Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Διαμαρτυρία του συλλόγου Μπουκιωτών Αθήνας για τις τελευταίες πλημμύρες

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 13-1-2010

Μεγάλες καταστροφές υπέστη το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιανουαρίου ο οικισμός Μπούκα Αμφιλοχίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των σφοδρών ανέμων. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «φουσκώσει» η θάλασσα και να πλημμυρίσουν σπίτια και μαγαζιά που βρίσκονται επί της παραλίας και όχι μόνο.

Τον οικισμό «σφυροκοπούσαν» πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ.
Όλος ο οικισμός της Μπούκας, δηλαδή από το λιμάνι μέχρι και την κεντρική πλατεία του χωρίου, παρέμενε στο έλεος των ανέμων για ώρες.
Η μανία της θάλασσας ήταν τέτοια, που παρέσυρε τα πάντα κοντά στον παραλιακό δρόμο. Όλα τα ισόγεια των κατοικιών πλημμύρισαν και οι κάτοικοι αγανακτισμένοι προσπαθούσαν να σώσουν τα υπάρχοντα τους.
Είναι προφανές ότι όλος ο ηλεκτρικός εξοπλισμός των κατοικιών και επιχειρήσεων, (ψυγεία, κουζίνες κ.α.), που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού το ύψος του νερού σε πολλές περιπτώσεις έφτανε το ένα μέτρο.

Οι κάτοικοι του οικισμού, εξαιτίας του καιρού, φτάνουν σε σημείο να αγωνιούνε όχι μόνο για τις περιουσίες τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Ο φόβος και η ανασφάλεια για τα χειρότερα, ειδικά αυτές τις Άγιες μέρες, τους γεμίζει με αγανάκτηση και θυμό συγχρόνως!

Όλες οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμφιλοχίας, οι σύλλογοι και οι φορείς για την προστασία του οικισμού έχουν βρει αντίσταση από τις Υπηρεσίες του Αθηνοκεντρικού Κράτους και στο γράμμα του νόμου, που απαιτεί χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να λύσουμε το τόσο σοβαρό πρόβλημα με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα .

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μπουκιωτών Αθήνας μετά από έκτακτη συνεδρίαση καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα: τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας κύριο Κοιμήση, τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κύριο Σώκο, την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Μπιρμπίλη, την Κτηματική Υπηρεσία, το ΓΕΝ, τους βουλευτές Αιτολωακαρνανίας από την κυβέρνηση τους κυρίους Μωραϊτη, Κουρουμπλή, Μακρυπίδη, και την κυρία Γιαννακά, και από την αντιπολίτευση τους κυρίους Σαλμά, Σταμάτη, Καραγκούνη, και Μωραϊτη Νικόλαο, καθώς και το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, να ενημερωθούν, να προτείνουν άμεσες λύσεις και να φροντίσουν να τις υλοποιήσουν έγκαιρα!

Επειδή πλέον κανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση για το πρόβλημα. Οι κάτοικοι του χωρίου προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την απαξίωση και την αδιαφορία διότι η υπομονή μας τόσα χρόνια έχει εξαντληθεί!

Τέλος ο Σύλλογος Μπουκιωτών Αθήνας έχει στα χέρια του φωτογραφικό υλικό και video από την καταστροφή για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ..Σ

1 σχόλιο:

ksipnistere είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ....Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς κομματικούς εθνικούς η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr