Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Στάλθηκαν 14 προδικαστικά ερωτήματα στο ΔΕΚ για την εκτροπή του Αχελώου.


Δημοσιεύτηκε στο troktiko (http://troktiko.blogspot.com/2009/10/14_09.html)


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3053/2009 απόφασή της διαβίβασε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 14 ερωτήματα που αφορούν την εκτροπή του Αχελώου ποταμού... Στο ΣτΕ έχουν καταθέσει αιτήσεις η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Ινάχου και Οινιάδων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγροτών και οικολογικές οργανώσεις, ζητώντας να ακυρωθεί: 1) η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκτροπή του Αχελώου. 2) η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ που ανέθεσε και πάλι στην εταιρεία "Μηχανική" την αποπεράτωση του φράγματος Συκιάς που αποτελεί μέρος της εκτροπής του Αχελώου.


Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την εν λόγω απόφασή της, ερωτά, μεταξύ των άλλων, αν επιτρέπεται η μεταφορά ύδατος από μια Περιοχή Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ΠΛΑΠ) σε γειτονική ΠΛΑΠ και εάν αυτή η μεταφορά ύδατος, εκτός από την κάλυψη αναγκών ύδρευσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παραγωγή ενέργειας.Ακόμα, οι Ελληνες δικαστές ερωτούν το ΔΕΚ αν μπορεί να γίνει η εκτροπή του Αχελώου χωρίς τον προβλεπόμενο από την ευρωπαϊκή νομοθεσία στρατηγικό σχεδιασμό για τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του θεσσαλικού κάμπου και αν μπορεί να προχωρήσει η εκτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=19065

καλα ρε παιδιά δεν πήρε χαμπάρι κανενας τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

μπααα!!! δεν χρειαζεται να το παρει κανεις χαμπαρι!ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥ INDYMEDIA, να μας λειπει!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι μωρέ εσύ 3:32.Απο κουβέντα είσαι πρώτος αλλα απο πράξεις άστο καλυτερα.Αντι να λές ευτυχώς που γίνεται κάτι καθεσαι και κράζεις.
Κλασικος χωριατης του ΛΑΟΣ.ΑΝτε μωρέ παλιορουφιάνοι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΕΙΧΑΝ 6 ΛΙΜΝΕΣ Κ ΤΙΣ ΑΠΟΞΗΡΑΝΑΝ...Κ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ? ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΞΗΡΑΝΑΝ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΣ...ΚΟΙΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ...ΟΥΣΤ

kostakoutas είπε...

κάθε χρόνο γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις.