Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο δρόμος για τη σημερινή γιορτή καστάνου στην Άνω Χώρα.

Σημαντικό σημερινό γεγονός για τον νομό μας είναι η γιορτή καστάνου και τσίπουρου που γίνεται στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Εμείς σας παραθέτουμε ένα μικρό οδοιπορικό προς την σχετική μακρινή για μας μεν αλλά όμορφη περιοχή αυτή του τόπου μας. Η ευκολότερη λοιπόν πρόσβαση προς την ορεινή Ναυπακτία είναι μέσω Ναυπάκτου. Περνώντας λοιπόν την πόλη από την περιφερειακή οδό και φτάνοντας στα όρια του Νομού με τη Φωκίδα υπάρχει μια διασταύρωση που δείχνει το δρόμο προς την ορεινή Ναυπακτία. Ανεβαίνοντας σιγά σιγά υψόμετρο βλέπετε την υπέροχη θέα του Πατραικού ( φώτο)

Το ευρυζωνικό δεν θα έλειπε από την ορεινή Ναυπακτία..



Για να πάει κανείς στην Άνω Χώρα περνά μέσα και από τον νομό Φωκίδας..

Η Άνω Χώρα ..




Όπως και εσείς βλέπετε το χωριό αυτό έχει ξεχωριστή τουριστική ανάπτυξη ίσως πέρα από αυτή που έχουμε συνηθίσει για υπόλοιπα μέρη του νομού μας..Στο δε αυτό πλακόστρωτο που βλέπετε γίνεται η γιορτή καστάνου και τσίπουρου.

Η επιστροφή.Υπάρχει δρόμος απευθείας για τον Πλάτανο για να βγείτε στη συνέχεια στο Θέρμο. Θα χρειαστείτε πάλι τουλάχιστον δύο ώρες οδήγηση μέχρι Αγρίνιο. Μερικά χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος σε καλή βέβαια κατάσταση. Προτεινόμενη λοιπόν αυτή η διαδρομή για Αγρίνιο, εφόσον βέβαια είναι καλές οι συνθήκες και δεν υπάρχουν οι νεροποντές των προηγούμενων ημερών.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ανω χωρα πραγματικα ξεφευγει απο τα καθιερωμενα του νομου.ειναι ενα πανεμορφο χωριο με πολυ ανεπτυγμενη τουριστικη υποδομη.μπορεις ανετα να να βρεις πολλες επιλογες τοσο σε φαγητο,οσο και σε καφε και ποτο.καλα για την γιορτη του καστανου δεν το συζηταμε,ολα τα λεφτα και παρα πολυ κοσμο απο παρα πολλες περιοχες.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι λογω εργασιας στο Αγρινιο και δεν το εχω ξανακουσει το συγκεκριμενο χωριο ουτε βεβαια τη γιορτη ειχα ακουστα... κριμα μονο που σημερα ανεβηκε αυτο το αρθρο, διαφορετικα ισως και να ειχα προετοιμαστει να παω.. αλλα τωρα δεν ξερω... κραταει μεχρι αργα η γιορτη? και απο αγρινιο ειναι 2 ωρες?

Ανώνυμος είπε...

Ε, αφού 8/10 κονδύλια πέφτουν στην ορεινή ναυπακτία. Ορεινός Βάλτος και ορεινή Τριχωνίδα σε ποιο νομό ανήκουν με ίδιες και περισσότερες ομορφιές?

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω παει ποτε και πρωτη φορα βλεπω φωτο.
φοβερα φαινονται.που να πεσουν και τα χιονια..

1.36 και η τριχωνιδα και ο βαλτος εχουν ομορφιες,αλλα καλα κανουν στην ναυπακτο και παιρνουν κονδυλια απο τη στιγμη που οι δικοι μας κοιμουνται.α και μην ζηλευουμε και λεμε συνεχεια κακιες.

υ.γ. τρωγεστε ολοι μεταξυ σας εδω μεσα..


titor6

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΛΕς ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΣΩΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗς ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΗΝΤΕΡ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΟΥΝ ΜΕΣΟΓΓΙ,ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.ΣΩΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗς ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΓΗΣ ,ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Ανώνυμος είπε...

7:43, η Ορεινή Τριχωνίδα δεν είναι Αιτωλική γη?Παλιοξεφτίλα ψαρόμυαλε?
Μήπως ξεχνάς ότι η Αιτωλική Συμπολιτεία είχε έδρα το Θέρμο και γενικά όλη αυτή την περιοχή εκεί πάνω?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΡΜΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΑ ..ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ.ΕΣΥ ΟΜΟΩς ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΓΗ.ΜΟΝΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

sotos206 είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ Η ΑΝΩ ΧΩΡΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

9.22 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΜΑΘΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Η ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ.

Ανώνυμος είπε...

ανω χωρα και ξερω ψωμι.ειναι πολλοι οι αγρινιωτες που καταγονται απο ανω χωρα και απο ορεινη ναυπακτια γενικοτερα και δινουν πολλες μαχες για την αναπτυξη του τοπου τους και καλα κανουν.μια επισκεψη θα σας πεισει για τις ομορφιες αυτου του τοπου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΟΙ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΛΙ?