Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Κλειδώνει ο χάρτης..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Πολιτειας Αιτωλών και Ακαρνανων» παρά το γεγονός η κυβέρνηση περιμένει τις κατά τόπους διαβουλεύσεις, εντούτοις οι διαδικασίες εντός του υπουργείου για την κατάρτιση του χάρτη σχεδόν ολοκληρώνονται και όλα τελικά δείχνουν ότι ο αριθμός των δήμων θα είναι 7 (συν-πλην 1 ), αριθμός που προέβλεπε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά με διαφορές στην κατανομή των δήμων. Προκρίνεται το σενάριο για ένα δήμο στα όρια της παλαιάς επαρχίας Ναυπάκτου (και όχι δύο με ξεχωριστό δήμο Ορεινής Ναυπακτίας) .Βεβαιότητα αποτελεί πως το Θέρμο θα είναι η έδρα διευρυμένου δήμου που θα έχει και τη Μακρυνεία, όντας ο δεύτερος δήμος της Τριχωνίδας με το διευρυμένο δήμο Αγρινίου που οριστικά αφομοιώνει τους δήμους Θεστιέων και Παραβόλας. Ο δήμος Βάλτου θα περιλαμβάνει τους σημερινούς δήμους Αμφιλοχίας , Ινάχου και Μενιδίου αλλά όχι και των Φυτειών. Οι Φυτείες θα αποτελέσουν τμήμα ενός εκ των δύο δήμων του Ξηρομέρου Έντονα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να γίνει τελικά μόνο ένας δήμος Ξηρομέρου αλλά συγκεντρώνει ελάχιστες πλέον πιθανότητες. Να σημειωθεί εξάλλου πως οι διεργασίες στην Αχαΐα δείχνουν το δρόμο. Στον όμορο νομό οι διαβουλεύσεις (των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων) σχεδόν ολοκληρώνονται και όλα συγκλίνουν πως ο αριθμός των 21 δήμων θα συμπυκνωθεί σε λιγότερους από έξι. ενδεικτικό όσων αναμένονται και για την Αιτωλοακαρνανία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΥΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΄΄ΕΡΓΩΝ΄΄ΤΟΥΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Από τους 29 Δημαρχους πόσοι θα είναι υποψήφιοι και το 2010 . Καιρός να μάθουμε ποιος θέλει να συνεχισει και μετά τις συνενώσεις
,ειδικά Μεσολόγγι Αγρίνιο και Ναύπακτο.

Ανώνυμος είπε...

στην αχαια ειναι δεδομενοι οι λιγοι δημοι αφου εκτος απο την πατρα τα υπολοιπα κεντρα ειναι καλαβρυτα αιγιο και κατω αχαια.
η αιτ/νια εχει μεγαλυτερο μεγεθος και περισοτερα προβληματα που δεν θα λυθουν με 7 τεραστιους δημους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ ΓΙΑ 10 ΔΗΜΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

7 dimoi sigoyra..diyrymeno mesologgi..artemis