Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

''Γνωρίζω την Αιτωλοαρνανία.''


Ξεκίνησε από χθες και για την νέα σχολική περίοδο 2009-2010, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γνωρίζω την Αιτωλοακαρνανία» μετά από πρόταση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου και αποφάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας, Διοίκησης και Οικονομικού.
Το πρόγραμμα, που θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά, εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2007-2008 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από την εκπαιδευτική κοινότητα και συμμετείχαν σε αυτό πάνω από έξι (6) χιλιάδες μαθητές σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας.
Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της συμμετοχής των μαθητών την περασμένη χρονιά (2008-2009) μιας και πήραν μέρος στο πρόγραμμα πάνω από δώδεκα (12) χιλιάδες μαθητές.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού, καθώς και σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ-ΤΕΕ και ΕΠΑΣ.
Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει οργανωμένες, μονοήμερες επισκέψεις μαθητών, σε διάφορους προορισμούς του Νομού και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών.
Στόχος είναι η γνωριμία των μαθητών με τόπους της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι από τη φύση και την ιστορία είναι προικισμένοι με ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ναύπακτος δεν είναι προορισμός κ. Νομάρχα?

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους ενα πολυ ενδιαφερον προγραμμα..Ειναι καιρος να γνωρισουμε και να αγαπησουμε το τοπο μας...

Ανώνυμος είπε...

αυτο το προγραμμα ειναι οτι καλυτερο για τους νεους κατοικους του νομου που εχουν ευκαιριες να δουν και να βγαλουν τα δικα τους συμπερασματα για τις υπολοιπες περιοχες του νομου ,περα απο τα χωρια ή τις πολεις που κατοικουν.
ετσι θα σπασουν οι προκαταληψεις και οι αντιληψεις για βλαχους χωριατες και πρωτευουσιανους ,κατοικους πολεων χωριων ,οι αντιληψεις για ψαραδες για τσοπανους και βοσκους, και οι νεοι θα μαθουν και την μεγαλη ιστορια του νομου.

Ανώνυμος είπε...

τι να γνωρισετε ρε??? Την χωριατίλα σας? Ουστ απο εδω ηλιθιοι ανθρωποι

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ..

ΧΑΧΑΧΑΧΑ είπε...

ναι ρε 9:14 μμ, τη χωριατιλα μας και ιδιαιτερα τη Βαρβατιλα μας, για σγουψε να πιασεις το σαπουνι...

Ανώνυμος είπε...

poioi einai aytoi oi prooorismoi?O sokos pali politiki kanei se varos tis naypaktoy

Ανώνυμος είπε...

ΜΠραβο καποιος επρεπε να το κανει και αυτό επιτελους. Βρέθηκε ο ανθρωπος. Μπραβο.