Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Aναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία.


- To ποσοστό (49,44 %) που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ στο νομό είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ, ενώ αντίθετα η ΝΔ με 35,68 % έπιασε το μικρότερο της μεταπολίτευσης. Επιπλέον, η διαφορά των 13,76 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο κομμάτων, είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πανελλαδική.

- Η ΝΔ ήρθε πρώτη μόνο σε ένα δήμο (Μακρυνείας) από τους συνολικά 29 της Αιτωλοακαρνανίας, με το ΠΑΣΟΚ να παίρνει την πρωτιά στους υπόλοιπους 28.

- Τα πρόσωπα που εξελέγησαν από το ΠΑΣΟΚ λίγο πολύ ήταν αναμενόμενα, καθώς οι προβλέψεις συνέτειναν στην επανεκλογή των τριών βουλευτών, με τους Πάνο Κουρουμπλή και Βασίλη Αντωνόπουλο να παλεύουν για την τέταρτη θέση, την οποία τελικά κατέλαβε ο πρώτος. Απ την άλλη, στη ΝΔ έκπληξη για πολλούς αποτέλεσε η μη επανεκλογή του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος κατετάγη πρώτος επιλαχών.

- Από τους συνολικά 8 βουλευτές μόνο ένας εκλέγεται για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον δικηγόρο Κώστα Καραγκούνη. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός, ότι έσπασε η παράδοση που ήθελε πάντα στο ΠΑΣΟΚ να εκλέγεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ένα πρόσωπο που δεν κατείχε την κοινοβουλευτική ιδιότητα ποτέ ξανά στο παρελθόν.

- Κανένας από τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο δεν προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου.

- ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ διατήρησαν τα ποσοστά τους παρουσιάζοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,03% και 0,04% αντίστοιχα σε σχέση με το 2007. Βέβαια για την Κουμουνδούρου η Αιτωλοακαρνανία προκαλεί για ακόμη μια φορά ''πονοκέφαλο'', καθώς πρόκειται για έναν απ τους 10 νομούς της επικράτειας όπου συγκέντρωσε τα μικρότερα ποσοστά. Απ την άλλη ο ΛΑΟΣ αύξησε αισθητά την εκλογική του δύναμη κατά 1,03 %.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ;ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ...

Ανώνυμος είπε...

Ιερα πόλη ;;;;; ε ας... πανε στους Παπάδες (.. τζήδες).

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΄΄ΑΙΔΟΙΟΥ ΘΡΙΞ, ΝΑΥΝ ΕΛΚΕΙ΄΄(ΟΜΗΡΟΣ)=΄΄Η Μ.....Α, ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΡΑΒΙ΄΄(ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ), ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑMΜΕΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΄΄ΠΑΡΕΚΥΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ΄΄ ΚΛΠ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ!!!!!

Υ.Γ. ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
1. AΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ;
MEΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ή ΑΠΟ ΕΞΩ;
AΝ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩ(Π.Χ. ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ, ΑΓΓΕΛΟΑΚΑΣΤΡΟ, ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΚΛΠ), ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ( Ή ΝΟΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ;), ΠΛΗΝ ΛΑΕΚΔΑΙΜΟΝΙΩΝ,EXOYN ΣΤΕΝΟΤΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
2. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ(SORRY ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ),ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ. NO PROBLEM, AN ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΩΣ ΄΄ΠΑΡΑΚΟΙΜΩΜΕΝΗ΄΄, ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ, ΔΙΑΜΕΝΕΙ, ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΤΟ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΝ 100.000 ΚΑΤ0ΙΚΩΝ ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ(ΑΝΤΑ,ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΕΣ!!!).

ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

poia iera poli re 10 malakes eiste ilithioi blamenoi zwa