Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Φθινοπωρινό τοπίο..


Οι εικόνες που βλέπετε τραβήχθηκαν από την Βελωτά Ευρυτανίας και είναι η πίσω πλευρά του Παναιτωλικού όρους. Εκεί ακριβώς είναι και τα όρια του νομού μας με την Ευρυτανία από μια σχετικά άγνωστη πλευρά. Και για να σας κατατοπίσουμε καλύτερα δεξιά της πρώτης εικόνας -δεν είναι ορατή- βρίσκεται η λίμνη Κρεμαστών ενώ στην δεύτερη, επίσης δεξιά δεσπόζει η κορυφή "Κούτουπας" (1795μ).
Μεταξύ των ορεινών όγκων υπάρχει νέφωση, ακριβώς πάνω από τον Τρικεριώτη ποταμό. Αν ακολουθήσετε τη διαδρομή αυτή καταλήγετε στη λίμνη Κρεμαστών μέσω Αγαλιανού. Αν ταξιδεύετε πάντως Αγρίνιο-Καρπενήσι μέσω αυτού του δρόμου θα κάνετε 2 περίπου ώρες, όσες περίπου θα χρειαστείτε αν πάτε από Λαμπύρι. Η διαδρομή είναι παράλληλα του ποταμού Τρικεριώτη, είναι μόλις 35 χιλιόμετρα Γέφυρα Επισκοπή-Προυσός, ενώ είναι εξίσου μαγευτική. Ο δρόμος είναι άσφαλτος, εκτός από 500μ περίπου χωματόδρομο. Σας την προτείνουμε λοιπόν ως εναλλακτική λύση!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τοπίο σίγουρα θα μαγεύει κάθε οδοιπόρο . Αρκετές φωτογραφίες της περιοχής Αγρινίου κ.τ.λ. για ελεύθερη χρήση στην δ/ση….

http://www.panoramio.com/user/705253/tags/etoloakarnania

Kostas... είπε...

Πραγματικά μαγευτικό τοπίο κι επειδή τυχαίνει να κατάγομαι κατά το ήμισυ από την περιοχή αυτή έχω την τύχη να γνωρίζω σημεία απίστευτης ομορφιάς...

Στην δεύτερη φωτογραφία στα αριστερά βρίσκονται 2 οικισμοί, τα Ισιώματα και τα Εσωχώρια, ενώ στο βάθος ακολουθεί το χωριό Καταβόθρα...

Το βουνό που φαίνεται μπροστά στην δεύτερη φωτογραφία ονομάζεται από τους ντόπιους "Κρουστιάνικο"...