Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

To Θεσσαλικό λόμπυ


ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: …Θα τρέξει νερό στο θεσσαλικό κάμπο από τον Αχελώο…

Απο τα μεγάφωνα ακούγεται:

« ..Κυρίες και κύριοι με χαρά σας παρουσιάζουμε την επανεκτέλεση του γνωστού λαϊκού έργου ‘’Κοψ’ τον Αχελώο δεξιά’’. Έσπασε τα ταμεία (του κράτους), μεγάλη επιτυχία για περίπου ένα αιώνα… Ο μύθος ο οποίος συντάραξε την καρδιά κάθε Θεσσαλού, τώρα και στην πόλη σας…,»

1)Αλήθεια πόσο παλιό είναι το έργο?

Το έτος 1925 ο καθηγητής του πολυτεχνείου κ. Κουτσοκώστας συνέλαβε την ιδέα της εκτροπής του Αχελώου προς την Θεσσαλία. Στην δεκαετία του ’50 η ιδέα του καθηγητή πήρε συγκεκριμένη μορφή, με πρόταση εκτροπής του ποταμού, από την θέση της Μεσοχώρας. Σήμερα μετά από 84 χρόνια …(περιττό να αναφέρω…)

2)Σε ποιόν ανήκει η πατρότητα υλοποίησης του έργου?

Την πατρότητα του έργου δεν μπορεί να την διεκδικήσει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα:

Το 1979 ο Κ. Μητσοτάκης σαν Υπουργός Συντονισμού, εγγράφει κονδύλιο 200 εκατ. Δρχ. « Για την μελέτη του έργου της εκτροπής», το δε 1981 (πριν τις βουλευτικές εκλογές) η Ν.Δ. ως κυβέρνηση εξαγγέλλει διεθνή διαγωνισμό για την μελέτη σκοπιμότητας του όλου έργου.

Το ΠΑΣΟΚ επίσης ακολουθεί την ίδια λογική και ο Α. Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός το 1983 στο Κιλελέρ δηλώνει πως « η κυβέρνηση μελετάει την εκτροπή ». Το 1984 πριν τις εκλογές για την Ευρωβουλή, δηλώνει πάλι στο Κιλελέρ, πώς « Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε την εκτροπή στο πενταετές 1983-1987» και ακολουθούν άλλες παρόμοιες δηλώσεις τα επόμενα χρόνια.

3)Σε ποιόν τελικά ανήκει η πατρότητα του έργου??

Την πατρότητα του έργου μπορεί να την διεκδικήσει μόνο το λόμπυ των Θεσσαλών (βουλευτών κυρίως, αλλά και ένας γαλαξίας διαφόρων τοπικών φορέων) που κινήθηκε με σύμπνοια για χαρίσει στο τόπο του, κάτι που αγγίζει την καρδιά κάθε Θεσσαλού.

Και άρα τι μου φταίει? Μου φταίει το Μεσολόγγι, μου φταίει το Αγρίνιο…

Ο εχθρός βρίσκεται δεξιά. Ο εχθρός δρα ενωμένος, αποφασισμένος και με σύμπνοια. Εχθρός βρίσκεται και εντός του στρατοπέδου που λέγεται Αιτωλοακαρνανία : αυτοί που προδίδουν τον τόπο που όπου μεγάλωσαν, αυτοί πού πρώτο μέλημα τους είναι να προκαλούν διχώνια, τσακωμούς και γκρίνια στους Αιτωλοακαρνάνες, αυτοί που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στον γκρεμό. Εχθρός δεν είναι το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο…κτλ…. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΣΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ.!!!

Τελικά θα συγχαρώ την εξυπνάδα, το κουράγιο, την υπομονή και την δύναμη του Θεσσαλικού λόμπυ και των Θεσσαλών εν γένει. ΜΠΡΑΒΟ που καταφέρατε όσα εμείς δεν μπορούμε. ΜΠΡΑΒΟ γιατί είστε καλύτεροι μας. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

ΟΧΙ δεν σας συγχαίρω μόνο εγώ!!! Σας συγχαίρει και ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία!!!

