Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αφιέρωμα στους πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες στρατιώτες του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

39 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ
Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ βρήκαμε στο διαδίκτυο μια καταπληκτική δουλειά του Νικόλαου Γιάννη, ο οποίος έκανε ένα πολύ σπουδαίο αφιέρωμα στους νεκρούς Αιτωλοακαρνάνες στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως αναφέρει:
Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού έκδωσε το βιβλίο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 -1945» , όπου κατέγραψε και έφερε στο φως, όλους τους Έλληνες Αξιωματικούς και Στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή αγνοούνται, όπου ανάμεσα τους είναι και αρκετοί Αιτωλοακαρνάνες.
Από κάθε γωνία της Αιτωλοακαρνανίας Αγρότες, Ψαράδες, Τσοπάνηδες, Δάσκαλοι, Έμποροι, έτρεξαν στο πρόσταγμα της πατρίδας μας όπου τους καλούσε να την υπερασπίσουν με τους περισσοτέρους να καταταχτούν στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου και διασπαστήκαν στα τρία τάγματα ( I/39, ΙΙ/39, ΙΙΙ/39).
545 Αιτωλοακαρνάνες έχασαν την ζωή τους όπου αρκετοί παραμένουν έως και σήμερα άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους.
Από τους 545 νεκρούς ήρωες οι 289 άνηκαν στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου.
Πρώτος Αιτωλοκαρνάνας που πρόσφερε την ζωή του για την πατρίδα μας, ήταν ο Στρατιώτης ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, από το Αγρίνιο στις 2 Νοεμβρίου .
Οι νεότεροι Αιτωλοακαρνάνες, ήταν ο Στρατιώτης ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ από τον Παληόπυργο Ναυπακτίας και ο Στρατιώτης ΜΟΥΛΑΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ή ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ από την Αλευράδα Βάλτου, 20 ετών

.Στο ίδιο ύψωμα όμως, χάθηκαν αδέλφια και συγγενείς, ο ένας πλάι στον άλλον πολεμώντας για την ελευθερία της Πατρίδας μας.
« Ο ΝΤΟΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ από την Λαγκάδα Βάλτου τον 28 & 27 Ιανουάριο 1941.»
Επίσης 8 Αιτωλοκαρνάνες έχασαν την ζωή τους στο ίδιο μέρος και την ίδια μέρα, όχι από τις σφαίρες του εχθρού, αλλά από το κρύο (σε χιονοθύελλα), «πέθανε από ψύξη στο ύψωμα 1630 (Παπακώστα ή Χόρμοβα) στις 22/01/1941»
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, από το Μαχαίρα Βόνιτσας.
ΛΩΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από το Ζευγαράκι Μεσολογγίου.
ΜΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από τον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας.
ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, από τη Μπουρλέσια Μεσολογγίου.
ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, από τη Πεντάνασα Τριχωνίδος.
ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, από το Κρυονέρι Ναυπακτίας.
ΤΣΑΦΑΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από τους Παπαδάτες Μεσολογγίου.
ΖΩΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, από το Παλαιοχωράκι Ναυπακτίας.
Στη συνέχεια παρατίθονται όλα τα ονόματα των πεσόντων. Κάντε κλίκ εδώ για να τα δείτε κατά αλφαβητική σειρά. Μπορείτε να διαβάσετε και ένα σύντομο βιογραφικό στον κάθε έναν ξεχωριστά!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ? ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

σσσσσουτ! μην δειχνετε τετοια πραματα! θα σας φωναξουν και θα σας μαλωσουν οι αριστεροι και οι προοδευτικοι πολιτικοι μας! σσσσουτ, μας βλεπουν οι προδοτες!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε κάποιους σημερινούς λεχρίτες που απαξιούν να τιμήσουν αυτούς τους ήρωες και αρνούνται τις παρελάσεις.

Ανώνυμος είπε...

9.03 και 1.25 εσεις οι απογονοι του δικτατορα μεταξα!!!!!11
τον χιτλερ και τον μουσολινι δεν θελατε να ερθει στην ελλαδα?
τι εγινε ξαφνικα γιναμε αντιφασιστες
τετιοι κωλοτουμπες και ψυετοπατριωτες εισται εσεις οι δεξιοι γιαυτο κατα την διαρκεια της κατοχης τρεξατε να γινετε γερμανοτσολιαδες και οι χειροτεροι ρουφιανοι των ναζι και αθλιοι μαυροαγοριτες

ο λαος δεν ξεχνα τους φασιστες τους κρεμα

ο λαος ομως δεν ξεχνα και τους αντιφασιστες αγωνιστες που εδωσαν και την ζωη τους για να ειμαστε ελευθεροι και να μην χαιρεταμε ναζιστικα και εχουμε κατι τυπους σαν τους προηγουμενους να μας το παιζουν εθνοσωτηρες

οστ απο εδω κοπριτες ψευτοπατριωτες

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΧΕΧΕ ειδατε που πεταχτηκε αμεσως ο αριστερος 3:20?
γιαυτο σας λεω.σσσσουτ, ησυχια μην σας ακουσουν!
ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕ.
ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΑΜΠΟΥΡΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΤΑΞΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΦΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ.ΑΠΑΝΩΤΣ!ΦΑΤΕΤΣ!

Ανώνυμος είπε...

3:20 ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ.
ΟΧΙ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Στις 2 Νοεμβρίου
Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

εδω να πας 3:20 στον ριτσο. αυτα ειναι για εσας.
που καταντησαμε! το μεγαρο μουσικης να κανει αφιερωμα στον ριτσο! στον ανθρωπο που εγραψε τον ΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ!
α ρε ελληνες απο που σας γλυτωσαμε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 3:20
Η ιστορική αλήθεια μας υποχρεώνει να παραδεχθούμε ότι το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς. Ο Ελληνικός λαός σαφώς με τον αγώνα και τις θυσίες του σφράγισε αυτό το ΟΧΙ στα βουνά της Β. Ηπείρου, αλλά αν ο Μεταξάς δεν έλεγε το ΟΧΙ στις 2:50 το πρωί, η Ελλάς θα ξυπνούσε την 28η Οκτωβρίου σκλαβωμένη. Αυτή είναι η αλήθεια. Μία αλήθεια που ο ιδεολογικός φανατισμός της Αριστεράς δεν της επιτρέπει ούτε και σήμερα, 63 έτη αργότερα, να παραδεχθεί! Μίας Αριστεράς που όταν ο Ελληνικός στρατός πολεμούσε στο Αργυρόκαστρο και στους Αγίους Σαράντα, ο αρχηγός της Ν.Ζαχαριάδης έγραφε ότι ο «πόλεμος του Μεταξά είναι κατακτητικός και ιμπεριαλιστικός», για να γίνει αρεστός στον Στάλιν και την Κομμουνιστική Διεθνή. Και όποιος τολμάει ας το διαψεύσει!

Ανώνυμος είπε...

Πώς φθάσαμε σήμερα από το ΟΧΙ του 1940 στο «η Κύπρος είναι μακριά» του Κων.Καραμανλή το 1974, στο Νταβός του Ανδρέα, στα Ίμια και στο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» του Σημίτη; Πώς έγινε και οι ηγέτες μας είναι πλέον «νάνοι και αρλεκίνοι»; Διότι δυστυχώς οι ηγέτες μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι ενδοτικοί και υποτελείς, διορισμένοι όχι για να φυλούν Θερμοπύλες, αλλά για τοποτηρητές ξένων συμφερόντων. Το «δόγμα Πιπινέλη», ότι «η Ελλάς είναι πολύ μικρή χώρα για να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», είναι το ευαγγέλιο για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Για την Αριστερά δεν τίθεται λόγος. Τα ορφανά του Μαρξ και του Λένιν έχουν μία φυσική απέχθεια για οτιδήποτε το Ελληνικό!

kostakoutas είπε...

Το 40 οι Ελληνες δεν αντιστάθηκαν στον Φασισμό,στον κατακτητή αντιστάθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!thumb.asp

Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

Ποιος είπε όμως το ΟΧΙ; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής!Για το ποιος είπε το ΟΧΙ γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:

“Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “ΟΧΙ”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “ΟΧΙ” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν…”

Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…” Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:

“Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.

Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του ΟΧΙ, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

Ανώνυμος είπε...

ρε 320 φερε καμμια πουτανα απο τις ανατολικες χωρες, που ολες τετοιεσ εγιναν απο τη καλη ζωη στα κολχοζ και γκουλαγκ. ουστ κοκκινε φασιστα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ? ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ Ο 3:20

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες, o πιο απλός τρόπος για να τιμήσουμε αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, για την Ελευθερία μας, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου είναι η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στο μπαλκόνι.

Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνους που οφείλουμε σχεδόν τα πάντα σήμερα.
Φυσικά ο αγώνας τους από κάποιους τείνει να υποβαθμιστεί. Κάποιοι που με δυσκολία θεωρώ συμπολίτες μας ζητούν την κατάργηση της εθνικής εορτής. Ζητούν την κατάργηση της τιμητικής παρελάσεως. Ζητούν την απάλειψη των γεγονότων από τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας. Ζητούν τα βιβλία να ξαναγραφούν με τρόπο που να μην θίγουν κανέναν!!!!!

Μπορεί η Γερμανία και η Ιταλία σήμερα να είναι σύμμαχοι και εταίροι στην Ε.Ε. όμως αυτό δεν μας δίνει κανένα δικαίωμα στην λήθη και στην απάλειψη των αγώνων του πρόσφατου παρελθόντος μας από την συλλογική εθνική μνήμη του λαού μας.

Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ως οδοστρωτήρας λαών, εθνών, ιδεολογιών, ιδανικών και ηθών, προσπαθούν με ανίερους και εθνοκτόνους τρόπους να μας αναγκάσουν σε αφελληνισμό και αλλοτρίωση.

Επαφίεται στον καθένα από εμάς να αντισταθούμε. Μέσα στον οικογενειακό μας χώρο, στον κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο, σε κάθε περίσταση της ζωής μας, συνεχώς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και με πείσμα να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δίκαια, την εθνική μας ιστορία και σε τελευταία ανάλυση την εθνική μας υπόσταση.

Ερχονται δύσκολες μέρες, εβδομάδες, μήνες και (αν και το απεύχομαι) χρόνια. Η προδοσία καλυμμένη σε όμορφο περιτύλιγμα και πλασαριζόμενη στον ελληνικό λαό ως μοναδική λύση και μονόδρομος δείχνει να επικρατεί σε κάθε έμφαση της ζωής μας.

Η Κύπρος πάει να γίνει ένα αλλοπρόσαλλο πολυεθνικό κράτος, Η Μακεδονία πιέζεται να εγκαταλείψει την ιστορία της και το ίδιο της το όνομα. Το Αιγαίο τείνει σε διχοτόμηση και οι κάτοικοι του Ανατολικού αρχιπελάγους βλέπουν τα εχθρικά μαχητικά πάνω από τα κεφάλια τους καθημερινά, ενώ αμφισβητείται η κυριαρχία μας σε εκατοντάδες νησιά. Στην ελεύθερη δυτική Θράκη μας μεθοδεύεται το νέο Κόσοβο. Η πολύπαθη Βόρεια Ηπειρος, παρόλο που 2 φορές απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό εντούτοις στενάζει ακόμα κάτω από την κατάχρηση εξουσίας των Αλβανών.

Η ίδια η Ελλάδα οδηγείται με βήματα αργά αλλά σταθερά σε μια χώρα υποτελή δορυφόρου της Τουρκίας. Μια χώρα με 3.000.000 αλλοδαπούς μετανάστες με δικαιώματα εθνικών μειοψηφιών!! Μια κοινωνία πολυπολιτισμικού συνοθυλεύματος όπου ο αντικειμενικός σκοπός είναι η εξαφάνιση κάθε ελληνικού στοιχείου και η αντικατάσταση του με κάτι "άλλο" χωρίς σαφή ιδεολογία και σκοπό.

Αδέρφια μου πρέπει να αντισταθούμε. Αρκετά αφήσαμε την πατρίδα έρμαιο των ορέξεων κάθε ανθελληνικού, παγκοσμιοποιημένου και ξενοκίνητου κινήματος, οργανώσεως και κόμματος. Θα κρατήσουμε ψηλά την Σημαία της Πατρίδος. Αλλά όχι την σημαία που θέλουν να φέρουν αυτοί που προείπαμε αλλά την Σημαία που μας παρέδωσαν, ως Ιερή παρακαταθήκη, αυτοί που την πότισαν με το αίμα τους. Οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να την σεβαστούν ειδάλλως μπορούν ελεύθερα να αποχωρήσουν από την χώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΠΟΥ ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΤΟ 40 ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ. ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΧΑΖΟΜΑΛΑΚΑ! ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΜΕ. ΕΣΥ ΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ 40 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ. ΚΟΙΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΠΙΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ..

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ είπε...

Ρε συ 3:20 μμ, που ζεις... ποιος λαος δεν ξεχνα, εδω ετοιμαζονται να βγαλουν Πρωθυπουργο την κορη του ... ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ... ΠΟΥ ΤΟ 1989 ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ... ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑ... ΚΑΙ ΔΗ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ....

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΩΝΙΑ!!!


ΟΛΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ!!!
(ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΄΄ΦΑΤΣΙΑ΄΄, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΣΒΑΣΤΙΚΑ΄΄, ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΄΄ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ΄΄ ΚΑΙ ΤΟΝ ΄΄ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ΄΄ ΚΛΠ).

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ 1940!!!

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β΄.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 8ΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΗΠΕΡΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΠΙΝΔΟΥ/51ΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΚΑΤΣΩΤΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:EYΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑΙ!!!
(ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ).

Ανώνυμος είπε...

EIMASTE TSIGKANOI MOAMETHANOI TOYRKOI PROBOKATORES KAI FILOSKOPIANOI, KAI PANO APO OLA AGRINIOTES POY ZOYME STI POLIMAS ENO ESIS PONTIKIA PISO APO TO PLIKTROLOGIO GIATI ALIOS THA KATALAVETE TO NOMO TON KOMMOYNISTARADON.....

Ανώνυμος είπε...

28 οκτωβριου δεν πρεπει να γιορτασουμε το οχι του μεταξα αλα το τουμπεκιασμα ενος φασιστα ναζι δικτατορα που ενω ηθελε παρα πολυ συνεργασια με τους ναζι ειπε οχι κατω απο την μεγαλη πιεση του λαου της ελλαδας που δεν ηθελε κανεναν φασιστα κατακτητη να περασει απο την χωρα του αμαχητη
τα τοσα φωτο-ντοκουμεντα της εποχης εκεινης δειχνει τον φασιστα-δικτατορα μαζι με αλους να χαιρετανε ναζιστικα σε παρελασεις μαθητων
αυτα για τον ηγετη που υποστηριζουν οι ψευτοπατριωτες της φαπας και μετα μιλανε και για αντισταση απεναντι σε αυτους που εχουν την ιδια ιδεολογια

και οταν την κατοχη του ναζιστικου στρατου την ενιωσε στο πετσι τους μεσα απο την πεινα την εξαθλιωση
και τα βασανιστηρια ο λαος της χωρα αυτης
αυτοι που υποστηριζαν μεταξα και τις ιδεες του συνεργαστηκαν αψογα με του φασιστες των ναζι και ηταν οι καλυτεροι ρουφιανοι και μαυραγοριτες ενω ο παπους σου ο γερμανοτσολιας ηταν πιστο και υπακουο στρατιωτακι της γκεσταπο και των ες-ες
αυτα για τους σημερινους πατριωτες που ενω υμνουν την αντισταση στους ναζι εξυμνουν εναν δικτατορα

και οσο για μερικους που λενε για ζερβα κλπ
εγω θα τους θυμισω οτι η ταταρνα και η πηγαδα στο μελιγαλα χωραει πολλα φασιστοειδη ακομη που ασπαζονται αποψεις του χιτλερ και του μουσουλινι

Ανώνυμος είπε...

nai re 3.30 eam-elas meligalas varkiza telos

Ανώνυμος είπε...

3:10 διαβάζεις πολύ Οδηγητή. Ποιο τουμπέκιασμα του Μεταξά από το λαό; Αν θυμάσαι, ο Μεταξάς ήταν ήδη δικτάτορας, δεν έδινε λογαριασμό στο λαό, ούτε ο λαός μπορούσε να επηρεάσει την απόφασή του τη δεδομένη στιγμή.

Επίσης αν διάβαζες λίγη ιστορία θα ήξερες ότι ο Μεταξάς ήταν μεν δηλωμένος γερμανόφιλος από την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου, αλλά στην εξουσία ανέβηκε και διατηρήθηκε με τη βοήθεια των Άγγλων. Συνεπώς ούτε ήθελε ούτε είχε τη δυνατότητα να δώσει διαφορετική απάντηση στους Ιταλούς.
Η ουσία όμως παραμένει ότι τελικά ο Μεταξάς ήταν αυτός που είπε το μεγάλο ΟΧΙ εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λαϊκή βούληση, κάτι που τσούζει ακόμα την αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥ.