Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αγρίνιο.


Με μια λαμπερή γιορτή αντάξια του γεγονότος το Αγρίνιο υποδέχθηκε χθες τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Βανκούβερ του Καναδά το 2010.
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας όπου η Αικατερίνη Θεοδωροπούλου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο βάδην, άναψε το βωμό στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και αισιοδοξίας.
Στην προγραμματισμένη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας οι θεατές και οι μαθητές είχαν δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα και χειροκροτούσαν τους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη Φλόγα από την είσοδο της πόλης έως την έξοδο προς Καρπενήσι.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός επεσήμανε ότι «με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας την Ολυμπιακή Φλόγα. Υπερηφάνεια επειδή η φλόγα άναψε χθες στην Αρχαία Ολυμπία στο λίκνο του αθλητισμού και του πολιτισμού, έννοιες άρρηκτα δεμένες με αυτά που μας δίδαξε η αρχαιότητα και που στη σημερινή εποχή πρέπει να παραμείνουν αξίες. Σήμερα υποδεχόμαστε τη Φλόγα στο Αγρίνιο, σε έναν τόπο που διαθέτει ιστορία, πολιτισμό και μεγάλη αθλητική παράδοση. Υποδεχόμαστε τη Φλόγα που έχει ένα συμβολικό στόχο, να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων και κυρίως των ηγετών του κόσμου και να επικρατήσει ειρήνη».
Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου, ακολούθησε η αντιφώνηση του εκπροσώπου της Oργανωτικής Επιτροπής των Xειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Vancouver 2010 Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης.
Στη συνέχεια ακολούθησε ολιγόλεπτο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΣΕΡΑΓΕΒΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ BATLER;) ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ
1. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥΣ) ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
2. ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
3. ΤΑ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ
4. ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ GALAXY
ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ : Τώρα που ξανάφτιαξαν την κεντρική πλατεία ( ίδια όπως πριν,αλλά καινούρια ), να μην την ξαναβάψουν με 3 άσπρες λωρίδες για τους τσολιάδες , τους διμοιρ΄γητες γιατί γίνεται μια αηδία με μπογιά και μένει στα πλακάκια.
Ας τοποθετήσουν άσπρες αυτοκόλλητρες λωρίδες και με το που τελειώνει η παρέλαση να ξεκολλάνε.
Επίσης, τα χαλκούνια ή να γίνοναι σε άλλο χώρο, ή να τοποθετείται σε ό.ο το χώρο ειδικό υλικό που να μην καταστρέφει τις πλάκες, αλλιώς θα ξαναμαυρίσει ένα καινούριο έργο.
Όχι προχειρότητες. Μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΧΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΡΕ ΠΟΥ??%$Α(ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ) ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΟΛΟΒΛΑΧΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ωραια υποδοχη...με τους εργατες πιο διπλα να στρωνουν πλακακια.....και τις ασπροκοκκινες κορδελες να σηματοδοτουν που δε πρεπει να πατησεις....
Πρωτοπορισαμε και παλι......

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ (8.54) ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΣΑΙ? ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Η ΤΟΡΟΝΤΟ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

MA8ANE PWS GAMA** PLAKWSANE KAI OI BLAXOI 8:54

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά που αναφέρεις φίλε μου 8.54 είναι εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας .... Θα τις συναντήσεις σχεδόν παντού και όχι μόνο στο Αγρίνιο... Και στην Αθήνα που θα πας θα δεις γιγαντοαφίσες(παράνομες)με αστέρες των reality , πινακίδες με αυτοκόλλητα οπαδών και κάθε είδους οργανώσεων , κηδειόχαρτα σε κάδους σκουπιδιών , σκουπίδια και μπάζα , κλπ

kostakoutas είπε...

παιδιά όντως η φάση ολη στην πλατεία ειναι για κλωτσιές...1 χρονος και βαλε γιαυτο το πραμα; Και ποσο είπαμε πήγε το καπέλο;

Ανώριμος είπε...

να πας στο καλο... 8:54 πμ !!!!!
Και να μας "γραφεις" :PppPPp

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ;
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ.
ΦΤΑΙΕΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

το οτι καθαρισαμε 500 μετρα για να υποδεχτουμε την φλογα δεν αλλαζει την εικονα της πολης μας,πρασινο που να αντεχει στο χρονο και οχι χρωματιστα γλαστρακια του 10ημερου προβλεπονται????????????

Ανώνυμος είπε...

απλα καραγκιοζιλικια.
παιδια δυστυχως πρεπει να αλλαξουμε πολλα στο αγρινιο και πανω απο ολα εμεις.
μην περιμενετε τιποτα απο το κρατος των αθηνων, οτι ειναι να γινει θα πρεπει να το κανουμε μονοι μας.
καταρχας πρεπει να ιδρυσουμε το επιχειρηματικο παρκο, μια βιοπα η ακομα καλυτερα βιπε.
ερχονται επενδυτες στον καμπο να κανουν εργοστασια και οι ανθρωποι φευγουν.ειμαστε τρομπες!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ (ΠΧ ΑΦΙΣΣΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΛΙΜΕΝΤΑ) ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΡΙΟ-ΜΠΑΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ
ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ.

ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ολοι να φυγουν απο το αγρινιο .η πιο ασχημη πολη της ελλαδος

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥ ΜΙΣΟ-ΛΟΓΓΙ ΠΗΓΕ Η ΦΛΟΓΑ ?????

Ανώνυμος είπε...

daskalako trava k esi sto xoriosas me ton fititi h pio omorfi poli perpatima sto parko gipedo sto stolidi toy panetolikoy kafe k agnanteyma sth trixonida theatro to 1o periferiako me perisoteres paragoges 30kai synaylies kathe ximona potakia se barakia poy den pezoyn se eparxia voltes stoys anarxoys mikroys dromoys kai tis pio omorfes ginekes... ante stis politiesas kompejikares