Σας συγχαίρει και σας ενισχύσει εμπράκτως -οικονομικά για την αποπεράτωση του έργου σας- με τους φόρους που πληρώνει!! ΝΑΙ κύριοι Θεσσαλοί κάθε Αιτωλοακαρνάνας έδωσε από τον οβολόν του για να εκτρέψετε τον Αχελώο. Και είμαστε υπερήφανοι πολύ για αυτή μας την πράξη αφού επικροτούμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες τα κόμματα της Εκτροπής: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΡΙΖΑ(=μόλις άλλαξε άποψη),ΛΑΟΣ και τους δίνουμε δύναμη για να υπερασπίζονται καλύτερα τα συμφέροντα σας.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΒΛΑΚΕΣ? Όχι διαφωνώ. Διαφωνώ κάθετα. Ξέρετε εμείς εδώ μιας και θέλετε να μάθετε έχουμε ένα χόμπι: «την εκτροπή των ποταμών» . Βλέπε Ευηνο, Μόρνο…. Σε περίπτωση που τεθεί θέμα για την Τριχωνίδα, προκαταβολικά σας την εκτρέπουμε απλόχερα.

..Προσωπικά δεν θα συνεχίσω να ψηφίζω τα κόμματα της εκτροπής,, γιατί αν θέλετε βαρέθηκα το χόμπι αυτό. Δεν έχει πλάκα!! Θα ψηφίσω το αντίθετο γιατί το βρίσκω ποιο διασκευαστικό και γιατί δεν θέλω να είμαι σαν τους άλλους Αιτωλοακαρνάνες που σας τα δίνουν όλα στο πιάτο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ θα ψηφίσω. Τέρμα οι χάρες, ΤΕΡΜΑ.

Ελπίζω οι Συντοπίτες μου που βαρέθηκαν ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΠΩΝ να πράξουν το ίδιο.

Και από τα μεγάφωνα ακούγεται: « Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…»

Υπογραφή:

Ο συγγραφέας των : Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες 1 & 2.

Λινκ: 1) http://agrinio-news.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

2) http://agrinio-news.blogspot.com/2009/09/2_14.html

22 σχόλια:

Στέλιος Φούντας είπε...

Τόσες προσπάθειες και πρωτοβουλιες από ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΑΝΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, BLOGS ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ και η κοινωνία του νομού μας δεν το υιοθέτησε σαν θέμα ΑΙΧΜΗΣ ακόμη!!Αν και τα κινήματα και τα "ρεύματα" δεν ανδρώνονται σε 2 εικοσιτετράωρα..ας τολμήσουμε μεθαύριο στις εκλογές να δείξουμε τουλάχιστον ότι δεν απολαμβάνουμε το ΒΙΑΣΜΟ ΜΑΣ!!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ
ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 2 :
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΩΣ ΤΟ 1960 ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΙ 6 ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΡΟ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΑΝ ΠΑΛΟΥΚΙΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΦΥΤΕΨΑΝ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ.ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΕΣ ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΣΕ ΣΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ POST.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέει ο γιωργάκης πως θα φέρει μυαλά εκτός πολιτικής - ελληνικής τουλάχιστον- για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ποιούς εννοεί τελικά? Πώς τον δικαιοδοτεί να εισάγει στο κυβερνητικό σχήμα ανθρώπους που δεν τους γνωρίζει ο κόσμος? Τ΄ι νόημα έχουν τα ψηφοδέλτια τότε? Μήπως μόνο για να πάρει τους σταυρούς από τον καθέναν και να εισάγει στην κυβέρνηση άλλους που θα παίρνουν αποφάσεις? Και γιατί είναι σίγουρος πως αυτοί ξέρουν καλύτερα? Γιατί δε μας λέει ποιοί είναι? Η μάνα του η Μαργαρίτα τους προωθεί? Ως πότε? Με την ίδια λογική μπορεί να εισάγει στο σχήμα τον Μπάμπη το Σουγιά με γνώσεις της αγοράς για το υπουργείο ανάπτυξης, τον κώστα τον πεταλούδα, το μανώλη το μανάβη και κανέναν παρατρεχάμενο αλλοδαπό εκεί κοντά. Ώπα ρε γιωργάκη. Ξεκίνησες ήδη τα φέουδα? Και πες μας εσύ που ξέρεις, ποιοί είναι σε αυτό το θεσσαλικό λόμπι, που τους προσκυνάτε τόσα χρόνια? Πάλι εξωκοινοβουλευτικοί? Και ο κόσμος τί ψηφίζει τότε? Και οι άλλοι τα ίδια κάνουν , αλλά εσύ το παίζεις διαφορετικός. Και αν δεν το ξέρεις γιωργάκη, μάθε πως το έργο της εκτροπής είναι παράνομο. Με αλητεία του σουφλιά συνεχίζεται και το πληρώνουμε όλοι εμείς. Ρώτα και τα μυαλά τα εξωκοινοβουλευτικά που λες να σε πληροφορήσουν. Μαύρο ρε. Μαύρο

Ανώνυμος είπε...

πεστα φιλε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μπαίνει πολύς κόσμος σε αυτό το blog και να διαβάζει με κριτικό πνεύμα τα άρθρα και τα σχόλια των αναγνωστών, αγρινιωτών και μη. Ειδικά τα σχόλια σε αυτό το post.
Μπράβο ρε παιδιά εσείς που γράψατε πριν από εμένα. Πολύ σωστά τα λέτε. Τέλος πια με την κοροϊδία. Στα σπίτια τους όλοι όσοι έχουν ξεχάσει την Αιτωλοακαρνανία.
Συγχαρητήρια και στα παιδιά του blog που επιτρέπουν τα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ακούσατε σήμερα από το πρωΐ τη ντουντούκα σε αμάξι να παίζει προτρέποντας τον κόσμο να πάει στην ομιλία του Παπανδρέου στην Πάτρα? Εκείνη η κορυφαία φράση "θα μιλήσει ο Γεώργιος Παπανδρέου ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (!!!!)" τί ήταν?!
Τελικά πρέπει να υπάρχουν πολλοί στην περιοχή που πιστεύουν πως ψηφίζοντας Γιωργάκη ψηφίζουν Ανδρέα!
Για τον Αχελώο θα πεί κάτι στην Πάτρα ή οι πατρινοί δεν έχουν λαμβάνειν νερό από εμάς?
Μου φαίνεται το μαύρο θα πάει σύννεφο την Κυριακή...

kostakoutas είπε...

Κι εσάς ρε agrinionews τι σας νοιάζει για τον Αχελώο; Αφού στις συνεντεύξεις σας κάνατε μούγκα στη στρούγκα και μόνο αφού έπεσε το κράξιμο της αρκούδας ρωτήσατε(ελαφρώς)τον Παπαναστασίου.

Ανώνυμος είπε...

oikologous prasinous oloi thn kyriakh

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ...ΔΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ...1 ΤΟΝΟ ΤΝΤ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...ΔΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Κ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το ΕΚΑΒ και όλα τα ψυχιατρεία της χώρας για το βράδυ των εκλογών.

5.000 ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, πυροσβέστες, δύτες, νοσοκόμοι, παρηγορήτριες, ιερείς-εξομολογητές, μοιρολογήστριες έχουν επιστρατευθεί για τη φοβερή αυτή νύχτα της 4ης Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χιλιάδες οπαδοί και στελέχη της Ν.Δ. θα αποτολμήσουν το απονενοημένο διάβημα.

ταυτόχρονα έχουν δοθεί οδηγίες στον πληθυσμό να κρύψει όλα τα μαχαίρια, πιστόλια, σχοινιά, σαπούνια από τα σπίτια με το φόβο ότι θα γίνουν όργανα των απελπισμένων αυτόχειρων νεοδημοκρατών.

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΚΟΣΤΑΚΟΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Κ ΔΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΕΚΤΡΟΠΗ Κ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ/ΗΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ...

kostakoutas είπε...

Έναν Αιτωλοακαρνάνα πιλότο κι ένα αεροσκάφος της ΠΑ θέλει το φράγμα για να πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας :P

Ανώνυμος είπε...

etsi

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΜΠΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μα να σας κλέψουν ολόκληρο Αχελώο μέσα από το σπίτι σας...

zeidoron dtsoukas είπε...

Παιδιά τα πράγματα είναι πιο απλά.
Αφήστε τα φανταστικά τρομοκρατικά χτυπήματα στο φράγμα και ρίξτε τις βόμβες σας αύριο.
Επειδή και τα δυο μεγάλα κόμματα είναι υπέρ της εκτροπής του Αχελώου ρίξτε τους αύριο τη "χειροβομβίδα" στην κάλπη να τη νιώσουν και να τρομάξουν έστω μια φορά.
Τόσα χρόνια μας θεωρούν δεδομένους και γι' αυτό άλλωστε μας έχουν και γραμμένους.Δείτε τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα δυο μεγάλα κόμματα στο νομό ανέκαθεν (από 86% μέχρι και 90%)!Αν αυτό δεν είναι τρέλα τότε τι άλλο να πούμε;Μήπως το τραβάει και μας ο οργανισμός μας τελικά;
Σ' άυτή τη διεύθυνση μπορείτε να δείτε τα ποσοστά!
http://e-politeia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3051&Itemid=1

ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Mονο τον Αχελωο... ακομα και τον αερα που αναπνεουν θα κλεψουν απο τους Αιτωλοακαρνανες .. χαχαχαχαχα ... ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Κ. ZEIDORON ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...Κ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΒΟΒΜΑ Κ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΜΕΡΓΕΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΛΕΩ ΕΓΩ.ψΗΦΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ;ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να είναι περιττό το σχόλιο αυτό, αλλά πραγματικά έχω κουραστεί να ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, ότι τώρα άλλαξε τη θέση του, ότι λέει άλλα στη Θεσσαλία και άλλα στην Αιτ/νια και άλλα παρεμφερή. Τέτοιες τοποθετήσεις αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας κάποιων (για να μην πω λάσπη). Η πραγματικότητα είναι πως η τοποθέτηση ΚΑΤΑ της εκτροπής του Αχελώου αποτελεί πάγια θέση του Συνασπισμού τα τελευταία 20 χρόνια. Για του λόγου το αληθές, το λινκ από την Καθημερινή, που μόνο ως φίλα προσκείμενη προς το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_24/09/2009_330587

Όποιος θέλει να διασταυρώσει τον ισχυρισμό αυτό, μπορεί πολύ απλά να ψάξει λίγο για τοποθετήσεις του συνόλου των πολιτικών του Συνασπισμού στο ιντερνετ.

kostakoutas είπε...

Ο σύριζα ήταν εξ αρχής το μοναδικό ενάντια στην εκτροπή κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να ακούγεται γραφικό ή ανέφικτο αλλά κόντρα στο θέλημα του θεού μόνο ο satan πηγαίνει.
Ο Σατανάς δεν θέλει την οικολογία.

Μήν βιαστείτε να γελάσετε με την αφέλεια μου.

Στο μέλλον ο πόλεμος θα γίνεται για το νερό.

Σήμερα το νερο, στα 500 ml, στοιχίζει περισσότερο απο το γάλα ή την βενζίνη.

Μόνο ακτιβιστικά μπορούμε να δράσουμε.

Κλείνουμε τη γέφυρα του ΡΙΟΥ με τρακτέρ για ένα μήνα.

Το κόστος θα είναι για την μπουρζουαζία τρομακτικό.

Εμείς δεν χρειάζεται να κόνουμε τίποτα περισσότερο.

Το γεγονός θα φθάσει στο άλλο άκρο της γής σε λίγα λεπτά

Ακόμα και ο πρόεδρος της Αμερικής θα το μάθει.

Χασκογελάτε με την αφέλεια μου

Εσεις φανταζόσασταν ποτέ οτι θα έπεφτε το τείχος του Βερολίνου.
Φανταζόσασταν ποτέ την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Αυτά πού είναι πέραν της φαντασίας της δικής μας αποτελούν συνιστώσες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, η οποία λαμβάνει υπ όψιν της πάντα την κοινή γνώμη, όσο και αν αυτή υπόκειται σε χειραγώγηση.
Οχι στην εκτροπή. Οχι στο έγκλημα.
Δεν ξεματώνουμε κάποιον για να σώσουμε ίσως κάποιον άλλον.
Οι εθελοντές αιμοδότες δίνουν απο το περίσευμα τους. Δεν δίνουν αίμα οι έχοντες αναιμία.
Οσο και άν ο αντίλογος των ακτιβιστικών ενεργειών είναι ισχυρός, αλλο τόσο ισχυρός αναδεικνύεται ο αγώνας αν στηρίζεται στο συλλογικό υποσυνείδητο.

ΑΦΎΠΝΙΣΗ λοιπόν ΑΦΥΠΝΙΣΗ

και ακτιβισμός
και τα μυαλά στα κάγκελα