Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Παγώνει η εκτροπή για τα επόμενα δύο χρόνια;


Από ότι φαίνεται, αρκετά πιθανό ενδεχόμενο είναι να ανασταλλούν από ενάμισι έως δύο έτη τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς τόσο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται κατά μέσο όρο προκειμένου να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις περιπτώσεις προδικαστικών ερωτημάτων, όπως αυτά που αποφάσισε να αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας. (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/10/14.html).
Η τύχη λοιπόν του έργου περνά στα χέρια του Ευρωπαικού δικαστηρίου, το οποίο νομικά τουλάχιστον θα έχει τον τελευταίο λόγο για την ολοκλήρωση η όχι του έργου. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα πράξει η κυβέρνηση. Όπως και να έχει όμως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Μια λύση άνωθεν βέβαια λύνει γόρδιους πολιτικούς δεσμούς. Το ζήτημα είναι με κάθε τρόπο να ματαιωθεί αυτό το έργο. Και αν υπερισχύσει πραγματικά η θέληση να μη γίνει, τότε δεν θα γίνει..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ισως να γίνεται και για οικονομικους λόγους.Μην ενθουσιαζομαστε έτσι εύκολα..Χεστήκανε τώρα στο Πασοκ αν ο αχελώος θα καταστραφεί.Το θέμα είναι εμείς ο κοσμος πως μπορούμε να δράσουμε και να πάρουμε πρωτουβουλίες .Γίνονται πολλες προσπάθειες και μπράβο σε αυτους αλλά πρέπει να το διανοηθεί και άλλος κόσμος.
agrinionews μπορείς να ψάξεις να δείς τι έγινε με το δικαστήριο που είχαν οι κάτοιοι της Μεσοχώρας με τη ΔΕΗ που τους καλουσε για αναγκαστική συμφωνία με τις απαλλοτριώσεις;Νομίζω ήταν να γίνει τη Δευτέρα.

Ανώνυμος είπε...

Τον Σουφλιά που σπατάλησε χρήματα του δημοσίου σ' ένα παρανομο έργο θα τον δικάσει κανένας ή έχει το... ακαταλόγιστο;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΤΣΙ ΈΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.
Β.ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ειμαι αγρινιοτησ και δεν καταλαβα γιατι να μην παρουν νερο οι αγροτεσ τησ λαρισασ τι ιδιοκτησιασασ ειναι το ποταμι

Ανώνυμος είπε...

3:52 Το ποτάμι είναι ιδιοκτησίας της κοίτης στην οποία κυλά. Όσες προσπάθειες έχουν γίνει για εκτροπή κοίτης ποταμού σε τέτοιο βαθμό, διεθνώς, έχουν αποτύχει οικτρά. Το αν θα καταστραφεί το ποτάμι και τα οικοσυστήματα που ποτίζει (χερσαία, θαλάσσια και λιμναία) αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με απόλυτη σιγουριά. Όμως οι πιθανότητες και η διεθνής εμπειρία είναι δείχνουν ότι επικειται καταστροφή. Καταστροφή η οποία θα εμφανιστεί με αργό ρυθμό και θα έχει σαν αποτέλεσμα μετά από κάποιες δεκαετίες (από την υποθετική εκτροπή) να κάνει το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή αγνώριστο. Κι αυτό γιατί? Για να ικανοποιηθεί κάποιο όραμα, κατάλοιπο της Έλλαδας του '50, χωρίς πρακτικη σημασία για την σημερινή Ελλάδα. Αν θυμάμαι καλά χρειάζονται άλλα 500.000.000 Euro (χωρίς υπερβάσεις & τόκους) για την αποπεράτωση του έργου και αν δεν κάνω λάθος έχουν δαπανηθεί ήδη τα διπλάσια. Κάποιος δεν πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για αυτή την σπατάλη?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ????
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙΝΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ,ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΣ είπε...

Ε .... για αρχη σας πηραν τα καπνα... και αφου δεν χρειαζεται να ποτισετε πλεον γιατι εισαστε αραχτοι ολη μερα στις καφετεριες .... ειπαν να σας παρουν και το νερο...
ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΕΟΝ... ;;;;; ...