Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Αλλάζουν τα κριτήρια πρόσληψης στην πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Λύκειο


Aλλάζουν τα κριτήρια πρόσληψης εκπαιδευτικών για την πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Λύκειο. Ήδη απο χθές αναρτήθηκαν στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και στο site ( http://dide.ait.sch.gr/ ) της Δ/νσης οι πίνακες κατάταξης των ωρομισθίων καθηγητών, που είχαν υποβάλει αίτηση για το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Π. Δ. Σ.) σχολικού έτους 2009 -2010 στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Νομού Αιτωλοακαρνανίας : "Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ένσταση μέχρι τη Δευτέρα 19-10-2009 στη Δ/νση ΔΕ Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Κύπρου 20 – 30200 Μεσολόγγι).Σημειώνεται ότι η Π. Δ. Σ. θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό."
Αν παρατηρήσει κανείς τους νέους πίνακες διαπιστώνει τα εξής:
- Για πρώτη φορά στην πρόσθετη διδακτική στήριξη δημοσιεύεται ενιαίος πίνακας με τα ονόματα όλων όσων έκαναν αίτηση στο νομό.
- Αν μελετήσει κανείς αυτούς τους πίνακες θα διαπιστώσει ότι η σειρά προτεραιότητας όσων υπέβαλαν αίτηση καθορίζεται με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου.
Αναμφίβολα με τα νέα αυτά κριτήρια του ΥΠΕΠΘ καθορίζονται κοινά μέτρα και κοινά σταθμά για όλους. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν μερικά εύλογα ερωτήματα. Για παράδειγμα δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν οι επιδόσεις των υποψηφίων στο ΑΣΕΠ. Ένας π.χ. υποψήφιος μπορεί να έχει ημερομηνία κτήσης πτυχίου το 1992 και να έχει υψηλή σειρά στον εν λόγω πίνακα. Μπορεί όμως ένας άλλος υποψήφιος που έχει αντίστοιχη ημερομηνία το 1997 αλλά έχει πετύχει 2 η και 3 φορές στον ΑΣΕΠ να βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά στον πίνακα αυτό προτεραιότητας. Σε αυτή τη περίπτωση ποιος δικαιούται να προσληφθεί; ( Τα παραδείγματα αυτά είναι υποθετικά).
Όπως και να έχει όμως το παρόν μέτρο, έστω και με τις ατέλειες του, είναι ένα βήμα προς τη διαφάνεια και σίγουρα κλείνει κερκόπορτες αδιαφάνειας ως προς την μοριοδότηση με προυπηρεσία εκπαιδευτικών. Από κει και πέρα μπορεί να βελτιωθεί χρόνο με το χρόνο και να φτάσει σε ένα σημείο που να συμψηφίζεται -με τη μορφή μοριοδότησης-μαζί με την ημερομηνία κτήσης πτυχίου, η επίδοση στον ΑΣΕΠ αλλά και η προυπηρεσία, με διαφορετικό συντελεστή το καθένα. Ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος κριτής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο βήμα έγινε. Ασφαλώς και πρέπει απο του χρόνου που θα υπάρχει ο χρόνος και η υποδομή, να λαμβάνεται υπόψη και η επιτυχία στο γραπτό του ΑΣΕΠ.

Σε όλες τις Δ/νσης Εκπ/σης με τις οποίες έχω έρθει σε επαφή ακούς το ίδιο πράγμα.
"Επιτέλους σταμάτησε ο καρκίνος..."

Ο χρόνος θα δείξει για τα υπόλοιπα.

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος στόχος της διαφάνειας επιτεύχθηκε.

Μένει τώρα το άλλο της αξιοκρατίας.

θυμίζω την τελευταία περίπτωση που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι οπου αναγνωρίστηκε προυπηρεσία καθηγητών που δίδασκαν στις σχολές του ΟΑΕΔ.

π.χ μαθηματικών που έκαναν μάθημα σε κομώτριες.

όλοι αυτοί λοιπόν που διορίζονταν με "άλλο" τρόπο στις σχολές ΟΑΕΔ ,λόγω των μεγάλων προϋπηρεσιών που είχαν συσσωρεύσει μπήκαν στις πρώτες θέσεις του πίνακα αναπληρωτών με αποτέλεσμα φέτος να διοριστούν και να πετάξουν έξω καθηγητές που είχαν συγκεντρώσει μόρια απο επιτυχίες στον ΑΣΕΠ

Ανώνυμος είπε...

παμε γερα :)