Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Σχετικά με την επιχορήγηση των Ιδρυμάτων πρώην Πρωθυπουργών.


H είδηση μπορεί να μην αφορά άμεσα την τοπική επικαιρότητα, όμως την βρήκαμε ενδιαφέρουσα. Εν μέσω λοιπόν οικονομικής κρίσης αποφασίστηκαν τα εξής για τη επιχορήγηση ιδρυμάτων πρώην υπουργών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας:
"Με το Νόμο 3577 του 2007 αποφασίστηκε όλα τα Ιδρύματα Ερευνών των πρώην Πρωθυπουργών να επιχορηγούνται . Τα ιδρύματα είναι:

Ø Ίδρυμα Κ. Μητσοτάκης

Ø Εθν. Ίδρ. Ερ. Και Μελετών «Ελ. Βενιζέλος»

Ø Ίδρυμα Κ. Καραμανλής

Ø Ίδρυμα Α. Παπανδρέου

Ø Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου

Ø Ίδρυμα Κ. Σημίτη

Με το νόμο 3752/2009 εντάσσεται στα επιχορηγούμενα ιδρύματα και το Ίδρυμα του Κ. Σημίτη. Το Ίδρυμα του Κ. Σημίτη ως νεοσυσταθέν (Μάιος 2007) επιχορηγήθηκε για πρώτη φορά το 2009.

Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η επιχορήγηση κατά 10% για το 2010. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι η επιχορήγηση να περιοριστεί ακόμα περισσότερο."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τι αφορά η επιχορήγηση των ιδρυμάτων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών την τοπικη επικαιρότητα, Κύριος οίδε!!!Αν γνώριζαν, ωστόσο, οι διαχειριστές του blog τον λόγο ύπαρξης και τους σκοπούς, που εξυπηρετούν τα ιδρύματα αυτά (αναφέρω ενδεικτικά την έρευνα-μελέτη της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, την παροχη υποτροφιών) τότε θα τα πρόβαλαν ως ερευνητικά κέντρα, πρωτίστως, κι όχι ως επιζήμια στοιχεία του δημοσίου κορβανά, απαραίτητα. κι εν τέλει, ας συμφωνηθεί ότι δεν είναι μόνα αυτά, που επιβαρύνουν την δημόσια οικονομία. αν θέλουμε να είμαστε και λίγο πιο ακριβοδίκαιοι, σε ο,τι αφορά την τοπική επικαιρότητα πάντα, ας γίνουν παρόμοιες ανακοινώσεις- αναρτήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ΝΠΙΔ, τους τοπικούς φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, που εισπράττουν δια των γνωστών πάντα διαδικασιών....

Ανώνυμος είπε...

H σκέψη να κοπεί τελείως η επιχορήγηση από αυτά τα Ιδρύματα υπάρχει ή μαλακίες γράφω πρωί-πρωί?