Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας

Θέματα που απασχολούν χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής, συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Αγρίνιο.
Κατ’αρχήν, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, όπου και πρόκειται να τεθεί το σοβαρό θέμα της κάλυψης ιατρικών ειδικοτήτων από τον ΟΑΕΕ. Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης θα υπάρξει συνάντηση και με τη δημοτική αρχή του Αγρινίου, για το θέμα της υλοποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Το προεδρείο, ενέκρινε τον ορισμό εκπροσώπων στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ενώ στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάνος Ράπτης έκανε ενημέρωση για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, όπου και συζητήθηκαν θέματα για το αφορολόγητο όριο, το ασφαλιστικό και την χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ, το φορολογικό των ΕΒΕ και τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ.
Ως προς την οικονομική κρίση και την τόνωση της αγοράς, επισημάνθηκε, πως πρόταση της ΓΣΕΒΕ είναι η επιδότηση των επιτοκίων των κεφαλαίων κίνησης από το ΕΣΠΑ, η απεμπλοκή των προβλημάτων στην λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ καθώς και η επιδότηση των θέσεων εργασίας στις ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει τους εργαζομένους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το εμπόριο.
«Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως πράγματι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας και μέσα από την απασχόληση, αφού το 85% περίπου των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενοι στις ΜΜΕ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπτης.
Αγρίνιο, Μπαϊμπά 27 - 30100, τηλ.- fax : 26410-22713

Δεν υπάρχουν σχόλια: