Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Έ κ θ ε σ η της ΓΕΑ με θέμα: «Ελληνικές αρχαιότητες πριν και μετά»,

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και το Νέο Μουσείο Ευρωπαϊκής και Ανατολικής Τέχνης 1984 διοργανώνουν Έ κ θ ε σ η με θέμα: «Ελληνικές αρχαιότητες πριν και μετά», το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, ώρα 8:00 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή έως την ΚΥΡΙΑΚH 1η Νοεμβρίου 2009 και θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες: 10:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00.

Ερείπια που λάμπουν στον ήλιο….πέτρες και μάρμαρα που καταυγάζουν τη λευκότητά τους στο φως….αρχιτεκτονικές φόρμες ελλιπείς, ακρωτηριασμένες. Είναι η αποσπασματική εικόνα που έχουμε συνήθως για την ελληνική αρχαιότητα και τα μνημεία της, μέσα από φωτογραφίες και κάρτες, από ταινίες και ντοκιμαντέρ, αλλά και από τα δικά μας μάτια.

Παρουσιάζονται φωτογραφίες μνημείων της Μινωϊκής, Μυκηναϊκής, Αρχαϊκής, Κλασικής, Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου, καθώς και απεικονίσεις των ίδιων μνημείων, όπως πραγματικά υπήρξαν στην αρχαιότητα, συνοδευόμενες από πληροφοριακά στοιχεία..

Οι αναπαραστάσεις της έκθεσης έχουν εκπονηθεί με βάση την κατά περίπτωση φωτογραφία των σωζόμενων ερειπίων κάθε μνημείου. Η φωτογραφία αυτή λαμβάνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρουσιάζονται το δυνατόν καλύτερα, τόσο τα χαρακτηριστικά του μνημείου, όσο και η θέση του στο χώρο, καθώς επίσης και η σχέση του με τα κατασκευάσματα του αμέσου περιβάλλοντός του. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στην ενσωμάτωση στην εικόνα μικρών συνοδευτικών κατασκευών, όπως βάθρα, στήλες, εξέδρες κ.α., τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση πληρέστερης εντύπωσης για την υπόσταση των μνημείων στην αρχαιότητα.

Είναι μια ενδιαφέρουσα Έκθεση, όχι μόνο για τους φιλότεχνους, αλλά και το ευρύ κοινό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επισκέψεις των Σχολείων θα γίνονται ύστερα από συνεννόηση στα τηλέφωνα 26410-24767 και 26410-26984.

Δεν υπάρχουν σχόλια: