Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Όταν υπάρχει θέληση..υπάρχει και τρόπος!


Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη ( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)
Τελικά όλα είναι θέμα προσέγγισης και προσωπικής βούλησης. Αναφέρομαι φυσικά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών από τη στιγμή που ένα παιδί, ο 15χρονος Αλέξης έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού.
Δε θα μπω στη συζήτηση που έχουν ανοίξει ορισμένοι για το τι γύρευε ο μικρός στα Εξάρχεια, θα πω μόνο τούτο: δε γίνεται να ποινικοποιήσουμε τον καφέ στα Εξάρχεια ή τη βόλτα στην περιοχή.

Θα πω κάτι μόνο που είδα με τα μάτια μου και έχει να κάνει με τη στάση της Αστυνομίας. Πήγα λοιπόν τη Δευτέρα 15-12 να καλύψω πορεία των μαθητών των σχολείων της Καλλιθέας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όταν έφτασαν λοιπόν οι μαθητές στο τμήμα της Καλλιθέας άρχισαν, με την οργή που νιώθουν αυτές τις μέρες, να πετούν προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στο δρόμο μπροστά από το τμήμα νεράτζια και λιγότερες πέτρες. Οι αστυνομικοί ακούνητοι, σε δύο περιπτώσεις μόνο έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σιγά σιγά η κατάσταση ηρέμησε και κάποια στιγμή πλησιάζοντας προς τους αστυνομικούς έμαθα γιατί εκτονώθηκε η κατάσταση χωρίς χημικά προς τα παιδιά. Ο διοικητής λοιπόν του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας κατέβηκε στο δρόμο με πολιτικά και άρχισε διάλογο με τους ίδιους μαθητές που πετούσαν νεράτζια και πέτρες . Και κατέληξαν όλοι, μαθητές και αστυνομικοί να έχουν κάνει πηγαδάκια και να μιλάνε ήρεμα και πολιτισμένα. Πλησίασα λοιπόν το διοικητή και του έδωσα συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Μου απάντησε ότι δεν μπορούσε να δώσει εντολή στους αστυνομικούς του να επέμβουν και να διαλύσουν τα παιδιά με χημικά, γιατί ο ίδιος είναι πατέρας τριών παιδιών.
Μακάρι την ίδια στάση να κρατούσαν και άλλοι συνάδελφοί σας , του είπα, θα γλιτώναμε πολλά αυτές τις ημέρες.

Θα πει κανείς βέβαια ότι δεν είχαν όλοι οι αστυνομικοί απέναντί τους μαθητές, αλλά και σε όσες περιπτώσεις ήταν όντως μαθητές απέναντι από ΜΑΤ και Ζητάδες αντιμετωπίστηκαν σαν « γνωστοί –άγνωστοι». Και αυτό επίσης το είδα με τα μάτια μου τόσες μέρες που βρέθηκα στην καρδιά των διαμαρτυριών, των συγκεντρώσεων και των πορειών.

21 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Για μισό λεπτό, γιατί νομίζω έχουμε χάσει το μέτρο και δεν ξέρουμε τι λέμε: αυτή η στάση της αστυνομίας, τι συναντάει κανείς πουθενά αλλού στον κόσμο; Είναι δυνατόν να λέει Διοικητής Αστυνομικού τμήματος ότι δεν μπορούσε να δώσει διαταγή να χτυπήσουν παιδιά-λες και τα παιδιά έχουν το ακαταλόγιστο- επειδή είναι κι εκείνος πατέρας; Προέβησαν τα "παιδιά" σε εγληματικές πράξεις, όπως είναι να πετάνε πέτρες σε άλλους ανθρώπους ή όχι; Με το ίδιο σκεπτικό, στα γήπεδα να μην ορμάνε τα ΜΑΤ στους χούλιγκανς, γιατί οι περισσότεροι είναι παιδιά!Δεν είμαι υπέρ των άνευ λόγου επιθέσεων της Αστυνομίας, αλλά τι πάει να πει "είναι παιδιά" και δεν κάνει να τα χτυπάμε; Να ψηφίζουν στα 16 θέλουν μερικοί όμως. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, από μια πράξη χουλιγκανισμου, δεν θέλουν;

Ανώνυμος είπε...

ΜΆΡΚΟ τι είναι αυτά που λες? Βεβαίως είναι δυνατόν και υποχρέωση μάλιστα.Πως νομίζεις εσύ ότι πρέπει να αντιδρά η Αστυνομία μπαμ και κάτω?Αν είχαν αντιδράσει έτσι και στις άλλες περιπτώσεις ίσως να μην είχαν συμβεί αυτά τα θλιβερά και σίγουρα δεν θα είχε σκοτωθεί ο Αλέξης .Και αν οι κύριοι κυβερνώντες και μη έβγαιναν στους δρόμους και όχι στην TV θα ήταν χίλιες φορές καλύτερα τα πράγματα.Ένα παιδί 15 κα16 δεν χρειάζεται να το πλακώνεις σώνει και καλά με τα δακρυγόνα και τα γκλομπς υπάρχει και ο διάλογος και η πειθώ.Νομίζω πως καλά έπραξε ο αστυνόμος και μακάρι να σκέφτονται όλοι έτσι (σαν γονείς)και αστυνομικοί και πολίτες.Όσο για το "ακαταλόγιστο"που λες αν δεν το έχει ένας δεκατετράχρονος ποίος πρέπει να το έχει κατά την γνώμη σου? ο αστυνομικός εμείς οι μεγάλοι (οι ώριμοι) ή μήπως καλύτερα οι κυβερνώντες? Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι χάσαμε το μέτρο όλοι μας εκτός απ' τους πιτσιρικάδες. Νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μας παρουσιάζουν "εξέγερση" τα στημένα επεισόδια

Ρε σείς θα μας τρελάνουν;
Με δικαιολογία τον χαμό του 15χρονου Αλέξη κάποιες πολιτικές εσωτερικές και μη δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν το χάος για τους δικούς τους λόγους.
Αλλά ποιοί είναι αυτοί και πόσοι;
Εγώ δεν θα σας μιλήσω για όλο τον κόσμο, γιατί αν δεν υπήρχαν οι εγκάθετοι τότε σίγουρα στον δρόμο θα είμασταν όλη η Ελλάδα για συμπαράσταση στην οικογένεια του μικρού.
Εγώ θα σας μιλήσω για αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια και για αυτούς που τα επικροτούν και σε αυτούς θα σας προσθέσω και τους πιτσιρικάδες που παρασύρονται.
Ας τα πάρουμε με την σειρά. πόσοι είναι αυτοί;
Να πούμε πως στην Αθήνα είναι 5000; εγώ θα τους κάνω 10000!!
να πούμε πως στην Θεσσαλονίκη είναι 1000; εγώ θα τους κάνω 3000!!
να πούμε πως και σε καμιά εικοσαριά πόλεις μπορείς να βρείς 200 από δαύτους; εγώ θα σας πω 30 νομούς με 1000!!!
ποιό είναι το αποτέλεσμα;;;43000!!!!!αιντε να φανούμε ακόμη πιο μπρούκληδες και να βάλω και καμιά ντουζίνα ακόμη.
Το σύνολο 55000!
55000 χιλιάδες που με την βοήθεια κάποιων δημοσιογράφων φαίνονται 5 εκατόμυρια. ας είναι καλά και οι γνωστές πολυεθνικές οργανώσεις που δίνουν την απαραίτητη επικοινωνιακή βοήθεια πλασάροντας το θαύμα μιας δήθεν "εξέγερσης"
Αλλά ρε παιδιά ακόμη και 55000 να είναι! (που δεν είναι...55000 τους έκανα για χάρη συζητήσεως)
55000 χιλιάδες είναι και οι αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα!
35000 χιλιάδες είναι οι δικηγόροι
άλλοι τόσοι και περισσότεροι είναι οι δημοσιογράφοι
Για να μην ασχοληθώ και με το θέμα της νεολαίας, ποιοί νέοι είναι στον δρόμο;
είναι η ΔΑΠ; είναι η ΠΑΣΠ; είναι η ΚΝΕ; είναι τα Εθνίκια; είναι οι απολίτικ;
μόνο κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αναρχικού χώρου αναμειγμένοι και καλυμμένοι πίσω από τις μαθητικές (που πλέον είναι ετήσιο έθιμο) εκδηλώσεις.
Συνεχίζω με την αριθμητική
πόσοι είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου; 9.900.000 και κάτι;
οι 55000 που είπαμε πριν (χαριστικώς) είναι η δεν είναι λιγότερο από το 0,5 του συνόλου;;;
επιμένετε ακόμη πως πρόκειται για λαική εξέγερση;;;
φίλοι μου δεν είναι εξέγερση, γιατί οι εξεγέρσεις αγγίζουν το σύνολο των πολιτών
στην προκειμένη έχουμε μία ελάχιστη μειονότητα η οποία εκμεταλέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αγάνακτηση για μια δολοφονία
και τις παρούσες οικονομικές συνθήκες για να την πλασάρει ως εξέγερση
αν αυτό ήταν το μόνο τότε δεν θα χωρούσε καμία συζήτηση
αλλά αυτό συνοδεύεται με την απροκάλυπτη βοήθεια γνωστών δημοσιογράφων που συνήθως βρίσκονται στα καλύτερα και στα χειρότερα ως οι πιο special καθοδηγητές της κοινής γνώμης.
Καλό θα ήταν να μαζευτούν κάποιοι σιγά σιγά, γιατί η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει και κάποια στιγμή μπορεί να έρθουν τα πράγματα τούμπα και αυτοί που χαίρονται στην αντάρα, ξαφνικά να τους πάρει η αντάρα και να τους σηκώσει...

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να κάνουν, ότι και να λένε οι αμερικάνοι και οι καναλο-νταβατζήδες ένα πράγμα να μην ξεχνάνε. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και ο Καραμανλής ψηφίστηκε από σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες.
Η προσωπική ευθύνη του Καραμανλή είναι να οργανώσει το λαό ενάντια στους καναλάρχες, που νιάζονται μόνο για τα προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα.
Δεν νιάζονται για τα λεφτά του Καραμανλή οι καναλάρχες, για ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ νιάζονται.
Θέλουν ολιγοπώλια και όχι ανταγωνισμό για να βγάζουν υπερκέρδη, στις τράπεζες, τα supermarket, τα διυλιστήρια, παντού.
Θέλουν το υπερχρεωμένο κράτος να ξοδεύει λεφτά σε διαφημίσεις στα κανάλια τους, θέλουν ο στρατός να αγοράζει όπλα που δεν χρειάζεται για να παίρνουν μίζες, θέλουν να φτιάχονται δημόσια έργα που δεν έχουν καμμία ανταποδοτικότητα και να χρεώνουν διπλό κόστος, κλπ.
Όταν ο Αλογοσκούφης άρχισε να νοικοκυρεύει την οικονομία ο κάθε τυχάρπαστος φαταούλας Μπόμπολας, Κοντομηνάς, Λαμπράκης, Αλαφούζος και Βαρδινογιάννης συμφώνησαν ότι ο Καραμανλής πρέπει να πέσει.
Ήρθε και η χρηματοδότηση από την NSA και τη CIA και έδεσε το γλυκό.
Κώστα Καραμανλή, άσε τα κυριλίκια και κατέβα στο πεζοδρόμιο.
Δείξε στο λαό ότι δουλεύεις γιαυτόν και ξεσκέπασε τους συνωμότες καναλάρχες.
Όσο για το Γιωργάκη, αγνόησέ τον, αυτός απλά δεν υπάρχει σαν πολιτική οντότητα.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια περασα σημερα απο ευελπιδων αθηνα και ηταν 2 ταξεις γυμνασιου απεξω και ειχαν κλεισει τον δρομο , ζητημα να ηταν 12-13 χρονων!!!! ΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ?? ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ. ΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

"Καραμανλής ψηφίστηκε από σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες".4,12 όταν λες κάτι να το ελέγχεις και ειδικά όταν είναι νούμερα.Κοίτα λοιπόν για να μαθαίνεις.Βουλευτικές εκλογές 2007.
Ψήφισαν 7,355,026
Έλαβαν.Ν.Δ 2,994,979 ΠΑΣΟΚ 2,727,279
ΚΚΕ 583,750 ΣΥΡΙΖΑ 361,101 ΛΑΌΣ 271,809 κτλ.Το να μην γνωρίζεις κάτι δεν είναι κακό το να το λες όμως για να εντυπωσιάσεις ή για να κάνεις προπαγάνδα είναι πρόβλημα.Θέλω να ελπίζω ότι είναι απλώς άγνοια.Το φαντάζεσαι? αν είχε ο Κωστάκης τέσσερα εκατομμύρια όπως γράφεις θα ήταν άρχοντας ποσοστό πάνω από 50%!!!

Ανώνυμος είπε...

" Με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου από ''συνάδελφο'' μου είδα τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. όπως επίσης και μερίδα πολιτών αλλά δυστυχώς και κ(υ)νοβουλευτικής ομάδας να επιτίθενται φραστικά αλλά και σωματικά σε όλους τους αστυνομικούς, χύνοντας όλο το δηλητήριο τους.


Οι πράξεις τους είναι φανερό ότι είναι απόρροια πολιτικαντισμού, κομπλεξισμού και άκρατου ρεβανσισμού. Για εξήγησε μου όμως αγαπητέ συμπολίτη γιατί να δέχομαι προπηλακισμούς αλλά και αχαρακτήριστες ύβρεις για εμένα και την οικογένεια μου για τις πράξεις ενός δολοφόνου. Μήπως για τους αστυνομικούς υπάρχει συλλογική ευθύνη;;;


Υπηρετώ στην ΕΛ.ΑΣ. 4 χρόνια σε μάχιμη υπηρεσία εάν και μου δόθηκε η ευκαιρία πάρα πολλές φορές για βυσματική θέση με σαφώς καλύτερη αμοιβή, βλέπετε ήθελα, ο μαλάκας, να προσφέρω κάτι σε αυτόν τον τόπο και να μην γίνω ο κλασσικός καρεκλοκένταυρος δημόσιος υπάλληλος που τα ξύνει όλη μέρα. Αυτό βέβαια άλλαξε την τελευταία εβδομάδα ύστερα από την άδικη επίθεση που δέχομαι εγώ και οι συνάδελφοι μου. Έγινα και εγώ "μπάτσος"!


ΜΗΝ περιμένετε να έρθω αμέσως όταν θα με χρειαστείτε, ΜΗΝ περιμένετε πλέον να σώσω την ζωή και την περιουσία σας, ΜΗΝ περιμένετε να σώσω την κόρη σας από τον βιαστή, ΟΥΤΕ να συλλάβω τον έμπορο που πουλάει ναρκωτικά στον υιό σας. Μπάτσο με λέγατε, Μπάτσος έγινα.


Ακόμα και για εσένα που μπορεί να μην με έβριζες, ούτε με λοιδορούσες, αλλά δεν έκανες τίποτα όταν δεχόμουν αυτήν την άδικη επίθεση. Διότι κάθε φορά που έκραζαν τα Μ.Μ.Ε. δεν πήρες τηλέφωνο στον τηλεοπτικό σταθμό να διαμαρτυρηθείς, όταν τραυματίστηκα για να πιάσω τον έμπορο και συγκάλυπτε η κυβέρνηση δεν βγήκες στους δρόμους, όταν...καιγόμουν από βόμβες παρακρατικών 'αριστερό'φασιστών έκανες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν απαίτησα ούτε περισσότερα χρήματα ούτε ‘ευχαριστώ’ για να κάνω την δουλειά μου, τον σεβασμό σου μόνο ζήτησα.


Και να ’μαι ένας ακόμα μπάτσος. Μπορείς πλέον να ΜΗΝ κοιμάσαι ήσυχος διότι εγώ και οι συνάδελφοι μου γίναμε όλοι μπάτσοι. Όπως ακριβώς ήθελες. Απέκτησες την αστυνομία που σου αξίζει όπως ακριβώς έχεις και τους πολιτικούς που σου αξίζουν.


Καλό βράδυ, λοιπόν.


Πρώην αστυνομικός - νυν μπάτσος. "

Ακόμα ένας άνθρωπος που τον αλλάξαμε! Ακόμα ένας άνθρωπος που ήθελε να είναι σωστός και όχι σαν τους άλλους, και τον κάψαμε – και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Ακόμα ένας άνθρωπος που η «ελεύθερη» και «δημοκρατική» μας κοινωνία με τα κατά τ’ άλλα υπερ-ευαίσθητα με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» Μ.Μ.Ε. κατάφεραν να φθείρουν και να αλλοτριώσουν!


Συγχαρητήριά μας!...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΗ ΨΗΦΟΥ.0-18. ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΤΑ 16ΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟ. ΝΑ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

opoioi einai kotes stinoun kolo....oi ypoloipoi bgainoyn stio dromo....
a...jexasa yparxoun oi gliftes oi dosilogoi kai oi volemenoi poy fvnazoyn na mh toys rixoyne sthn moirasia...
kai yparxoyne kai oi aploi malakes..
KALHNYXTA ELLADA...

Ανώνυμος είπε...

opoioi einai kotes stinoun kolo....oi ypoloipoi bgainoyn stio dromo....
a...jexasa yparxoun oi gliftes oi dosilogoi kai oi volemenoi poy fvnazoyn na mh toys rixoyne sthn moirasia...
kai yparxoyne kai oi aploi malakes..
KALHNYXTA ELLADA...

Μάρκος είπε...

@vasilissp, δεν μπορείς να λες ότι αν δεν έχει το ακαταλόγιστο κάποιος 14χρονος, ποιος θα το έχει...εγω σου έφερα ως αντιπαραβολή τους χούλιγκαν των γηπέδων,που είναι επίσης παιδιά.Και δεν είπα ότι η Αστυνομία πρέπει να δρα "μπαμ και κάτω", αλλά όχι και να αθωώνουμε κάθε παραβατική πράξη κάποιου,επειδή είναι ανήλικος! Επειδή κάποιοι γονείς δεν μπορούν να μαζέψουν τα "μπουμπούκια" τους! Να ζητάνε μερικοί ψήφο στα 16 ξέρουν; Να αναλάβουν τις ευθύνες τους δεν ξέρουν;

Μάρκος είπε...

@ vasilissp, επίσης αν ε΄χιες ταξιδέψει στο εξωτερικό, θα έβλεπες ότι διάλογος Αστυνομικού με πολίτη, είναι αδιανόητο. Και δεν σου μιλάω για ...περίεργες χώρες, αλλά ευνομούμενες, όπως η Αγγλία. Σου λέει κάτι ο Αστυνομικός, ευγενικά, και δεν χρειάζεται 2η κουβέντα. Αν αντιδράσεις, πας μέσα. Και δεν είναι φασισμός αυτό, είναι απλά ο Νόμος.

Ανώνυμος είπε...

τοσα χρονια στο εξωτερικο εζησα αλλα τετοια πραματα οπως εδω ειναι αδιανοητα εξω! να κουνηθεις σε αστυνομικο εξω? την εβαψες!!
Μετα μιλανε εδω οτι δεν εχουμε δημοκρατια!! μα εδω ειναι τσοντα δημοκρατιας. ποιο δημοκρατια δεν γινεται!! οτι γουσταρει κανει ο καθενας!καταχρηση σκετη.
Ο πολυδωρας ειχε δικιο πριν 2 χρονια, ειχε πει να μην παιζουν με την φωτια!! τους αστυνομικους τους ξεφτιλιζουν καθε μερα , μεχρι και ξεβρακωματα τους κανουν μεσα στο μετρο!!οπως στην κοπελα προχτες.τον αλλον πηγαν να τον καψουν με την κλουβα παλι και γλυτωσε στο τσακ!! Ανθρωποι ειναι και αυτοι.Αν καποιος καποια μερα τραβηξει πιστολι ενω κυνδινευει και ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ τι θα γινει τοτε???
Μην παιζετε με την φωτια μαλλιαδες και οσο για τους μαθητες καλο ειναι να πανε να κανουν χριστουγεννα και να αφησουν τις πορειες τους. 15-16 χρονων ουτε στο καζινο δεν μπαινεις θες και ψηφο??

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάρκο σε πολλά απ' αυτά που γράφεις δεν διαφωνώ αλλά να διευκρινίσω κάτι.Δεν είπα να υπάρχει ατιμωρησία επειδή είναι δεκαπεντάχρονος. Τον τρόπο αντιμετώπισης σχολίασα και βέβαια πρέπει ο παραβάτης να τιμωρείτε αυτό όμως δεν είναι δουλειά της αστυνομίας.Συμφωνώ ότι στα 16 δεν μπορείς να έχεις δικαίωμα ψήφου(αν και δεν ζήτησαν οι 16αρηδες να ψηφίζουν άλλοι πιο μεγάλοι το ζητάνε).Συμφωνώ ότι μεγάλο ρόλο παίζει η οικογένεια πρωτίστως το σχολείο η TV και γενικά εμείς οι μεγάλοι(ηθικοί αυτουργοί αυτών που συμβαίνουν σήμερα ποιοι νομίζεις ότι είναι?)εμείς οι μεγάλοι είμαστε.Εμείς έχουμε εκλέξει αυτούς που μας κυβερνάνε ( εννοώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης) εμείς....εμείς...εμείς.. Όσο για τα μπουμπούκια εντός εισαγωγικών βγάλε τα εισαγωγικά) απ' τα παιδιά και πες σκέτα μπουμπούκια και βάλε εισαγωγικά στους γονείς στους δασκάλους στους αστυνομικούς στους παπάδες στους..στους..Αλλά αυτά τώρα είναι άλλη κουβέντα και μεγάλη. Νάσαι καλά καλά Χριστούγεννα νάχεις

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ.

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.

Όταν πρόκειται για εθνικούς, κοινωνικούς ή ιδεολογικούς αγώνες, το μίσος είναι αναπόφευκτο, γεννιέται αυθόρμητα. Θα πρέπει όμως τουλάχιστον να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σήμερα παρατηρώ ότι το μίσος των μαθητών ακολουθεί ένα μονόδρομο με στόχο τους αστυνομικούς, γεγονός που κατά τη γνώμη μου τους αποπροσανατολίζει στην αναζήτηση των αληθινών συνθηκών που τους οδήγησαν στη σημερινή θέση τους μέσα στο σχολείο και μέσα στην κοινωνία. Ενώ θα πρέπει να βρουν τα αληθινά αίτια και να αποκαλύψουν τους αληθινούς ενόχους και τους πραγματικούς λόγους για όσα γίνονται γύρω τους και γενικώτερα γύρω μας, στη χώρα μας και στην οικουμένη. Έτσι μοιάζει σαν κάποιοι να τους έβαλαν παρωπίδες, ώστε η οργή τους να διοχευτευθεί σε μια ομάδα συνανθρώπων μας, τους αστυνομικούς, που όταν δεν λειτουργούν σωστά, είναι απλά πιόνια του Συστήματος, που ΑΥΤΟ είναι υπόλογο για όλα, δηλαδή για την Παιδεία αλλά και για κάθε τι που αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας, του κράτους και των υπηρεσιών του.

Και αναφέρω εδώ το παράδειγμα της γενιάς του 1-1-4 που όσον αφορά την Παιδεία έθεσε ως στόχο το 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Είδαν δηλαδή οι νέοι της εποχής εκείνης την βασική αιτία για τα χάλια της Παιδείας μας, δηλαδή το οικονομικό.

Από κει και πέρα παρ’ ό,τι τότε η ελληνική αστυνομία είχε μια καθαρά φασιστική νοοτροπία και οι εκδηλώσεις βίας σε σύγκριση με το σήμερα ήταν εκατό φορές πιο πολλές και σοβαρές από πλευράς μαζικότητας και βιαιότητας (τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα από νέους τραυματισμένους από την αστυνομική βία της εποχής), οι πρωτοπόροι νέοι εκείνης της εποχής, βασικά φοιτητές, μπορούσαν να δουν ελεύθερα, σφαιρικά και σε βάθος. Έτσι με το 1-1-4 έθεταν ως πρώτο καθήκον τους την υπεράσπιση του Συντάγματος, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Χτυπούσαν στην καρδιά της την αντιδραστική εξουσία (θρόνο, αστυνομοκρατία, Αμερικανοκρατία). Πάλευαν για την Κύπρο και αγωνίζονταν μαζικά για την Ειρήνη. Είχαν δηλαδή μπροστά τους ανοιχτούς ορίζοντες για ό,τι πραγματικά συνέβαινε στην χώρα τους αλλά και πέρα από τη χώρα τους. Ήταν άτομα ολοκληρωμένα και ελεύθερα, αν και τότε υπήρχαν όπως και σήμερα πονηρά «κέντρα» που προσπαθούσαν να περιορίσουν την οργή τους και να την διοχετεύσουν μόνο σε ένα λούκι, για τις δικές τους επιδιώξεις. Με μια λέξη να τους αποπροσανατολίσουν, όπως γίνεται τώρα.

Και για να πάω και πιο πέρα, εμείς οι νέοι της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου, όπου οι χωροφύλακες και η αστυνομία ήταν απέναντί μας με όπλα που ξερνούσαν ομαδικό θάνατο, είχαμε την ψυχική και πνευματική δύναμη να βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που σήμερα αποκαλούνται περιφρονητικά «μπάτσοι» ήταν παιδιά σαν κι εμάς παρασυρμένα από τη θύελλα των γεγονότων να κάνουν πράξεις που δεν ήθελαν. Δεν γενικεύαμε. Αντίθετα μπορούσαμε ακόμα και μέσα στις πιο κρίσιμες για μας συνθήκες να δούμε ότι δεν είναι το ίδιο όλοι και ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν η Εξουσία, που είχε κατορθώσει να μας τυλίξει στα δίχτυα της, που έσταζαν αίμα και μίσος αδελφού προς αδελφό. Και πολλοί είχαν τότε ακόμα τη δύναμη να φωνάζουν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα πριν σκοτωθούν «Αδέρφια, πεθαίνουμε και για τη δική σας ευτυχία».

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ;


Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις .


Κύριο γνώρισμα του ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια είναι ο καταγγελτικός λόγος . Οι κορώνες του κατά της διαφθοράς έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και βρίσκουν ευήκοα ώτα , στα διάφορα διεθνή φόρα , την ΕΕ, αλλά και σε κάποια ….σκοτεινά σχεδιαστήρια.
Αυτό που ευαγγελίζονται στον πολιτικό τους λόγο, είναι το …ήθος, η διαφάνεια, η ανιδιοτέλεια και διάφορα άλλα ιδανικά.


Από τα έδρανα στο Κοινοβούλιο έως και στις εξέδρες των τηλε-δικαστηρίων, ο ρόλος που θέλουν να επιδείξουν είναι αυτός του «πολιτικού εισαγγελέα» ή του αντίστοιχου «τηλεοπτικού εισαγγελέα».


Παρουσιάζονται άκαμπτοι στην υπεράσπιση του ήθους, αλλά και της συμπεριφοράς των δρώντων στον χώρο της πολιτικής.

Άραγε ο ρόλος αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή εντάσσεται και αυτός στο μεταμοντέρνο θέατρο του παραλόγου;

Αυτού του θεάτρου της εικονικής πραγματικότητας που ζούμε στον καιρό της … «Τηλεοπτικής Δημιοκρατίας».


Στο φύλλο της εφημερίδας «Το Παρόν» 31/11 είχε δημοσιευτεί κάτι που αφορούσε στέλεχος του ΣΥΝ ,πρώτης προβολής από τις εξέδρες της «Τηλεοπτικής Δημιοκρατίας»,τον κ. Στρατούλη.

Συγκεκριμένα κατηγορούσε τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό εισαγγελέα ως … «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο… δεν εκράτεις».


Τι είχε συμβεί ; Ο κ. Δημήτρης Στρατούλης επί σειρά ετών (1995-2001) και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε η εφημερίδα, ενώ είναι υπάλληλος του ΟΤΕ εισέπραττε (ως νομικός που δεν ασκεί όμως τη δικηγορία) παρανόμως ποσά του μερίσματος από τους σχετικούς λογαριασμούς του ΔΣΑ που εξυπηρετούν στην ουσία κοινωνικούς σκοπούς.


Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα ηθικό, πολιτικό και ποινικό θέμα για το στέλεχος του ΣΥΝ. Περίμενα λοιπόν μια αντίδραση , κάτι σαν απάντηση πριν ασχοληθώ με το θέμα και αυτό για λόγους αρχής.


Αυτή τελικά ήρθε και δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας. Απογοήτευση πλήρης ! Ο κ. Στρατούλης στην επιστολή του ομιλεί περί παντός άλλου εκτός από την «ταμπακιέρα»….

Κατηγορεί αόρατους κύκλους που τον …. «καρφώσανε» και μας ….αποκαλύπτει ότι αποφάσισε να μην κάνει προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώων ή ακόμα και στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του ΔΣΑ που του ζητούσε την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων χρημάτων , για να ….μην αντιδικήσει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (.......!).


Και επειδή απ` ότι φαίνεται το θράσος του στελέχους του ΣΥΝ είναι αναπόσπαστο στοιχείο του παρακμιακού εισαγγελικού του λόγου, αναφέρει ότι : «όχι μόνο για λόγους αρχής και αξιών της Αριστεράς, αλλά και γιατί κινούμενος ιδιαίτερα συγκρουσιακά με τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προσέχω να μη δίνω αφορμή να με προβοκάρει ο οποιοσδήποτε».


Προσέξτε θράσος ! Έπαιρνε επί σειρά ετών χρήματα όχι από διπλοθεσία ή οποιοδήποτε άλλο λόγο , αλλά ΠΑΡΑΝΟΜΑ και μιλά περί αρχών και αξιών της Αριστεράς. Μάλλον απευθύνεται προς «ιθαγενείς» παρά σε νοήμονες πολίτες .


Αριστερός δεν είναι ταμπέλα ,κ. Στρατούλη, που οποιοσδήποτε αυθαίρετα την κρεμά επάνω του . Αριστερός είναι στάση ζωής ! Μπορεί προσωπικά να μη συμβαδίζω με την δυσανεκτική άκαμπτη μορφή της ιδεολογίας τους, αλλά δεν είναι δυνατόν με θεατρινισμούς να μετατρέπουμε την νύχτα σε μέρα.


Αφήστε λοιπόν τις κορώνες περί Αριστεράς γιατί αποδεικνύεται ότι .. οι «γιαλαντζί» αριστεροί είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι . Αυτοί που κινούνται μεταξύ κυνισμού και παχυδερμισμού .


ΥΓ. . Η παρασιώπηση της ουσίας στην «υπόθεση Στρατούλη» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει αυτό που ζητάει από τους άλλους.

Αναρτήθηκε από politis-gr

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατον παιδια 12-15 χρονών να κατανοούν τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες; Σε καμια περιπτωση δεν λέω ότι είναι χαζά, απλά δεν μπορουν να καταλαβουν τι σημαινει να πετας πετρες, να καις ξενη περιουσία, να υπερασπίζεσαι τις ιδεες κ τα ιδανικά σου. Οι περισσότεροι τα κάνουν όλα αυτά επειδή τα κάνουν και οι άλλοι και μόλις τα πιάνει η αστυνομία βάζουν τα κλάματα. Άβουλα μυαλά είναι ακόμα, οι γονείς όπως και οι δάσκαλοι-καθηγητές πρέπει αντικειμενικά να τους ενημερώνουν και να τους συμβουλεύουν ώστε μεγαλώνοντας να έχουν προσωπική άποψη.

Και όσο για τις καταλήψεις στα σχολεια και τις σχολές, θα ήθελα να ξέρω ποια είναι τα αιτήματα τους; Να γυρίσει πίσω το παιδί; Να μπορούν να να ονειρευονται, όπως έχω ακούσει να λένε μερικά παιδια, γιατι ποιος μπορει να τους το στερήσει αυτό;

Οι κατάληψεις έγιναν "μόδα", πάντα πριν τα χριστούγεννα. Είδατε καμια κατάληψη Μάιο ή Ιούνιο; Και μετα τρέχουν για να μην χάσουν τη χρονιά κ τα εξάμηνα, μαθαίνοντας τα βασικά.

Μάρκος είπε...

@ vasilissp κι εώ συμφωνώ με πολλά από αυτά που λές, ειδικά για το που πρέπει να πει ο χαρακτηρισμός μπουμπούκια...Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας. Επειδή λες ότι "ο παραβάτης να τιμωρείτε αυτό όμως δεν είναι δουλειά της αστυνομίας". Αν δεν επιληφθεί όμως η Αστυνομία, πως θα τιμωρηθεί ο δράστης; Για να φτάσουμε στην τιμωρία, η οποία είναι έργο της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχξουν συλλήψεις. Αλλά πως να υπάρξουν συλλήψεις, όταν όλα αυτά τα...μπουμπούκια ενθαρρύνουν την παραβατικότητα και καταγγέλουν τις συλλήψεις;

Ανώνυμος είπε...

ειδήσεις που δεν τους "βολεύουν", που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους, τις τρώει το μαύρο πηγάδι. Ρατσισμός και στις ανθρώπινες ζωές, μιας και αυτές δεν ζυγίζονται στην ίδια ζυγαριά με όσους προκαλούν τα επεισόδια. Η ανθρώπινη ζωή μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες μετρά με άλλο ειδικό βάρος. Αν αφορά αστυνομικούς ή πολίτες που δεν στηρίζουν τις τακτικές τους δεν είναι και ιδιαίτερης σημασίας, αν αφορά κουκουλοφόρους ή όσους προξενούν ανενόχλητοι έκτροπα αξίζει πολύωρων συζητήσεων σε παράθυρα σε βαθμό ανάλυσης που θα μάθουμε τι νούμερο παπούτσι φοράνε και πως τον πίνουν τον καφέ τους.

Μεγαλύτερο αίσχος από αυτό που βιώνουμε στις μέρες μας από την πλευρά των παπαγάλων της ενημέρωσης νομίζω επί των ημερών μας δεν έχει ξαναζήσει ετούτος ο τόπος!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει μετεκλογικά για τη νίκη (;;) της γενιάς των 400 ευρώ, των νέων και των φοιτητών, αξίζει να αναφέρουμε μερικά πράγματα σχετικά με το παραμύθιασμα για το κόμμα που στην πιάτσα αναφέρεται ως “Η Αριστερά των Cayene”.

Τα παρακάτω είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα από την ιστοσελίδα του Υπ. Εσ., και αφορούν τα ποσοστά του Κόμματος σε μερικές από τις “λαϊκές” και φτωχές περιοχές της Αθήνας, όπου ως γνωστόν διαμένει η συμπαθής τάξη των νέων των 400 ευρώ και από όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη μεγάλη μάζα των ψήφων:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,39%
ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 9,17%
ΔΗΜΟΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 10,46%
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,29%
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,92%
ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,93%
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,65%
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 13,81%
ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,38%
ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 10,85%
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 12,12%
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,66%
Οι περιοχές αυτές, γνωστές για το λαϊκό προφίλ των κατοίκων τους, έδωσαν στο κόμμα του κου Αλαβάνου ποσοστά υπερδιπλάσια σε σχέση με το πανελλαδικό του ποσοστό που ήταν 5,04% .

Δυστυχώς, το παράδειγμα τους δεν ακολούθησαν άλλες περιοχές, που κατοικούνται από την ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ (ενδεικτικά):

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΛΥΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 0,55%
ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΣΥΡΙΖΑ: 0,68%
ΔΗΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ: 0,97%
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ ΕΒΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 1,27%

Γίνεται φανερό ότι η αντίδραση, το οικονομικό κατεστημένο και οι βολεμένοι αυτού του τόπου εμπόδισαν το κόμμα του κ. Αλαβάνου, που εκπροσωπεί τους άνεργους, τους νέους και τη φτώχεια της χώρας αυτής, να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εκλογική δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΑ, ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ!
ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!