιπροτείνοντας όπως τονίζει τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, αφού αυτός ήταν που εξήγγειλε τη δημιουργία του μουσείου, ενώ επί δικής του υπουργίας στο πολιτισμού διατέθηκε το σχετικό κονδύλιο. Βέβαια η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι νεοδημοκράτες στο Θέρμο δεν βλέπουν με καλό μάτι τη φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον ''πράσινο'' δήμαρχο και στο ''γαλάζιο'' υπουργό. Ως γνωστό οι σχέσεις των δύο αντρών είναι τόσο καλές που λέγεται μάλιστα ότι ο Προκόπης προωθεί και αιτήματα του Πορφύρη που υπάγονται στην αρμοδιότητα άλλων υπουργών. Από την πλευρά του ο δήμαρχος καυχιέται για αυτή του τη φιλία κάτι το οποίο αναφέρει οπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Με αυτή του τη στάση τα τοπικά στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, θεωρούν πως ο υπουργός υπονομεύει έστω και άθελα του τη δυναμική του κόμματος στην περιοχή. Και μιλάμε για ένα δήμο όπου ο γαλάζιος υποψήφιος κ. Κωνσταντάρας το 2006 ηττήθηκε για μια χούφτα ψήφους. Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Κότσαλου ο οποίος αναφέρει : ''Eν αγνοία του γίνεται μέσο για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.''

Πάντως σε καμία περίπτωση ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο εν λόγω χώρος πρέπει να μένει μακριά από γαλάζια και πράσινα παιδιά, αλλά και αναχρονιστικές αντιλήψεις-κατάλοιπα μια άλλης εποχής. Απαιτείται συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ανεξάρτητως πολιτικών αποχρώσεων, προκειμένου ο τόπος μας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά! Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο ο κύριος Κωνσταντάρας όσο και στελέχη της ΝΟΔΕ έδωσαν χθες το παρών στο Θέρμο! Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: