Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Καποδίστριας 2 και περιφέρειες.

Διάφορα σενάρια υπάρχουν για τον Καποδίστρια 2 σε επίπεδο των περιφερειών. Εκείνο που κάτα μία έννοια θα διαμορφώσει τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στη Δυτική Ελλάδα είναι μάλλον τα Ιόνια νησιά και πως αυτά θα κατανεμηθούν διοικητικά. Σύμφωνα με το ένα σενάριο 7 μεγάλες περιφέρειες (Αττικής, Πελοποννήσου-Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου) προβλέπει ο νέος Καποδίστριας.
Στο κομμάτι που αφορά τη περιοχή μας: Σε αυτές τις περιφέρειες δεν υπάρχει η υπάρχουσα της Δυτικής Ελλάδας. Αντίθετα προβλέπει Πελοποννήσου-Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου από τη μια, Στερεάς Ελλάδας από την άλλη.

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι η Αιτωλοακαρνανία να ενσωματωθεί στη Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας και Θεσσαλίας. Χωράει όμως ο νέος αυτοδιοικητικός μια απέραντη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας παράλληλα σε μια μικρή,που είναι Κέρκυρας-Λευκάδας;

Συμπέρασμα: Όπως και να έχει, η Αιτωλοακαρνανία θα ενσωματωθεί σε μια ευρεία περιφέρεια που είτε θα έχει ως κέντρο τη Πάτρα, είτε ( το επικρατέστερο σενάριο) θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την Στερεά Ελλάδα.

Αυτή είναι μια πρώτη ( αμυδρή) εικόνα για τις περιφέρειες στο Καποδίστρια 2. Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι οι περιφερειάρχες να είναι αιρετοί.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σουρωμενος ηταν αυτος που.. εκπονησε αυτα τα σχεδια; Ειναι ποτε δυνατον να αποτελεσουν μια ενιαια πρειφερεια η Στερεα Ελλαδα και η Θεσσαλια (δηλαδη η μιση σχεδον ηπειρωτικη Ελλαδα) την ιδια στιγμη που η μικρη σε εκταση και ακομα πιο μικρη σε πληθυσμο Ηπειρος μενει οπως ειναι;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ

Αιτωλοακαρνανία + Ευρυτανία + Λευκάδα = Μία περιφέρεια

Αιτιολογία

Το όμαιμον, το ομόψυχον.
Οι κοινοί οικονομικοί στόχοι. Ενδεχόμενη προσθήκη της Φωκίδος

Άμεση απεμπλοκή από την Πελοπόννησο.
Ούτε τους θέλουμε, ούτε μας θέλουν

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΜΕ 80000 ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ 3 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕ 350000 ΠΛΗΘΥΣΜΌ(ΑΙΤΝΙΑ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ,ΦΩΚΙΔΑ).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΥΔΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΛΗΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΛΟ,ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙΜΕ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΙΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΘΑ ΞΕΚΟΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΑΤΡΑ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΑΝΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ Η ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Η ΜΟΝΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑΣ !!!!!

Υ.Γ. ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ 100000+ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

το καλυτερο για τον νομο μας θα ηταν η ενωση με ευρυτανια-φωκιδα και λευκαδα ως περιφερεια δυτικης ελλαδας.δεν εχει καμια σχεση ο νομος μας ουτε με θεσσαλια φυσικα αλλα ουτε και με την πελοποννησο που ημασταν τοσα χρονια...πιστευω πως αυτη θα ηταν η καλυτερη λυση γιατι ετσι υπαρχει και το αντιβαρο του αγρινιου ως μεγαλης πολης οπως και στις αλλες περιφερειες.δυσκολο ως ακατορθωτο το βλεπω βεβαια αλλα θα ηταν το καλυτερο σεναριο και το πιο σωστο για ολους.

Ανώνυμος είπε...

Ante stin mhzeria sas agriniotes . Ante mesa sta skata

Ανώνυμος είπε...

symfwnw perifereia dytikhs ellados me tous nomous aitoloakarnanias fwkidas eyrytanias kai leykados.epishs kai mia prosarthsh sthn hpeiro san lusi den einai kaki.apla teleiwnoun oi filodoksies toy agriniou gia prwteyousa ths perifereias.symfwnw omws me thn prwti idea mou kai me to agrinio prwteyousa.einai anagki gi ayto.elpizw na allaksoun nootropia oi agriniotes kai na koitazoune ligo pio pera apo thn muti tous .amfiloxiwtis

Ανώνυμος είπε...

ευρυτανια αιτ/νια και λευκαδα ειναι ενιαιος γεωργαφικα χωρος με κοινα προβληματα που χρειαζονται αντιμετωπιση ,υπαρχει ομως διαφορετικη ''κουλτουρα'' στους πλυθησμους αυτους.
αν η νεα κυβερνηση θελει να λυσει προβληματα και οχι να δημιουργησει νεα ειναι μια καλη προταση αυτη..

Ανώνυμος είπε...

Αμφιλοχιώτη,σιγα μην είσαι Αμφιλοχιώτης. Ο γνωστός Αρτέμης. Εκτός κι να όσοι δεν είναι από Αγρίνιο γράφουν με αγγλικούς χαρακτήρες επειδή είναι αγράμματοι.
Δεν είναι αυτοσκοπός του Αγρινίου να γίνει έδρα της περιφέρειας,αν κι έτσι πρέπει να γίνει,απλά αν προσαρτηθεί σε τίποτα Ήπειρο η Αιτωλοακαρνανία, θα πάθει ότι έπαθε 12 χρόνια με τους μινάρες. Χροβνίζο τα προβλήματα της περιοχής,του νομού μας θα παραμείνουν χρονίζοντα και τα κονδύλια θα είναι πάλι ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ του πληθυσμού και της έκτασής μας. Τόσο απλά.
Το Αγρίνιο αν γίνει έδρα δεν πρόκειται να στερήσει τίποτα κι από κανέναν. Δεν έχει εμπάθεια, όπως άλλοι. Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

http://epirusgate.blogspot.com/2009/10/2-2010.html

Διαβάστε. Δε μπορεί τα Γιάννενα με μικρότερη έκταση και πληθυσμό να έχουν 9 νέους δήμους κι μείς εδώ μόνο 7-8 ή 9. Είναι αδιανόητο. Ή οι άλλοι νομοί της Ηπείρου που είναι μια σταλιά από άποψη και έκτασης και πληθυσμού να έχουν σχεδόν τυος μισούς από την Αιτωλοακαρνανία όπου σχεδιάζονται 7 δήμοι.
Ξυπνάτε.

Ανώνυμος είπε...

psaxnete na vreite tropoys na apotelesete perifereiako kentro..ayto tha sas voithisei na yperkerasete to nomarxiaka ypertero mesologgi..mia omos perifereia me fokida kai eyrytania pos theoreite oti tha exei edra to agrinio apo tin stigmi poy proteoyoysa toy nomoy einai to mesologgi..doylepste sto parsakinio me ilithioys tropous na yponomeysete to mesologgi ston kapodistria dyo..ostoso ola ayta apoteloyn agriniotikes topikistikes oneiroxeis me pliromeni apantisi..to sigoyro einai oti se yperperifereies eiste xamenoi apo xeri..dioti den tha mporeite pia na diaxeiristeite tipote kai poi ypiresies se epipedo parartimaton tha einai pali sto mesologgi...den tha vlepo kala ta pragmata sto agrinio..eyelpistoysate oti me to pasok tha ekane party o sokos kai to skliro topikistiko pasok toy agrinioy kai tin exete patisei xontra..epontai kai alla..tha gelasei kathe pikramenos..artemis

ΧΑ ΧΑ ΧΑ είπε...

... o Artέμης ποιος ειναι ρε παιδες ; αυτος που αναφερει και ο Χαρυ Κλύν ;... ΜΕ ΛΕΝ ΑΡΤΕΜΗ...???

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρτεμάκο, ήδη στο νομό το Μεσολογγάκι δεν ακούγεται πέρα από Γαλατά και Χρυσοβέργι. Με τον Καποδίστρια 2 θα εξαφανιστείτε εντελώς από το χάρτη. Πράγματι θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Ανώνυμος είπε...

12.19 to petyxes diana ..apo ekei to pira//xa xa..me lene artemi..artemis

Ανώνυμος είπε...

1.36 pithanon den gnorizeis oti exei kleidosei enas eyrys dimos ano ton 50.000 gia to mesologgi opos kai gia to agrinio fysika ano ton 80.000..tora ti mas les gia xrysovergi kai galata den mporo na xero..an kai o galatas mallon mesologgi tha erthei kai oxi mazi me tin ypoloipi xalkeia..artemis

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ! ΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΕΡΜΙΤΣΑ ΕΩΣ ΔΟΚΙΜΙ... ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ : ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ... ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε...!