Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Mερικές σκέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα..

-Πρώτο κριτήριο στη ψήφο η οικονομία. Ενδειξη; Αλογοσκούφης και πρώην υφυπουργοί οικονομικών εκτός βουλής. Απόδειξη; Τα υψηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και των αριστερών κομμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, που ίσως εκεί οι χαμηλόμισθοι να πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Σε αυτά προσθέτουμε και τους νομούς της Μακεδονίας που κυριαρχεί η ανεργία και εκεί η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα μετά από πολλές δεκαετίες.
- Μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη ΝΔ απευθείας στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι που είναι προφανές από τη στιγμή που ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν ελάχιστα τη δύναμη τους, ενώ το ΛΑΟΣ δεν αύξησε θεαματικά τα ποσοστά του.
-Έχει να κάνει με το παραπάνω: Οι μαζικές αυτές μετακινήσεις δεν μπορεί να είναι από τη βάση ενός κόμματος αλλά έχουν ως κύριο κίνητρο τη δυσαρέσκεια. Επομένως όλοι αυτοί θα είναι οι πιο αυστηροί κριτές, εφόσον το κόμμα που ψήφισε δεν ανταποκριθεί στις βασικές προσδοκίες τους. Δηλαδή, Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και ο "βουβός" ψηφοφόρος του 2009 λειτουργεί πολύ πιο απρόβλεπτα στη κάλπη από εκείνον της δεκαετίας του 80 και του 90 που ανέμιζε σημαίες.
- Το εκλογικό σώμα "μπούχτισε" από φαβορί, ονόματα που τα βλέπει συνεχώς επί δεκαετίες .Αυτό εκφράστηκε- ως ένα βέβαια βαθμό -με το να δώσει ευκαιρίες και σε άλλα πρόσωπα. Π.χ. Τα Media ναι μεν δίνουν ένα ατού σε αυτούς τους πολιτικούς που εμφανίζονται, τα ίδια ακριβώς όμως μπορούν να αποδειχθούν μπούμερανγκ για αυτούς, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν να εμφανίσουν κάτι καινούργιο. Έτσι κάποιοι από αυτούς, είτε μείναν απέξω είτε δεν πήραν την αναμενόμενη πρωτιά σε σταυρούς. Αυτά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Από κει και πέρα, σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ στην Αιτωλοακαρνανία, προτίμησαν πρόσωπα που είχαν ξαναπεράσει το κατώφλι της Βουλής -όπως γράψαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.
-Τα exit pοll έδωσαν μεν την εκλογική τάση, αλλά για άλλη μια φορά δεν αποδειχθήκαν 100% ακριβή: Τώρα μιλούσαν για 7 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ , ενώ ήταν 10, στις ευρωεκλογές για 6 μονάδες ενώ ήταν λιγότερο, το 2007 για 1,5 μονάδα υπέρ της ΝΔ ενώ ήταν 3 ενώ κραυγαλέα περίπτωση ήταν το 2000 που έδειχναν κυβέρνηση τη ΝΔ και στη συνέχεια της βραδυάς έγινε το ΠΑΣΟΚ. Καλές οι δημοσκοπήσεις, αλλά κάπου γίνεται ασφυκτικό στη σκέψη και στην επιλογή του ψηφοφόρου όταν χρησιμοποιείται ως "ευαγγέλιο" ποσοστών και εδρών. Και ο λαός σαν να το κάνει επίτηδες και προσπαθεί να τις διαψεύδει.
Σαν να τους λέει: Εμείς θα ψηφίσουμε αυτόν που γουστάρουμε, αφήστε μας ήσυχους να το κάνουμε, όσο τουλάχιστον μπορούμε ανεπηρέαστα..

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευτέρα, 5 Οκτώβριος 2009
Αιτωλοακαρνάνας"νεοδημοκράτης" αναρωτιέται....
Αναφορικά με την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ και τα όσα ακούγονται για επιθυμία του κ. Στυλιανίδη να διεκδικήσει την αρχηγεία της ΝΔ θεωρούμε ότι αν συμβεί αυτό ανοίγουν οι "ασκοί του Αιόλου"… με οδυνηρές συνέπειες για τη ΝΔ.
Κι αυτό διότι με το ίδιο σκεπτικό, κάλλιστα την αρχηγεία της ΝΔ θα μπορούσε να διεκδικήσει ο Μάριος Σαλμάς, αφού τα προσόντα του υπερτερούν αυτών του κ. Στυλιανίδη.
Συγκεκριμένα:
Είναι καθηγητής στην Ιατρική Αθήνας (Επαγγελματική επάρκεια)
Και κυρίως εκλέγεται από το 2000 με …υπερβολική άνεση στη δύσκολη Αιτωλοακαρνανία με ρεκόρ ψήφων!!! (Κομματική επάρκεια)
Ως κυβερνητικό στέλεχος καταγράφει το γεγονός της μη υποβολής ερώτησης ή επερώτησης για τη δραστηριότητά του.(Εκτελεστική επάρκεια)
Κατά συνέπεια γιατί ο κ. Στυλιανίδης να είναι καλύτερος από τον κ. Σαλμά;

