Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Νεότερα για τη προσφυγή των κατοίκων της Κλόκοβας

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στην προσφυγή των κατοίκων της Κλόκοβας κατά των έργων της Ιονίας Οδού! Συγκεκριμένα: Αφορά τα σχέδια του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ που προβλέπουν επιφανειακή διέλευση από την Παλιοβούνα, λίγο μετά το Αντίρριο, την αποκαλούμενη «Κακιά Σκάλα». Είναι μια διαδρομή που θεωρείται από τις χειρότερες του εθνικού δικτύου.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας επικαλούνται γεωλογικά προβλήματα, αλλά κυρίως διέλευση από περιοχές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ζητώντας την κατασκευή σήραγγας 2,3 χλμ. Εχουν μάλιστα κερδίσει την αναστολή των έργων, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα ώς τον Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Άναμφίβολα κατεξοχήν αρμόδιοι για τέτοιου είδους θέματα είναι οι αντίστοιχες υπηρεσίες. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν δίνονταν μέχρι αυτή τη στιγμή τα ονόματα στη δημοσιότητα αυτών που προσέφυγαν.
Νεότερες πληροφορίες φέρουν τους κατοίκους να προβάλλουν ως βασικό αίτημα την ασφάλεια του υπό κατασκευή δρόμου. Aπό ότι φαίνεται και το ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισακούσει το αίτημα τους και να μην προχωρήσει στη λύση της επιφανειακής διέλευσης από τη Κλόκοβα ( Παλιοβούνα).
Από κεί και πέρα το τελευταίο λόγο σε αυτά έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και όχι ο οποιοσδήποτε. Το βασικό ζητούμενο είναι να κατασκευαστεί ο καινούργιος δρόμος το ταχύτερο δυνατόν, εντός των χρονοδιαγραμμάτων ( αυτό τονίσαμε και σε αυτό επιμείναμε από τη πρώτη στογμή) και κυρίως να παρέχει ασφάλεια. Και το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αυτό ξεκαθαρίζει με το πέρας του χρόνου...

6 σχόλια:

kostakoutas είπε...

πρώτα να ξεκαθαριστούν τα οποια θέματα υπάρχουν και μετά να γίνει και ο δρόμος. Βιάζεται η ΝΔ επειδή στο νομο μας πήγε απατά; Ας μας θυμόταν πιο πριν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑΣ ( ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΘΕΙΑΦΙ Κ ΑΣΤΑΘΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Κ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Κ ΜΕΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η Ν.Δ. ΒΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ...ΔΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΣΙΦΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ

Ανώνυμος είπε...

asta8es edafos alla zhtate shragga...malista.
pio arxaiologiko xwro exei to bouno?!

Ανώνυμος είπε...

twra eida oti o blogger einai uper sto ftiaximo ths ionias odou..pali kala.
xekolate to kwlobouno exei faei poli kosmo akomh k apo ta merh ekei...

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειναι αυτη η Kλοκοβα, ρε μαγκες, η τσαμπουκαλου που σταματαει τα εργα; Ρωσιδα ειναι για Ουκρανη;

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Κ ΞΕΡΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Η ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΘΕΣ ΕΔΑΦΟΣ...Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥΝΕΛ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ Κ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ Κ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΚΥΝΕΙΑ