Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Πρόγραμμα για νεανική σκηνή & μουσική μπάντα


Στην υλοποίηση, δυο πιλοτικών πολιτιστικών – εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τη ΛΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, προχωρά το έτος 2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Το πρώτο πρόγραμμα στοχεύει στην οργάνωση μιας παιδικής σκηνής με την ονομασία «παιδικές θεατρικές συναντήσεις και αρχαίο θέατρο».
Αναφέρεται σε σαράντα (40) παιδιά προερχόμενα από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου και αποσκοπεί στο να ανακαλύψουν τη μαγεία της τέχνης και κατ’ επέκταση τη μαγεία του ανθρώπου και από την άλλη να τη συνδέσουν με τους χώρους θέασης και ακρόασης της αρχαίας Ελλάδας και ειδικά μ’ εκείνους που βρίσκονται στην περιοχή (Καλυδώνα, Πλευρώνα, Οινιάδες).
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι παιδαγωγοί Θανάσης Βλάχος, Αποστολία Πάστρα και Νεκταρία Ζαμπάντη.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα για δύο ώρες, σε χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και για ορισμένα χρονικά διαστήματα στους ίδιους τους χώρους θέασης και ακρόασης της περιοχής.
Η πρώτη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας τα 40 παιδιά, ορίζεται για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από 6 - 8μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Το δεύτερο πρόγραμμα στοχεύει στην οργάνωση νεανικής μουσικής μπάντας με την ονομασία «η εξερεύνηση του κόσμου των κρουστών και η σχέση τους με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από ολιγομελείς ομάδες παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο (μέχρι δεκαπέντε άτομα η κάθε μια), σε συνεργασία με τον αρμόδιο δάσκαλο και μουσικό Βαγγέλη Ροδίτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟΧΩΡΙ!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΡΜΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ 150000 ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ(ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ 56% ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ)!!!!!!

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΧΩΝΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥΣ!!!

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΘΥΜΙΟΣ, Ο ΜΠΑΡΜΠΑΛΑΖΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΘΑΨΙΜΟ΄΄ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΄΄ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ΄΄, ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θα ασχοληθούν με τα παιδιά και το αρχαίο θέατρο γνωρίζουν από θέατρο;