Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

H επόμενη μέρα για τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.



Όπως είναι λογικό η αλλαγή ηγεσίας δημιουργεί άλλα δεδομένα και συσχετισμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ κάποιοι χαμογελούν, ενώ κάποιοι άλλοι ξέρουν ότι το μέλλον τους –σε ατομικό πάντα επίπεδο- δεν προδιαγράφεται και τόσο ευοίωνο.

Στην Αιτωλοακαρνανία παρότι ο μεσσήνιος πολιτικός ήρθε δεύτερος οι υποστηρικτές του τονίζουν ότι το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα θετικό δεδομένου και του ισχυρού «ευρυτανικού λόμπυ». Οι Γιάννης Τσιτσέλης και Θύμιος Δρόσος αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι, αφού απ την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ανοιχτά τον Σαμαρά ακόμη και όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να υπολείπεται της Ντόρας Μπακογιάννη. Σε επίπεδο ψηφοδελτίου ο Μάριος Σαλμάς ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση του, ο Σπήλιος Λιβανός γνωρίζει ότι οι προοπτικές είναι ευοίωνες για την επιστροφή του στα έδρανα της Βουλής, ενώ ο Γιώργος Παπαναστασίου βάζει πλέον πλώρη για το ελληνικό κοινοβούλιο διευκρινίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Σε επίπεδο γυναικών τον πρώτο λόγο έχει η Έλενα Κοτρολού που στήριξε δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά και η οποία με χθεσινή της δήλωση τόνισε ότι προέχει η ενότητα και η δημιουργία της μεγάλης ελληνικής κεντροδεξιάς των πολιτών. Απ την άλλη, ο Κώστας Καραγκούνης μπορεί να ανήκει στους «ηττημένους», εντούτοις ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην υποψηφιότητα η οποία κέρδισε στην Αιτωλοακαρνανία και ως εκ τούτου θα συσπειρώσει γύρω του μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που ενδεχομένως δεν τον ψήφισαν στις 4 Οκτωβρίου. Όσον αφορά το Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δεν προέβη σε δημόσια δήλωση στήριξης υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας, έχει αποδείξει τελευταία ότι είναι πολύ ''σκληρός για να πεθάνει'' πολιτικά και σε κάθε περίπτωση θα έχει λόγο σε επίπεδο νομού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες μέρες διακινούνται σενάρια περί παραίτησης του προέδρου της ΝΟΔΕ Γιώργου Σιορίκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της κας. Μπακογιάννη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την ΟΝΝΕΔ, αφού δεν αποκλείεται και εδώ εκλογή από τη βάση. Ο νυν Πρόεδρός της Λάμπρος Δημητρογιάννης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος. Απ ότι μαθαίνουμε έχουν ήδη αρχίσει οι διερευνητικές επαφές από τους ενδιαφερόμενους και αναμένεται να υπάρξει έντονη κινητικότητα εντός των επόμενων ημερών απ όλες τις εκπροσωπούμενες τάσεις της νεολαίας του κόμματος.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ 3 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά περί ισχυροποιήσεων και αποδυναμώσεων είναι αυθαίρετα. Ο λαός επιλέγει με άλλα κριτήρια.

Δεν νομίζω ότι οι Νεοδημοκράτες επέλεξαν Αντώνη Σαμαρά επειδή τον επέλεξαν κάτι Βουλευτές και κάτι πολιτευτές, οι οποίοι ίσως και να του έκαναν κακό με την δημοσιοποίηση της επιλογής τους.

Το αντίθετο συνέβη: Επειδή κάποιοι κατάλαβαν ότι θα βγει ο Σαμαράς τάχθηκαν μαζί του για να ξεκλέψουν λίγο από την αίγλη του. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών αρχικά έτρεχαν να στριμωχτούν στις συγκεντρώσεις της κ. Μπακογιάννη.

Ο λαός δεν ψηφίζει τους Βουλευτές του με βάση την επιλογή τους για αρχηγό.

Εάν είναι έτσι, τότε τινές εξ αυτών θα υποστούν τεράστια ζημία και τούτο διότι, με αυτό το κριτήριο, θα χάσουν τους ψήφους αυτών που ψήφισαν Μπακογιάννη.

Και νομίζω ότι όλοι όσοι αναφέρατε ως υποστηρικτές του κ. Σαμαρά αγκαλιάζονταν με τους ψηφοφόρους της άλλης πλευράς.

Π.Χ. ο κ. Σιορίκης είχε δείξει πολύ μεγάλη έως σκανδαλώδη εύνοια στις εκλογές σε σημερινούς πολιτευτές και πολιτεύτριες που ψήφισαν Σαμαρά. Θα τολμήσουν να τον έχουν απέναντί τους στο μέλλον;

Heavy Metal

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ;;ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ;Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ;;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΧΡΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ ΝΟΜΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ "ΘΕΑΜΑΤΟΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΝΤΟΡΑΚΙ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΛΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΟ "ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ" ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ.
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΑ ΑΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΑΠΣΤΙΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

9:52 μήπως είσαι ο Δημητρογιάννης;Η ΟΝΝΕΔ ακούστηκε γιατί ήταν προγραμματισμένη να γίνει η συνδιάσκεψη στο Αγρίνιο από κεντρικό επίπεδο.Αλήθεια πόσα εγγεγραμένα μέλη της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν το παρόν στο Άνεσις;Ο νυν πρόεδρος εκλέχτηκε από ανοιχτή ψηφοφορία; Έχει κάνει κάποια άλλη ουσιαστική εκδήλωση και δεν την θυμάμαι;Δυστυχώς το φαινόμενο με τις ανύπαρκτες ΟΝΝΕΔ είναι πανελλαδικό και πρέπει κάποια στιγμή ή να αλλάξει ή να καταργηθούν.

Ανώνυμος είπε...

9:52 πας καλα;Ευτυχως που υπαρχεις και εσυ για να γελαμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 9:52.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΑΔΑΜΗΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ποιά οννεδ ρε παιδιά? εδώ δεν υπάρχει οννεδ σε κεντρικό επίπεδο, ούτε καν ν.δ. κομματική οργάνωση που δεν διαχειρίζεται εξουσία απλά δεν υφίσταται.τέλος

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΦΥΛΛΑ ΜΟΥ ΜΑΡΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ..
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΑΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ.
ΟΧΙ ΚΑΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ..

Ανώνυμος είπε...

12.37 kati pire to auti mou k emena simera gia 2 ipopsifious.
kai apo ta onomata auta ta duo k oi duo stirixane ntora stis ekloges.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ Αγρινίου,ειδικά από την ώρα που θα μαθευτούν τα ονόματα των υποψηφίων.
Υπάρχουν άτομα που έχουνε μεγάλο ρεύμα στον νομό όπως ο κύριος Ηλίας Κοτούμπας που μπορούν να προσφέρουν αρκετά τόσο στην παράταξη, όσο και στην ανάδειξη του νομού γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ Αγρινίου ειδικά όταν ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων. Υπάρχουν άτομα στον νομό που έχουνε μεγάλο ρεύμα όπως ο κύριος Ηλίας Κοτούμπας που μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην παράταξη, όσο και στην ανάδειξη του νομού.

Ανώνυμος είπε...

μπορειτε να μας πειτε...σε εμας τους απλους οννεδιτες τους υποψηφιους?

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ. ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΑΓΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟ,ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.Ο ΚΟΤΟΥΜΠΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ????ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ,ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΝΝΕΔ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν "συστήματα" φίλε μου.Το άτομο που θα εκλεγεί,θα είναι αγρινιώτης αγωνιστής του κόμματος,και όχι πιόνι κάποιου πολιτικού.Τα "συστήματα" της Αθήνας δεν έχουν καμία επιρροή στην εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ Αιτ/νιας.