Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Οι φοιτητές εκφράζουν τις θέσεις του για την αυτονόμηση.

Μέσα από ένα κείμενο που εκφράζει τις ανησυχίες, αλλά και τους προβληματισμούς για την αυτονόμηση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος των φοιτητών που εκπροσωπεί και τα τρία υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης μας δημοσιοποιεί τις θέσεις του για τη μελλοντική πορεία του ιδρύματος. Οι κτηριακές υποδομές, οι εστίες στέγασης, η χαμηλή χρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού αλλά και η διοικούσα επιτροπή είναι τα βασικά θέματα τα οποία αναδεικνύουν οι φοιτητές, καταθέτοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες προτάσεις τους. (κάντε κλικ πάνω στα έγγραφα)






Σε γενικές γραμμές εμείς έχουμε εκφράσει αρκετές φορές κάποιες από τις ανωτέρω θέσεις. Σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές για την αυτονόμηση είναι πιο ευοίωνες από κάθε άλλη φορά, αφού ήδη έχει ψηφιστεί από το ΄β θερινό τμήμα της βουλής η ίδρυση του Πανεπιστημίου στην πόλη μας. Άλλες καθυστερήσεις δεν χωρούν πλέον, γι αυτό και η νέα ηγεσία του υπουργείου πρέπει να προχωρήσει άμεσα την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν πρωτίστως να ανοίξουν το διάλογο με τους φοιτητές και να αφουγκραστούν τις απόψεις τους, καθώς ουσιαστικά αυτοί είναι που καλούνται να ''ζήσουν'' και να ''επιβιώσουν'' στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο. Οι φωνές που εξυπηρετούν κομματικά ή ιδιοτελή συμφέροντα (απ' όπου και αν προέρχονται) πρέπει να απομονωθούν από όλους μας, αφού είναι αυτές που τόσα χρόνια στέκονται τροχοπέδη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του νομού μας.


27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για ένα κείμενο που αποτυπώνει την πραγματικότητα της υπάρχουσας κατάστασης στο αγρίνιο και σε όλη την Ελλάδα. ΝΑΙ στην αυτονόμηση μαζί όμως πρέπει, η κοινωνία και οι φορείς του αγρινίου να πιέσουν και να απαιτήσουν ένα πραγματικό και σωστό πανεπιστήμιο!!! Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που εγκαταλείπουν τα συγκεκριμένα τμήματα εξαιτίας αυτής της κατάστασης! Αναδείξτε τα προβλήματα και διεκδικίστε!!! Αλλιώς μόνο αυτή η αυτονόμηση δεν θα είναι ουσιαστική και δεν θα χει κανένα όφελος για τους πολίτες του και την πόλη του ΑΓΡΙΝΙΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν υπηρχαν αυτα τα προβληματα το αγρινιο θα ειχε 400 φοιτητες παραπανω!χαρακτηριστηκο παραδειγμα περιση στο Δ.Π.Φ.Π. εμειναν απο τα 150 ατομα καπου 70 και ουτε!το αγρινιο χανει φοιτητες απο τα υπαρχουσα τμηματα φανταστητε τι θα γινει αν δεν εχουν κτιρια τα αλλα 2 τμηματα!ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΥΠΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΔΗΜΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ,ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Η Διοικούσα αποτελούνταν απο επιτυχημένα και φτασμένα άτομα σε όλους τους τομείς. Δεν περίμεναν σ' αυτή την ηλικία, αυτή την συγκεκριμένη καρέκλα για να καταξιωθούν, άλλοι είναι αυτοί που κυνηγούν με μανία αυτή την καρέκλα για προσωπικά τους οφέλη και κινούν και υποκινούν τους φοιτητές

Ανώνυμος είπε...

Το πανεπιστημιο για να ειναι αυτονομο, βιωσιμο κι ανταγωνιστικο, εκτος απο εγκαταστασεις, χρειαζεται σχολες και τμηματα με συγκεκριμενο γνωστικο αντικειμενο και προοπτικη κι οχι τμηματα τυπου ΔΠΦΠ και... ΣΞΜΔΓ... ΚΒΠΡΧΖΞΕ...

Ανώνυμος είπε...

σκατά στην πασπ... λες και δεν τα ξεραμε τα προβλήματα μας, επρεπε να τα στείλνουν και εδω. ΠΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα ειναι τα τμηματα που εχει το πανεπιστημιο.μαλιστα για το τμημα του περιβαλλοντος στα γιαννενα τρογωντε να το παρουν και να το κανουν πολυτεχνικο τμημα κατι που φυσικα δεν προκειτε να γινει ποτε.και το νεο τμημα που ερχεται στο αγρινιο θα εχει πολυ καλες προοπτικες στο μελλον και ειναι και το μοναδικο σε ολη την χωρα με τετοιο αντικειμενο.μην ξεχναμε πως η περιοχη μας ειναι αγροτικη και ειναι φυσικο να εχουμε τμηματα γεωπονικου ενδιαφεροντος οπως και τα περισσοτερα τμηματα στο τει μεσολογγιου.πρεπει ολοι να δωσουν τα δυνατα τους ωστε να γινει ενα δυνατο και αυτονομο πανεπιστημιο στο αγρινιο.

Ανώνυμος είπε...

η ανακοινωση ειναι απολυτα σωστη,ναι στο πανεπιστημιο αλλα με καποιες προυποθεσεις...

Ανώνυμος είπε...

12:25 Σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα είναι απαραίτητη η ενημέρωση όλων των πολιτών του Αγρινίου για το τι επικρατεί στο Πανεπιστήμιο αυτη τη στιγμή.Δεν πρέπει να μπλέκεις παρατάξεις. Οποια παράταξη και να το έκανε αυτό καλά έκανε. Αν εσύ έχεις κάποιο κόμπλεξ δεν αφορά το σύνολο των φοιτητών!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ!
ΑΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ!ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ!

ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!
ΕΔΩ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! ΕΜΕΙΣ?
ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ. ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ. ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ Μ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ? ΓΤ ΕΙΜΑΣΤΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ Κ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 100?
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΝΑ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙ? ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΝ?

Ανώνυμος είπε...

Το Πανεπιστημίο Αγρίνιου οφείλει την ύπαρξή του στον κ. Παλιούρα, και όλοι οι "ειδικοί" που βγαίνουν και κατηγορούν τον ίδιο και την αυτονόμηση,και έχουν σήμερα μια δουλειά αξιοπρεπή και με μέλλον, ας έχουν υπόψιν τους οτι ¨το χέρι που μας ταϊζει δεν το δαγκώνουμε"

Ανώνυμος είπε...

6.51 an den exeis katal;avei to penepistimio legetai dytikis ellados..apo pote einai prosopiki soy ypothesi kai olon ayton ton topikiston toy agrinioy?ligo sevasmos stin ait/nia den vlaptei

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΣΠΑΡΑ ΡΙΞΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!!ΑΞΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ!!ΑΓΩΝΑΣ!ΙΔΕΑ!
δεν ειναι θεμα κομπλεξ ειναι θεμα αγανακτησης.περιμενα κατι τουλαχιστον δυναμικο.Αυτο ειναι μια σωστη κοροιδια απεναντι σε αυτους που ψηφιζουν τα πλαισια σας.Εμεις κατι ξεραμε και δεν σας στηριξαμε.Να τα λοιπον!

Ανώνυμος είπε...

Διευκρινιση,οταν λεω ΕΜΕΙΣ δεν αναφερομαι σε καποια αλλη παραταξη,αλλα στην μεριδα εκεινων που σας εχει ΟΛΟΥΣ γραμμενους και δεν μασαει ουτε με ποσοστα,ουτε με παρτυ,ουτε με εκδρομες ουτε με ΤΙΠΟΤΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε "αντί πασπίτη",το παρόν κείμενο έχει δημοσιευτεί για να κάνει γνωστά τα προβλήματα μας στην τοπική κοινωνία.Αυτο που μαλλον δεν έχεις καταλάβει είναι οτι μαχόμαστε όλοι μαζί για τις καλύτερες συνθήκες σπούδων μας, σαν σύλλογοι φοιτητών και οχι σαν παρατάξεις, καθώς η απόφαση αυτή έχει παρθεί μέσα στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων.Είναι μάλλον ντροπή σου να κάνεις τέτοια σχόλια για αυτή την προσπάθεια που γίνεται απο όλους μας..."εσύ" ή "εσείς" που υποτίθεται πως δεν χειροκροτάτε παρατάξεις,εσείς πρώτοι στιγματίζετε αυτή την προσπάθεια,εσείς πυ υποτίθεται οτι δεν θέλετε να ακούτε για παρατάξεις εσείς πρώτοι τις αναφέρετε!Το κείμενο αυτό είναι από "εμάς" δεν έχει χρώμα...είναι των φοιτητών που θέλουν να ακουστούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις σπουδές τους...και θα σου πρότεινα αντι να κάθεσαι και να αναλώνεσαι σ' αυτά και εφόσον λες οτι γνωριζεις τα προβλήματα,πρότεινε και συ λύσεις και αγωνίσου μαζί μας.Γιατί είναι πολύ εύκολο το να κατηγορείς κρυμμένος πίσω απ το δικό σου "τίποτα"!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι αντι-πασπ,ειμαι ομως αντι-κομματοσκυλο,και επουδενι δεν δεχομαι την κοροιδια και το δουλεμα σας.Το δικο μου τιποτα τουλαχιστον "συνεδελφε" δεν αποσκοπει σε συμφεροντα,ουτε εχω κερδος απο το να σας αφηνω -εγω και οι υπολοιποι συμφοιτητες μου- να αλωνιζετε,αντιθετως τοσο καιρο χαμενοι βγηκαμε.
Οσο συνεχιζετε την κοροιδια και το μελοδραματικο "προσπαθουμε-αγωνιζομαστε" τοσο εξαγριωνετε τον κοσμο.Τα ξερεις πολυ καλα αυτα που σου λεω.
Οπως και να εχει επειδη θελω να ξεκαθαρισω τη θεση μου,δεν ειμαι αντι-πασπ,οποιος και να ηταν "πρωτη δυναμη" και να περηφανευοταν ετσι,θα τα ακουγε.
Εχουμε κουρατσει να ακουμε λογια,επιθεσεις και ειρωνιες σε καθε συνελευση aka ολομελεια σας.Το κειμενο αυτο ειναι καθαρη σταχτη στα ματια.Η τοπικη κοινωνια δεν περιμενε εσας για να μαθει,συνεπως δεν θα συμμεριστει και τα προβληματα που περιγραφετε.Τα βλεπεις και μονος-η σου τι πιστευε και θα συνεχισει να πιστευει.
Καλεστε την υπουργο τα καναλια καντε φασαρια,καλεστε σε μαζικη διαμαρτυρια,ετσι θα σας παραδεχτουμε.Αλλα τολματε?δεν τολματε.
Επομενως δεν θα αλλαξει και τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

8:07 ωραιος φιλε!!!και φιλε μου 1:29δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να χειροκροταμε την καθε μαλακια που θα πει καποιος στο αμφιθεατρο!αλλωστε την καραμελα την ξερουμε ολοι!μαζευεστε ολοι οι πασπιτες και οτι πιπα να πει ο καθε πασπιτης χειροκροτατε!αυτο ισχυει και για τα αλλα κομματα!γι'αυτο φιλε μου ολοι σας θα ειστε μια ζωη κομματοσκυλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ "συνάδελφε" δεν έχεις καταλάβει εσύ που είσαι μέλος της φοιτητικής κοινότητας,πόσο μάλλον οι άλλοι!Δεν είμαστε κατά της αυτονόμησης είμαστε ΥΠΕΡ,αλλά με τις σωστές προυποθέσεις.Γι'αυτό και σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε "φασαρία" όπως λες,σκοπός των φοιτητών είναι να αναδείξουν στην τοπική κοινωνία τα προβλήματα και να διεκδίσουν μαζί μ' αυτήν ένα σωστό πανεπιστήμιο!Και επειδή μάλλον υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις,να σε πληροφορήσω οτι πέρσι έγινε πορεία στο Αγρίνιο και οτι οι πρόεδροι των τμημάτων,ως εκπρόσωποι των φοιτητών,έχουν παρευρεθεί αρκετές φορές σε εκπομπές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.Σ' αυτή την προσπάθεια που γίνεται θέλουμε μαζί μας τους τοπικούς φορείς,θέλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί.Δεν έχουμε την κοινωνία απέναντι μας γι αυτό και δεν χρειάζοντε οι διαμαρτυρίες που λες.Οσο για την πασπ και όλα αυτά που ανέφερες για κοροιδία,συμφέροντα και οτι έχουμε βγει χαμένοι σαν φοιτητές,δεν θα σου απαντήσω γιατι σ'αυτο το blog άλλο είναι το θέμα συζήτησης και άλλα τα μυνήματα που θέλουμε να περάσουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.Και επειδή φαίνεται οτι δεν το χεις ψάξει με την πασπ και θες απλά κάποιον να κατηγορείς,φρόντισε να ενημερωθείς καλύτερα και τότε να βγάλεις τα συμπεράσματά σου!

Ανώνυμος είπε...

12:25 στην δημοκρατία πρέπει να εκφράζονται όλες οι απόψεις ελεύθερα όσο σκληρές και αν είναι. Επίσης πρέπει να γίνονται σεβαστές!
Οι παρατάξεις έχουν προσφέρει και κερδίσει πολλά πράγματα για το σύνολο των φοιτητών και πανελλαδικά και τοπικά. Αφού λοιπόν αναφέρεστε στις συνελεύσεις εδώ στο Αγρίνιο, θα γνωρίζετε πολύ καλά το "έργο" του καθενός.
Υπάρχει στις μέρες μας η τάση του μηδενισμού των πάντων. Εκφράσεις που έχουν γίνει μόδα του στυλ "όλοι ίδιοι είναι", "όλοι κλέβουν" και "κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά", αθωώνουν ουσιαστικά τους ενόχους αντί να τους ξεμπροστιάζουν στη κοινωνία και συντηρούν συνειδητά το διεφθαρμένο σύστημα που υπάρχει. Άρα, η σκληρή και προσωπική κριτική σε όλους στα όρια του κοτσομπολιού, η μη συμμετοχή μας και ο μηδενισμός αποτελούν συννενοχή...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον,θα σου απαντησω βαζοντας τελος σε εναν ανουσιο διαλογο εδω μεσα,διοτι δεν ειναι χωρος για να το συζητησουμε,οπως λες κι εσυ.
1.ξερω παρα πολυ καλα οτι ειμαστε υπερ της υπο προυποθεσεις αυτονομησης,προσωπικα εχω αναρτησει και αλλο σχολιο παλιοτερα που λεω κατι παρομοιο.Ομως αν δεν κανουμε φασαρια συναδελφε,η κατασταση θα συνεχισει να γινεται χειροτερη.Εμεις σαν τμημα τουλαχιστον εχουμε παρει την κατηφορα και εχουμε μια παραταξη να καμαρωνει για τα ποσοστα της και για τον αγωνα της.Αυτο δεν ειναι κοροιδια?Ποιον αγωνα ενα "κειμενακι" σε ενα blog?
2.Πορεια????????κανεις πλακα τωρα ετσι??????Δεν το αγγιζω καθολου αυτο το θεμα,μη μιλας ουτε καν για πορεια.Οσο για τη συνεντευξη σας την ειδα,καποιος δικος σας αν θυμαμαι καλα τα παρουσιασε πολυ ροδινα και ομορφα τα πραγματα,χμ....γιατι αραγε???
3.Το τι ξερω και τι δεν ξερω για την ΠΑΣΠ ειναι μεγαλο κεφαλαιο,γνωριζω περισσοτερα απο οσα φανταζεσαι.Αλλα μαλλον δεν σε αφορα και πολυ,εχεις γερες πλατες.Τελος παντων.
θα μπορουσα να πω βαρια πραγματα αυτη τη στιγμη,γιατι η αγανακτηση συσσωρευεται,αλλα δεν θα δωσω συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

svise ligo re megale pou xereis kai polla gia tin pasp kai to panepistimio!!!apo ton kanape kaI to pc leventi sindikalismos den ginete..kai gia bto ti kerdisame kai to ti ksodepsame gia ola auta oloi to gnwrizoun...apla xekola enimerwsou kai 3a ma3eis!!!!!kai oi prospa3eies gia ola auta pou esei simera siniditopieis kapoioi ta trexoun xronia twra xwris na einai prwti dinami xwris pososta...

Ανώνυμος είπε...

trexoune akouw???mipws na tous dwsoume ka mettalio???xriso??ti proteimate..vre ai sixtir oloi sas..to mono pou kanete einai party kai methisia...etsi einai o sindikalismos???ee???me kerasmena pota kia sfinakia???kalitera sindikalismos apo ton kanape....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.....ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑΣ. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΚΕΙ" ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ..... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΘΙΓΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΣΠ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..... ΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.... Η ΠΑΣΠ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΞΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΙΟ ΖΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ..... ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΑΓΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!! Η ΠΑΣΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΘΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΠΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ??? ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ???? ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΓΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ.... ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΝΑΠΕ..... ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΙΝΕΙΣ "ΕΣΥ" ΚΑΙ "ΕΣΕΙΣ" ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΕΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ..... ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ... ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.......

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ο απο πανω εισαι πρωτοετης - βαρια δευτεροετης κοβω το κεφαλι μου!Αν αγωνιζοσουν καλο μου κι εσυ κ αλλοι δεν θα καναμε μαθημα με τα αιγοπροβατα.Θα ημασταν σοβαρο πανεπιστημιο.Εχω δει κι αλλες πασπ σε αυτη τη χωρα,κολλητους εχω στην πασπ.Σαν εσας εδω περα δεν κανουνε.Κουνα το κεφαλι σου κι εσυ και οι αλλοι.Πολυ καλημερα σας.

Ανώνυμος είπε...

tha simfwnisw me ton apopanw...aa kai min trexete kai toso poli gt tha kourastite...ti mas les re file???pas kala???trava na se xtipisei o aeras na sineltheis..mpas kai katalabeis ti simainei agwnizomai...gt apokleietai na ksereis.!kai oute prokeite na matheis..kai an esy theleis na paramithiazeis ton eyato sou pisteuontas oti agwnizesai..e tote eisai aksios tis moiras sou..