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΆ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΟΥΙΝΓΚΤΡΙΑΛΑΡΙΡΑΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Στον 3.05 απαντά ένας Μή Νεοδημοκράτης Υπάλληλος του ΥΠΕΠΘ.
Ο Στυλιανίδης υπήρξε μακράν ο καλύτερος υπουργός Παιδείας που πέρασε απο το ΥΠΕΠΘ τα τελευταία 35 χρόνια. Όλα αυτά βέβαια με την έννοια της ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η στελέχωση των κενών υπήρξε επι υπουργείας του επαρκής και άμεση και το χρονοδιάγραμα τηρήθηκε στο ακέραιο πράγμα σπάνιο (αδύνατο μέχρι τις μέρες του στο ΥΠΕΠΘ).
Τη νύφη βέβαια την πλήρωσαν οι Διοικητικοί του ΥΠΕΠΘ που είναι (μάλιστα έτσι είναι) οι πιο άσχημα αμοιβόμενοι υπάλληλοι του Ελληνικού δημοσίου, χειρότερα αμοιβόμενοι και απο αυτούς ακόμα τους εκπ/κούς που εργάζονται το μισό (και ούτε) χρόνο και χωρίς ιχνος διαχειριστικών ευθυνών.

Η ηγεσίες των κομμάτων (ανάλογα βέβαια το τι πρεσβέβει το καθένα) χρειάζονται πάνω απο όλα αποτελεσματικούς και άφθαρτους ανθρώπους και ο Στυλιανίδης είναι ένας απο αυτούς.

Εσεις οι Νεοδημοκράτες αφήστε κατά μέρος τις ζήλιες και τις κακεντρέχιες και επιλέξτε κάποιον αποτελεσματικό τουλάχιστον σε όσα υπόσχεται... Δηλαδή κάποιον τεχνοκράτη και όχι κάποιον ή κάποια ντουλάπα που λέει - λέει - λέει ή χαμογελάει - χαμογελάει - χαμογέλάει αλλά λάδι πολύ και τηγανήτα τίποτα...

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

φιλε υπαλληλε του υπουργειου,πιθανοτατα εχεις δικιο για τις ικανοτητες του κ.στυλιανιδη, τον οποιο ειχα την ευκαιρια να συναντήσω πριν μερικους μηνες.Απο το προφιλ του δειχνει δραστηριος οξυδερκής και ιδιαίτερα ικανος αλλα συνετος και ταπεινος ανθρωπος μαλλον δεν ειναι..
Μην ξεχναμε τα ταξιδια της χλιδης στο παρισι,τα μπουζουκια την ημερα της δολοφονιας του αλεξη γρηγοροπουλου ,το πανεπιστημιο δυτικης ελλαδας που δεν εγινε ποτε ακομη και αν το εταζε καθε μηνα.Στο υπουργειο μεταφορών η καυτή πατατα που λεγεται ΟΣΕ δεν ακουμπηθηκε ούτε απο αυτον(5,5 χρονια το αποτελεσμα της καραμανλικης διακυβέρνησης στο συγκεκριμενο ζήτημα ηταν αρνητικο-μετα απο πολλα εξυγιαντικα προγράμματα βεβαια) Ικανος είναι σαφώς αλλα για τι ειδους πράγματα?

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Προς ενημέρωση……

Ο Σπηλιωτόπουλος διόρισε Διοικούσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας πέντε ημέρες πριν τις εκλογές με πρόεδρο τον Κοντό.


Μέλος είναι και ο Συψας (κομματάρχης του Μαγγίνα)

Μέλη είναι και άλλοι τυχάρπαστοι σε χαμηλές ακαδημαϊκές βαθμίδες

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΥΜΕΝΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ!!!!

ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΕΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ -ΚΑΙ ΓΚΛΙΤΣΑ- ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !!!!

ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!!

΄΄ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΚΑ ΧΕΙΡΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΚΑ ΔΕΜΑΤΙΑ΄΄!!!!

ΕΣΥ ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

120.0000 ΔΕΞΙΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ!!!!

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΥΜΕΝΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ!!!!

ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΕΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ -ΚΑΙ ΓΚΛΙΤΣΑ- ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !!!!

ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!!

΄΄ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΚΑ ΧΕΙΡΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΚΑ ΔΕΜΑΤΙΑ΄΄!!!!

ΕΣΥ ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ!!!!

ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΜΟΥΣΕΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ
ΣΤΑ ΨΑΡΟΚΑΛΥΒΕΣ ΤΟΥΣ!!!!

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΙΧΩΣ ΄΄ΠΕΣΚΕΣΙ΄΄. ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ

ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΩΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

αλλα συνετος και ταπεινος ανθρωπος μαλλον δεν ειναι..
Ικανος είναι σαφώς αλλα για τι ειδους πράγματα?

Φίλε 5:36 μίλησα μόνο για την αποτελεσματικότητα και θα συμφωνήσω σε όλα τα άλλα μαζί σου.
Ικανός προφανώς για όσα πρεσβέβει ο χώρος του, τα οποία εμένα δεν με εκφράζουν (το αντίθετο μάλιστα).

Αλλά για τους Νεοδημοκράτες πιο είναι το κριτήριο; Πρώτα η αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης ή η αποτελεσματικότητα των "γνωριμιών"...;

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

εκεινοι οι 33 ''φορεις'' που υπογραφαν κειμενα προεκλογικα για μεταφορα της εδρας του πανεπιστημιου στην ιπ εκπροσωπουν πανω απο 33 ψηφοφορους;

απο κατι τετοιες παραλογες κινησεις (οπως και ''κινητοποιησεις'' μαθητων δημοτικων σχολειων για τα δικαια των επιστημονικων συλλογων που γεμιζουν με μισος νεους πολιτες του νομου) το αποτελεσμα στην ψηφοδοσια ηταν απολυτα φυσιολογικο.

υπαρχουν και ορια στο ψεμα και στην προπαγανδα.