Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΡΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών των καθηγητών

Ρ.Α.Σ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Δ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

«Μία αφύλαχτη διάβαση στην εκπαίδευση»

E-mail: RAS@anaitolika.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Β΄ΕΛΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Νοεμβρίου, μας έδωσε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε από τη θέση του μέλους στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ υπερασπίζοντας τον συνάδελφο καθηγητή και την καθηγήτρια του δημόσιου σχολείου.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους συναδέλφους / σσες που αντιστάθηκαν στις δόλιες «σειρήνες» κάθε λογής και στα ψευτοδιλήμματα των παρατάξεων και μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Σε αυτές τις εκλογές μερικοί, ίσως λόγω κεκτημένης ταχύτητας, νόμισαν ότι ήρθε το τέλος της ανυπότακτης και αδέσμευτης φωνής του κλάδου. Μάταια όμως γιατί άλλη άποψη είχαν οι μάχιμοι συνάδελφοι.

Έχουμε την άποψη πως στη συνείδηση των συναδέλφων που μας στήριξαν υπερίσχυσε πιο πολύ η ανάγκη της «ανόρθωσης» του σωματείου και η ύπαρξη της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής φωνής στη δράση της ΕΛΜΕ, χωρίς παρωπίδες και προαπαιτούμενα, παρά μια απλή καταγραφή τους στις κομματικές παρατάξεις.

Το αποτέλεσμα σαφές και το μήνυμα των εκλογών σαφέστατο. Κάποιοι δυστυχώς είχαν πιστέψει, ότι με τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, και την αλαζονεία της «εξουσίας» μπορούσαν να «εξαγοράσουν» την ψήφο των συναδέλφων και να επιβάλουν απόλυτα τον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό. Διαψεύστηκαν για μια ακόμη φορά!

Μάς δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ (ιδιαίτερα σήμερα που αναμένεται εκπαιδευτική «καταιγίδα»), για μια πραγματική δημόσια εκπαίδευση μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς στην προοπτική του ενιαίου πολυτεχνικού σχολείου ως μοναδικού τύπου σχολείου, όπου θα χωράει όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Εμείς που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΡΑΣ υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που βάλλονται άμεσα, είτε μας ψήφισαν είτε δε μας ψήφισαν, πως δε θα πάψουμε ποτέ να προβάλλουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αυτά δηλαδή που μας ταλανίζουν καθημερινά. Επίσης πάντα θα αγωνιζόμαστε με τις μικρές ή με τις μεγάλες δυνάμεις μας για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Στηρίζουμε τους αγώνες των αναπληρωτών και ωρομισθίων για μονιμοποίηση όλων εδώ και τώρα!

Στη συγκρότηση του νέου προεδρείου θα πάρουμε υπόψη μας τη συγκυρία και τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί (χωρίς να ξεχνούμε το παρελθόν αλλά και το παρόν καμιάς δύναμης) αλλά ούτε θα βάλουμε πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό κάθε εκδοχής. Θα πορευτούμε αταλάντευτα, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, με μοναδικό κριτήριο την ανεξάρτητη δράση της ΕΛΜΕ και την προετοιμασία των αγώνων που έρχονται προκειμένου,

ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ :

§ Που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον – Που λέει ΟΧΙ στη «σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα» όταν στην πράξη αυτή αποτελεί -άνευ όρων παιδείας- εκχώρηση του πρώτου στο δεύτερο.

§ Που ασχολείται τελικά, με το δάσκαλο ως μέσο, και το μαθητή επί της ουσίας. Η μιζέρια, η απουσία νοήματος, η απαξίωση, η ιδιώτευση, η φοβία, θα υποχωρήσουν, αν το επιδιώξουμε αγωνιστικά.

ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

§ Μια ενιαία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ παιδεία που θα μορφώνει τους αυριανούς πολίτες και δε θα εκπαιδεύει τους αυριανούς πελάτες.

§ Συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης (π.χ. καθαρός εισαγωγικός μισθός 1.800€ - αρκεί να πείσουμε το κοινωνικό σύνολο)

§ Όλη τη γνώση μέσα στο σχολείο. Παιδαγωγική απελευθέρωση

Συνάδελφοι

R Τίποτε δεν μας χαρίστηκε , με αγώνας κατακτήσαμε ότι θετικό έχουμε ως κλάδος.

ΑΓΡΙΝΙΟ 30-11-2009

Από τη ΡΑΣ

1) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΙΣ 26/11/2009

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΑΝ

1012

ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

75

ΕΓΚΥΡΑ

937

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΔΑΚΕ

308

3

Ντελέζος Γιαν. Αδάμης Θύμιος, Ραχιώτης Χρήστος

ΠΑΣΚ

303

3

Βούλγαρη Χριστίνα, Παπαθανασίου Βασίλης, Παντερέκας Χρ.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ

189

2

Γαλατάς Θαν. Πίτσας Στάθης

ΡΑΣ

81

1

Κορδάτος Κώστας

(2. Ζαραβίνας Μιχ., 3. Ξένου Εύη, 4. Τσιλίκης Βασίλης, 5.Καμζέλας Γιαν. 6. Σταμάτης Νικος 7. Βώβου Ευαγ. 8. Μάλιος χρ.-Μπουτάφης Ν.-Χαραλάμπους Γιώργος

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

56

-

Δεν εκλέγει έδρα

2) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΙΣ 26/11/2009 ΓΙΑ ΝΟΜ. ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ

ΨΗΦΙΣΑΝ

983

ΑΚΥΡΑ / ΛΕΥΚΑ

51

ΕΓΚΥΡΑ

932

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΔΑΚΕ

308

17

ΠΑΣΚ

313

17

ΣΥΜΜΑΧΙΑ

176

10

ΡΑΣ

73

4

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

  1. Κορδάτος Κώστας.
  2. Ζαραβίνας Μιχ.,
  3. Τσιλίκης Βασίλης
  4. Ξένου Εύη

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

62

3

Υ. Γ. Οι γύπες πετάνε χαμηλά όταν βλέπουν τροφή.

Μόνο που τούτη φορά ξεγελάστηκαν!

ΑΓΡΙΝΙΟ 30-11-2009

Από τη ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: