Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ένας χρόνος χωρίς το Γιώργο Παπαϊωάννου…

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο αποχαιρετούσαμε όλοι μας από το ΄Β Νεκροταφείο Αθηνών τον αείμνηστο φίλο Γιώργο Παπαϊωάννου. Ένα χρόνο μετά, το κενό που άφησε πίσω του είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Ο Γιώργος διακεκριμένος νομικός με διδακτορική διατριβή στο ''Δίκαιο του Καταναλωτή'', μπορεί να έφυγε από τη ζωή πρόωρα και άδικα σε ηλικία μόλις 38 ετών, εντούτοις το έργο που κληροδότησε στην Αγρινιώτικη κοινωνία είναι αξιομνημόνευτο. Ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του, ως Γεν. Γραμματέας των Αγρινιωτών της Αθήνας και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού ''Ρίζα'', κατόρθωσε να ενώσει το παλιό με το νέο. Έριξε γέφυρες επικοινωνίας σε δύο διαφορετικές γενιές, ενώ παράλληλα η αναγέννηση της ''Ρίζας'' φέρει τη δική του σφραγίδα και υπογραφή. Φίλε Γιώργο εμείς θα θυμόμαστε πάντοτε την ευγένειά σου, το μειλίχιο ύφος σου και τον καλό σου λόγο. Γιατί πολύ απλά ''Οι νεκροί που δεν ξεχνιούνται δεν πεθαίνουν ποτέ...''

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...Πρόσφερες αρκετά και συ και η οικογένειά σου στον τόπο.Ακόμη και μετά το θάνατό σου η μητέρα σου και οι θείες σου έκαναν δωρεά ένα οίκημα στο δήμο Αγρινίου.Ας είναι αιώνια η μνήμη σου όπως και των προγόνων σου...

"ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" είπε...

Λίνο και Ανδρέα μπράβο σας,για τήν ανάρτησή αυτή,στόν πολύ αγαπητό
φίλο Γιώργο.Ήταν ένα "δένδρον αγαθόν".Πόλλά έχω να θυμηθώ απο τον Γιώργο,πολλά και ευχάριστα. Με εντυπωσίαζε, σε κάθε συνάντησή μας, η αγνή μορφή του, η ταπείνωση,η ειλικρίνεια,η τιμιότητα του και η ανυπόκριτη αγαπη για όλους μας και ιδιαιτέρως για τήν γενέτειρα πόλη.
Ο θεός μας, να αναπαύει την ψυχούλα του και να παρηγορεί τους δικούς του.

SoToS είπε...

Εκτός των άσχημων γεγονότων... ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!
__________________________________

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;

Ή ΤΟ ΚΑΤΕΧΩΣΑΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΙ ΕΑΜΟΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ;

ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ, ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟΥ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΡΧΙΚΗΦΗΝΑ ΤΗΣ ΝΔ)!!!

Ανώνυμος είπε...

απο τι απεβιωσε?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ.