Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Πλημμύρες στη Μπούκα Αμφιλοχίας


Μετά τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών στο Αγρίνιο και στη περιοχή του Μεσολογγίου, το ίδιο συνέβη και τώρα το χωριό Μπούκα Αμφιλοχίας. Η θάλασσα λόγω των ισχυρών ανέμων έφτασε μέσα στο κέντρο του χωριού, το οποίο δυστυχώς είναι ανοχύρωτο σε αντιπλημμυρικά έργα. τα οποία "σκαλώσαν" σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Μήπως -σε τελική ανάλυση- το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κράτος μας είναι πρωτίστως το πολύπλοκο ( και δυσκίνητο σε ορισμένες περιπτώσεις) πλαίσιο ορισμένων νόμων;
φώτο: Αμφιλοχία-press
βίντεο: http://www.youtube.com/newsITvideo

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΣΑΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1950.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια στην τηλεοραση ο αλλος ειχε χτισει κυριολεκτικα επανω στην θαλασσα!!!! μα τι ηθελε δηλαδη να γινει?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΕ ΟΤΙ 1ον ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΑΖΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ 2ον ΟΤΙ ΤΟ 1950 ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΗΤΑΝ 20 ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ 340πχ. ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΙ(ΑΡΧΑΙΕΣ ΟΛΠΕΣ)ΗΤΑΝ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΕΝΑΝ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
Για το πρώτο μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι παρ'όλη την αναζήτηση ακόμη δεν βρήκανε μαζεμένα λεφτά πουθενά. Και γι' αυτό επιχειρούν να συνεχίσουν να τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα (μισθωτούς - συνταξιούχους). Αντί να καταργήσουν θέσεις χρυσοκάνθαρων διευθυντών παραδιευθυντών συμβούλων και άπειρων Προέδρων, εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους που παίρνουν 2000 μικτά.
Αντί να καταργήσουν τα φτωχά, από πλευράς ενδιαφέροντος και...

θεαματικότητας κρατικά κανάλια τηλεόρασης, συνεχίζουν να σκορπάνε σε εξοργιστικές μισθοδοσίες (ή αργομισθίες) εκατομμύρια.
Αντί να μειώσουν με απόφαση τους προκλητικούς μισθούς κρατικών στελεχών ή στελεχών Δημόσιων Οργανισμών, δείχνουν να επιχαίρουν με τις ανούσιες και ανόητες εθελοντικές μειώσεις αμοιβών (κατά 15%) που ανακοινώνουν (σαν στάχτη στα μάτια) κάποια από αυτά τα στελέχη.
Αντί να φροντίσουν να βάλουν κανόνες στο βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, χαρίζουν Blackberries.
Μου θυμίζεται κύριοι της κυβέρνησης, την διαφήμιση με τον τελωνιακό που απορροφημένος με την σοκολάτα που έτρωγε δεν έβλεπε τα κρυφά εισαγώμενα αγαθά αλλά κατάφερε να συλλάβει (όταν τέλειωσε το μασούλημα) μια γιαγιά για κάτι τελείως ασήμαντο.
Για το δε δεύτερο σύνθημα μάλλον επιβεβαιώνεται το "βουλιάζουμε" όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από διάφορες παραθαλάσιες περιοχές της πατρίδας μας:
Από τον τύπο διαβάζουμε ότι η θάλασσα "βγήκε στη στεριά" σε αρκετές περιοχές της χώρας.Πλημμυρισμένες είναι πολλές περιοχές – κυρίως νησιά στο ανατολικό Αιγαίο – με τη στάθμη των υδάτων να μην κατεβαίνει, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς.Σε Λευκάδα, Ιθάκη, Χίο, Μπούκα Αμφιλοχίας, Ρίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, παραλιακοί δρόμοι και πλατείες.
Αφού τα λεφτά τα ψάχνουμε σε λάθος μέρος και αφού δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε...
μάλλον θα βουλιάξουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.

ΓΙΑ ΠΧ ΓΙΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

400 ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣ

ανωνυμος είπε...

ειναι καριμα να χαλατε αυτο ομορφο χωριο.ειναι πλουτος σας δεν το καταλαβαινεται?να χτιζεται εκει που πρεπει και οχι πανω στη θαλασσα.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ 400 ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΕΞΩ ΑΠ'ΤΟ ΧΟΡΟ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ....