Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Hμερίδα με θέμα: «Κοινή Ατζέντα στα Δυτικά: Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για την περιφερειακή Ανάπτυξη».


Το πολυσυνέδριο – έκθεση Forum Ανάπτυξης 2009 διοργανώνει στις 30 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, (ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.), την Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας, στην σύγχρονη αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης), με θέμα: «Κοινή Ατζέντα στα Δυτικά: Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για την περιφερειακή Ανάπτυξη».
Είναι η δεύτερη φορά που του Forum Ανάπτυξης δίνει το «παρών» στην Αιτωλοακαρνανία με την διοργάνωση μιας ημερίδας, η οποία έχει στόχο να αναδείξει ένα πλαίσιο θεμάτων πάνω στα οποία μπορεί να υπάρξει κοινή δράση από τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας.
Στην πρώτη ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2008, η ανταπόκριση φορέων και επιχειρήσεων ήταν μεγάλη και έδωσε το έναυσμα της συνέχισης αυτής της προσπάθειας.
Στην Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας 2009, το ζήτημα της αναζήτησης μιας κοινής ατζέντας συνεργασίας μπαίνει ευθέως υπό την πίεση και της οικονομικής κρίσης, με στόχο πάντα την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.
Όπως έγινε στην πρώτη εκδήλωση του Forum Ανάπτυξης, έτσι και στην φετινή Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνουν μέρος σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από την Δυτική Ελλάδα.
Χαιρετισμό – παρέμβαση θα κάνει ο κ. Μάριος Σαλμάς, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Σώκος, Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Ανδρέας Φούρας, Δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Πέτρος Γρουμπός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.


Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ενεργά φορείς της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Οικονομίας και κοινωνικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Το συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας.
Να σημειωθεί ότι φέτος το Forum Ανάπτυξης για πρώτη φορά μεταφέρει στην Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας και τον θεσμό του «Ελεύθερου Βήματος» με δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η έναρξή του θα γίνει στις 17.30 – 18.30 με τις ομιλίες των κ.κ. Νικολάου Κουτσαντώνη και Κωνσταντίνου Παπαγιαννόπουλου, Πρόεδρου και Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Δυτικής Ελλάδας αντιστοίχως, με θέμα: «Ο ρόλος του Αντιπροσώπου σήμερα, στη στήριξη του Εμπορίου».
Στις 19.00 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Χρήστου Φωτόπουλου, Καθηγητή Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ Αγροτικών Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, με θέμα: «Στρατηγικός σχεδιασμός του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα».
Χορηγοί της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2009 είναι ο ΟΤΕ, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η εταιρεία εκθεσιακών συστημάτων VISION και ο Αχελώος TV.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η Σύμβουλος ΕΠΕ και η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το Forum Ανάπτυξης 2009 θα συνεχίσει τις περιφερειακές πρωτοβουλίες του με τη διοργάνωση της Ημερίδας Ηλείας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο στις 4 Μαΐου 2009 και την Ημερίδα Μεσσηνίας, που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, πάντα με στόχο την ανάδειξη «Κοινής Ατζέντας στα Δυτικά για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την περιφερειακή Ανάπτυξη».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ . . .

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

KI OMΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Nai enas Patrinos pou skeftetai "perifereiaka" as mas pei posa pairnei kai apo pou gia afti ti diorganosi gia na doume poso perifereiaka skeftetai?

Ανώνυμος είπε...

Me tinos xrimata ginetai xorigos i endiamesi Diaxeiristiki arxi;

Ανώνυμος είπε...

ME AYTA POY GINETAI XORIGOS SE KAUE APIUANH EKDILOSI.
TOULAXISTON AYTI AJIZEI KIOLAS

Ανώνυμος είπε...

Agapite kyrie pou ta xereis ola i Endiamesi Diaxeiristikmi Arxi pou diaxeirizetai dimosio kai koinotiko xrima wfeilei na annakoinwnei apo poia grami toy proypologismou ta diathetei afta ta xrimata kai oxi na to paizei xorigos me xena kolyva.
To an axizei opws esy isxyrizesai afto einai aloo komati