Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Αιτωλοακαρνάνες ανάμεσα στις 50 υπογραφές. Τα ''στρατόπεδα'' των δελφίνων στο νομό.


Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα οι 50 υπογραφές στελεχών της ΝΔ που απατούνται απ την πλευρά του καθενός εκ των τεσσάρων υποψηφίων, προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτές διακρίναμε και κάποιες που προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, για λογαριασμό του Αντώνη Σαμαρά υπέγραψε το μέλος της Κ.Ε. και πρ. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Τσιτσέλης, καθώς και o πρ. Πρόεδρος του ΙΔΕΚΕ και του ΕΚΕΠΙΣ Θύμιος Δρόσος, για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτζιάπης, ενώ τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στηρίζει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας Στάθης Τσούκαλος. Όσον αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη δεν υπάρχει κάποια υπογραφή μεταξύ των 50 που να προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία, όμως όπως έγινε αντιληπτό και από τις 1000 υπογραφές που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η πρώην υπουργός έχει αρκετούς υποστηρικτές στο νομό μας σε επίπεδο στελεχών.

Ιδίως εδώ ξεχωρίζουν οι πρ. Βουλευτές Ανδρέας Καραγκούνης και Βασίλης Μαγγίνας, οι Πρόεδροι της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Σιορίκης και Λάμπρος Δημητρογιάννης αντίστοιχα, καθώς και το μέλος της ΚΕ Βασίλης Φωτάκης, ο οποίος ανήκει από παλιά στο στενό κομματικό πυρήνα της κας. Μπακογιάννη. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Αντώνης Σαμαράς έχει δυνατή ομάδα στην Αιτωλοακαρνανία, αφού πέραν του Γιάννη Τσιτσέλη και του Θύμιου Δρόσου ένθερμος υποστηρικτής του είναι και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Σταράμος. Όσον αφορά το νομάρχη Θεσαλονίκης ο δήμαρχος Στράτου θα είναι αυτός που θα τραβήξει το κουπί στη Δυτική Ελλάδα, γεγονός που τον καθιστά άμεσο συνομιλητή του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τουλάχιστον προς το παρόν σε επίπεδο στελεχών στο νομό δε δείχνει να έχει υποστηρικτές, αφού και ο κ. Τσούκαλος που προαναφέραμε έλκει την καταγωγή του από το Μεσολόγγι, δίχως όμως να έχει δραστηριοποιηθεί κομματικά στην περιοχή.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΞΤΕ ΤΡΕΞΤΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ, ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ.

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΖΙΦΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΩΡΑΦΙΑ...

ΥΓ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘ**** ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

TI ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ.Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑς.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ Η ΨΗΛΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΔΥΜΑΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ''ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗ''.

Ανώνυμος είπε...

Οταν μετα το θανατο του Μπακογιαννη ειπαν στη Ντορα οτι πρεπει να κατεβει στην Ευρυτανια ως υποψηφια βουλευτης αυτή αρνιοταν δηλωνοντας οτι ειναι ασχετη απο πολιτικη.20 χρονια μετα ετοιμαζεται να γινει προεδρος της ΝΔ βαζοντας πλωρη και για το Μαξιμου!Ας οψεται η δολοφονια του αειμνηστου και ικανοτατου Παυλου Μπακογιαννη.Ενας πολιτικος που δεν προερχοταν απο τζακια αλλα απο το φτωχο πλην τιμιο και περηφανο λαο της Ευρυτανιας και ο οποιος μια μερα θα γινοταν σιγουρα πρωθυπουργος οχι λογω μπαμπα ή θειου,αλλα λογω αξιοσυνης.Αυτη ειναι η αληθεια ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΟΣ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ

Όποιος μυωπικά βλέπει τα πράγματα, και αυτό αποτελεί έθος στο χώρο της ΝΔ, σε παρερμηνείες θα καταλήξει. Τα αληθινά αίτια της ήττας βρίσκονται στο συλλογικό υποσυνείδητο του μέσου νεοδημοκράτη, που συχνά αναρωτιέται αν βρίσκεται στο σωστό κόμμα.

Είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ και αυτός στο περιθώριο. Πέντε χρόνια ΝΔ και πάλι στο περιθώριο. Θυμάστε πότε μίλησε ο Πολύδωρας για τα γαλάζια παιδιά και χίμηξαν να του βγάλουν τα μάτια?
Δεν μιλάω για μικροεξυπηρετήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Μιλάω για αποφάσεις πολιτικές που να δίνουν ένα αίσθημα εσωτερικής δικαίωσης. Δικαίωση για θέσεις λαϊκές, για θέσεις δεξιές, για θέσεις πατριωτικές, για θέσεις ηθικές. Δεν ήταν η έλλειψη μόνον ιδεολογίας. Αυτή υπήρχε και ήταν διάχυτη. Η ιδεολογία της αρπαχτής. Η ιδεολογία του εφησυχασμού. Η ιδεολογία της ήσσονος προσπάθειας. Η ιδεολογία της αμετροέπειας. H ιδεολογία της μονιμότητας.
Βλέπετε πως βγαίνουν σιγά-σιγά οι ασπάλαγκτες του ψηφοδελτίου της ΝΔ, άρρενες και θήλυες και δηλώνουν παρόντες για την παράταξη. Και ποιός τους το ζήτησε αυτό. Παρόντες οι ΧΑΣΟΥΡΗΔΕΣ Παρόντες σε τί? Αδυνατούν να διαβάσουν ένα ισολογισμό μιας εταιρείας στην εφημερίδα. Η μήπως μπορούν? Αδυνατούν να αρθρώσουν μία στοιχειώδη πρόταση για οτιδήποτε. Αν την δείτε εσείς θα αυτομαστιγωθώ δημόσια στο κέντρο του Αγρινίου. Αδυνατούν να δουν πως η πολιτική δεν είναι clubing.
Η πολιτική έχει να κάνει με το βίο και την πολιτεία του καθενός εκάστου εξ ημών και υμών και είναι καθημερινή υπόθεση. Πολιτική κάνουμε όλοι μας κάθε στιγμή, κάθε μέρα και όχι μόνο προεκλογικά. Ο μόνος κατ εμέ που θα μπορούσε να καθαρίσει την εσωτερική κόπρο του Αυγείου και να ενσαρκώσει το σκελετό της συντηρητικής παράταξης, η οποία είναι μάλλον κατεψυγμένη, είναι ο Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ.
Η ΘΕΟΔΏΡΑ είναι βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ.Η μόνη που μπορει να αφυπνίσει όλα τα αντιδεξιά σύνδρομα. ΧΙΛΙΕΣ υπογραφές μπορεί να μαζέψει. Πεντακόσιους δημοσιογράφους έχει βρει. Στο μέσο νεοδημοκράτη όμως έχει γίνει μισητή. Είναι συνυπεύθυνη για την ήττα γιατί είναι η μόνη μέχρι τούδε κερδισμένη.

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστές όλες οι απόψεις!

Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Εγώ πιστεύω ότι η Ντόρα είμαι η πιο κατάλληλη για την αρχηγεία. Γιατί έχει την πιο μακρά και πιο επιτυχημένη πολιτική πορεία, έχει αποδείξει τις ηγετικές ικανότητές της σε θέσεις ευθύνης και κυρίως έχει μείνει πιστή στην παράταξη όλα αυτά τα χρόνια κι έχει δώσει μάχες σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.Ήταν πάντα παρούσα σε όλες τις στιγμές της ΝΔ.

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον "ανώνυμο 2:40 πμ" ιδιαίτερα και μετά προς κάθε αναγνώστη:
Φίλε μου, νομίζω πως και Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ. έχουν "μικρύνει" την Ελλάδα μας ΟΛΑ αυτά τα χρόνια. Αν σταματήσεις να βλέπεις αυτά που σε συμφέρουν-όπως "γαλάζια", "πράσινα", "κόκκινα", πορτοκαλί" και ότι άλλο χρώμα παιδια και κομματικούς στρατούς που περσότερο κακό παρά καλό έχουν κάνει στη χάρα μας-αλλά και στα κόμματα-θα γίνεις καλλίτερος και εσύ και ο καθένας μας. Εννοείται βέβαια ότι η Δημακρατία επιβάλλει τα παραπάνω, αλλά κάπου νομίζω το έχουμε παρακάνει. Ζούμε-κατ'εμέ τουλάχιστον- σε πανέμορφη χώρα και την καταστρέφουμε συνεχώς και ασυστόλως από μόνοι μας, χωρίς να είμαστε και σε καιρό πολέμου.
Γι'αυτό πρέπει να κοιτάζουμε ΚΑΙ πίσω από τα "προφανή" γεγονότα.
ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ και μετά ο καθένας μας. Έτσι πετυχαίνουμε κι ομόνοια ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες!
Όλα τ'άλλα είναι ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ....
Υ.Γ.:Ά, εξάλλου το οφείλουμε και στους προγόνους μας-μιλώ για την ενότητα-τους τοπικούς εδώ, που δημιούργησαν την Αιτωλική Συμπολιτεία, την μεγαλύτερη ίσως συνένωση πόλεων-κρατών κατά την Αρχαία Ελληνική Περίοδο.
Μια καλημέρα σε όλους-διέρχεται κι η Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα από την Αιτωλοακαρνανία...Πόσο τα έχουμε "ξεχάσει" αρκετοί από εμάς όλα αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Ωιμέ. Με τα χίλια βλέπβ ότο πάνε την Ντόρα Μητσοατάκη-Κούβελου τα διαπλεκόμενα Μέσα των νταβατζήδων. Με δέκα μονάδες στο κεφάλι και με τη Ντόρα αρχηγό βλέπω άλλη μια εικοσαετία τους πρασινορουφιάνους στο σβέρκο μας. Έλεος που είναι βρε παιδιά η ΔΕΞΙΑ; Πως μας την κατάντησαν έτσι; Ένας στρατηγός ρε; Άντε ένας υπολοχαγός με κοχόνες δεν υπάρχει; Άκου τη Ντόρα...

Κωνσταντίνα είπε...

Κάθε μέρα που περνάει οι υποστηρικτές της Ντόρας αυξάνονται!!! Όλοι βλέπουν ότι είναι η μοναδική που μπορεί να μας ξαναπάει ψηλά..
Όσον αφορά την υποστήριξη από Αιτωλοακαρνανες, δεν θα πιστευετε όταν ανακοινωθούν και τα άλλα ονόματα! Όλοι οι κορυφαίοι του νομού με τη Ντόρα συστρατεύτηκαν!!!

Ανώνυμος είπε...

δαχτυλιδια μονο στο πασοκ.

varvara είπε...

Afou i Dora einai i moni ikani, ti perimenete apo ton kosmo? Na min to anagnwrisei? Proigeitai se oles tis dimoskopiseis, ehei desmeutei kathara gia to pws thelei to mellon tou kommatos kai den paizei ta paihnidia twn allwn.

Unknown είπε...

Η Ντόρα μπορεί να μιλήσει, έχει ξεκάθαρες απόψεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν και μακρά εμπειρία από κυβερνητικές θέσεις. Γιατί όχι αρχηγός λοιπόν?

Ανώνυμος είπε...

Εύκολο να γράφονται κακοήθειες δύσκολο να ακούς κάποια αντικειμενική φωνή. Η Μπακογιάννη πάει για την αρχηγία και προηγείται. Αυτό ενοχλεί κάποιους που μιλάνε ακόμη με όρους δαχτυλιδιών...

ΚΝΙΤΗΣ είπε...

... αφου αμα βγει η Ντόρα, ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (παρολο που εδωσα ορκο πως αμα το κανω να μου κοπουν τα χέρια στον ωμο...)

Ανώνυμος είπε...

H Ντόρα θα βγεί.
Απο την πίσω πόρτα.
Σαν έτοιμη απο καιρό.
Μόνο που στην κάλπη πηγαίνουμε συνήθως μόνοι μας. Και οχι τα χαλκευμένα γκάλοπ.

Και ο δεύτερος γύρος, για την δοκιμασμένη πια Ντόρα (οτι είχε να δώσει το έδωσε) θα είναι βατερλώ.
Δέν ήταν τόσο καιρό το Νο 2. Τι θα κάνει περισσότερο?
Ας δοκιμάσουμε ένα ιδεολόγο και τεχνοκράτη, το Σαμαρά.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που ήταν θαμμένος στην ανυπαρξία, στο καθαρτήριο της λήθης, προβάλλει ξάστερα και δυνατά στο προσκήνιο.
Ειναι βιρτουόζος. Ξέρει να χάνει.
Ξέρει να κερδίζει.
ΣΑΜΑΡΆΣ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ! Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΞΗΖΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει να χάνει, ξέρει να φεύγει, ξέρει και να διχάζει. Άρε, 20 χρόνια πασοκοκρατία και με άλλα τόσα να έρχονται και ακόμα δε μάθαμε τίποτα.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

ναι Ντορα... ειναι η κορη του Μητσοτακη ... αμ πως...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ???
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΝΔ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΑ.
ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΑΚΟΥ ΝΤΟΡΑ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ , ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά !

Αντέχετε να είστε στο ίδιο κόμμα με την Ντάσκαρη? Η ιδία φιγουράρει πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας στο Νομό Αιτωλ/νίας.
Η δηλητηριώδης εσωτερική ανθρωπογεωγραφία και ανθρωποφαγία (γνωστά όλα στους παρεπιδημούντες ) λειτουργούν ως πρόδρομοι του τι μέλλει να επακολουθήσει.

Μακριά λοιπόν, μακριά…

Σαμαράς και ξερό ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!!

Άκης είπε...

Και εδώ, αλλά και αλλού, διαβάζω από κάποιους, ευτυχώς λίγους, απόψεις για τους μηχανισμούς της Ντόρας και τα δαχτυλίδια.

Όσοι λοιπόν έιμαστε, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στη ΝΔ και έχουμε μνήμη θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το να είσαι φίλος της Ντόρας πριν 10-15 χρόνια ήταν σχεδόν καταδικαστικό για σένα και η προοπτική της ήταν δύσκολη.

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική και για τούτο ευθύνεται η συνέπεια της, η αγωνιστικότητας της, οι ηγετικές της ικανότητες.

Ας αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές μας πικρίες, το μικροσυμφέρον μας και ας δώσουμε τη δυνατότητα στην Ντόρα να ξανακάνει τη ΝΔ κυβέρνηση!