Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Mία φανέλα και πολύ αγάπη για τον Αλέξη.


Δεκαπέντε μέρες πριν έζησε την τραυματική εμπειρία της Νεάπολης. Άγνωστοι του επιτέθηκαν και βίαια του πήραν το κασκόλ και το καπέλο της αγαπημένης του ομάδας, την οποία πήγε να παρακολουθήσει στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Ο 11χρονος Αλέξης είδε κατάφατσα το πρόσωπο της βίας και άθελά του έγινε μάρτυρας της επίθεσης με βίαια χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και στο σώμα, άλλων φιλάθλων του Παναιτωλικού που βρίσκονταν γύρω του. Παρά το σοκ που δέχτηκε ήταν παρών στο προχθεσινό παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Θρασύβουλο, αυτή τη φορά σε απόλυτα ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον. Μετά το τέλος του αγώνα τρεις εκ των αρχηγών, ο Μάκης Μπελεβώνης, ο Πέτρος Ζουρούδης και ο Τάσος Δέντσας, παρέδωσαν στον Αλέξη (που συνοδεύονταν από άλλους δύο φιλάθλους που έπεσαν θύματα της βίας στη Νεάπολη, τον Σταύρο και τον Άκη) μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας.Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους και να του εξηγήσουν ότι το πραγματικό ποδόσφαιρο, εκείνο που θέλουν οι ίδιοι, εκείνο που επιθυμεί το σύνολο της φίλαθλης κοινωνίας, καμία σχέση δεν έχει με αυτό που έζησε στη Νεάπολη και τον σόκαρε.
Υ.Γ.: Αναδημοσιεύουμε το εν λόγω θέμα για να αντιληφθούν οι ιθύνοντες, ότι τα λόγια κάποια στιγμή πρέπει να μετουσιώνται σε πράξεις. Ας σταματήσουν επιτέλους να μας λένε ότι οι οικογένειες πρέπει να έρθουν στο γήπεδο και ας φροντίσουν πρωτίστως να προστατεύσουν τους πολίτες εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Κύριο μέλημά τους πρέπει να είναι η απομάκρυνση εκείνων των προσώπων, που με τη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους ''τραυματίζουν'' τον αθλητισμό, αμαυρώνοντας το αγνό οπαδικό κίνημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NTΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΕ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στην παε που δινει το καλο παραδειγμα στα νεα παιδια αλλα και σε αλλες ομαδες για το πως πρεπει να ειναι το ποδοσφαιρο.αληθεια οι ιωνικοι θα κατεβουν στο δευτερο γυρω αγρινιο....στο γηπεδο οπως αλλωστε και αυτοι ειπαν για το ματς στην αθηνα θα τους υποδεχτουμε οπως ολες τις ομαδες,εξω ομως απο αυτο θα 'ανταλλαξουμε' αποψεις για την β' εθνικη...

spiros είπε...

oti k na poume tha einai ligo.mpravo stin pae exo na po ego.