Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

7 δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία. Ισχυρό και μεγάλο Αγρίνιο.

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία 330 με 340 δήμων σε όλη τη χώρα, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνονται κάθε 5 χρόνια μαζί με τις ευρωεκλογές. Ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία προβλέπεται η δημιουργία των εξής 7 δήμων:

1. Ναυπάκτου, Πλατάνου, Αποδοτίας, Πυλλήνης, Αντιρρίου και Χάλκειας

2. Μεσολογγίου, Οινιαδών, Αιτωλικού

3. Θέρμου

4. Αγρινίου, Στράτου, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Παραβόλας, Θεστιέων και Αγγελοκάστρου

5. Αμφιλοχίας, Ινάχου, Μενιδίου

6. Ανακτορίου, Παλαίρου, Μεδεώνος (με έδρα τη Βόνιτσα)

7. Αστακού, Αλυζίας, Φυτειών (με έδρα τον Αστακό)


Γρίφος παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τη Μακρυνεία και τον Αράκυνθο, καθώς είτε θα προσχωρήσουν στο Θέρμο είτε στο Μεσολόγγι.
Αναμφισβήτητα ο εν λόγω σχεδιασμός σκορπά χαμόγελα στο Αγρίνιο, η δημοτική αρχή του οποίου αλλά και οι πολίτες προέκριναν τη συγκεκριμένη λύση. Πρόκειται για ένα ισχυρότατο αυτοδιοικητικό σχήμα που όπως μπορείτε να δείτε προκύπτει από τη συνένωση 8 δήμων.
Δυστυχώς όπως ήταν αναμενόμενο η Αιτωλοακαρνανία παραμένει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες λογικές επισημάνσεις.
Η Αιτωλοα;καρνανίας παραμένει σε αυτό το μόρφωωμα που λέγεται περοφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γιατί κάποιοι εσωτερικοί εχθροί, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί που βγήκαν στην επιφάνεια τον τελεθυταίο καιρό με τις θέσεις τους εναντίον του Αγρινίου, έθαψαν την προσπάθεια, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθεί , αλλά να επιμείνουμε ακόμα περισσότερο σε αυτή. Μια μάχη χάνεται μόνο αν δεν προσπαθήσεις.
Ο Αράκυνθος πρέπει να έρθει στο Αγρίνιο. Είναι ποτέ δυνατόν μια περιοχή που απέχει από το Αγρίνιο 10 λεπτά και είναι μια ευθεία να πάει στο Μεσολόγγι που απέχει 20 λεπτά και έχει Κλεισούρα?
Το ίδιο ισχύει και για το Δήμο Μακρυνείας.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο. Το Ξηρόμερο κακώς χωρίστηκε σε δύο δήμους. Τώρα με Ιόνια Οδό και με το δρόμο Αμβρακία-Άκτιο οι αποστάσεις θα μικρύνουν πολύ.
Δύο δήμοι με μικρό πληθυσμό δε μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα, ενώ ένας θα ήταν ισχυρός. Οι βολευτές του τόπου δούλεψαν για πολλοστή φορά για το κακό του τόπου και το ατομικό τους συμφέρον. Αυτό αφορά τους κατοίκους του Ξηρομέρου και τα βολευτάρια που ψηφίζουν εδώ και πολλές τετραετίες που είναι τα ίδια και δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στο νομό.

Ανώνυμος είπε...

ρε το ιερο ψαροχωρι το μονο που εχει τωρα ειναι η πινακιδα που λεει προσ αγρινιο

Ανώνυμος είπε...

Κι ελεγα δεν θα γινει προωρη αναρτηση για τον καλλικρατη?
Ειπα, ξ-ειπα, εγραψα, ξεγραψα.
Περιμενετε παιδες να δουμε τι θα ανακοινωθει επισημως.
Αναπαραγωντας ολη την παραφιλολογια χανετε κι εσεις κι ολοι μας.

Με το να κανεις μια αναρτηση για τον καλλικρατη, ετσι, γιατι το κανουν ολοι, δεν προσφερεις τιποτε.

Ανώνυμος είπε...

Τουτη την ωρα, εκτιμω περισσοτερο οπου δεν βλεπω αρθρο για τον Καλλικρατη, παρα όπου βλεπω!

Το να κρατας σταση σιωπης οταν ακομη δεν εχεις βεβαιες πληροφοριες, δειχνει σοβαροτητα.

Το να βαζεις αρθρα με 'φημες' και 'διαρροες', απλα δειχνει ερασιτεχνισμο.

Ανώνυμος είπε...

με αυτες τις ενωσεις το αγρινιο πραγματικα γιγαντονεται.τα μεγεθη αλλαζουν ακομα πιο πολυ σε σχεση με μεσολογγι και ναυπακτο και το ιδιο καιο οι οικονομικες απολαβες που θα εχουν πλεον οι νεοι δημοι

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ! ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ! ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΑΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΛΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο 9:49 τι παίρνει;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Στο παρελθόν είχε κατ’ επανάληψη συζητηθεί το ζήτημα του περιορισμού των 13 Διοικητικών Περιφερειών. Σήμερα αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει, καθόσον το ΕΣΠΑ – 4ο ΚΠΣ βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι το 2013, και οι σημερινές περιφέρειες αποτελούν βασικές συνιστώσες στην εξέλιξη του ΕΣΠΑ. Μετά το 2013 και πριν ξεκινήσει το τυχόν 5ο ΚΠΣ, ανοίγει ο δρόμος για τη συνένωση των περιφερειών και τον συνακόλουθο περιορισμό του αριθμού τους. Τότε οι 7 Γενικές Διοικήσεις θα αποτελέσουν de facto τη νέα χωροθέτηση των περιφερειών, εφόσον προωθηθεί το προαναφερθέν σενάριο.
Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον, ο τόπος εγκατάστασης της έδρας της Γενικής Διοίκησης, στην οποία θα ανήκει η Αιτωλοακαρνανία.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες των βουλευτών του νομού, της ΤΕΔΚ και των νέων Δήμων, σήμερα, για να έχουμε μέλλον ως περιοχή στη νέα τάξη πραγμάτων, αντί να επαναπαύονται και να αρκούνται στη διατήρηση απλώς των εδρών των νέων Δήμων.

Σύμφωνα με τον ΄΄Καλλικράτη΄΄ συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:
i.Αττικής-Αθήνα.
ii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς-Λάρισα.
iii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας- Ιωάννινα.
iv. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία
εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με
έδρα την ΠΑΤΡΑ.
v. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου -Πειραιάς.
vi. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης-Ηράκλειο.
vii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης-
Θεσσαλονίκη.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΡΟΣΔΕΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΕΣΜΩΝ ΄΄ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ΄΄ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΙΟΝΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΜΕ ΚΙΝΟΥΣΑ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ -ΜΩΡΑΙΤΙΚΗ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!!!!!

ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ Π.Χ. ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!!!!!.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ..........

Αλήθεια τα ονόματα των νέων Δήμων ποιος έξυπνος εγκέφαλος τους βρήκε.

Η μοναδική λογική -ιστορικά και τυπικά -ονομασία είναι αυτή του Δήμου Ναυπακτίας.

Αντίθετα τι σημαίνει Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου, Δήμος Αστακού, Δήμος Ξηρομέρου, Δήμος Αμφιλοχίας ακόμη και Αγρινίου;;;

Τι εννοεί ο ποιητής;;;

Οι Αιτωλικιώτες είναι Μεσολογγίτες, οι Αστακιώτες δεν είναι Ξηρομερίτες ενώ είναι οι Βονιτσάνοι, οι Λεπενιώτες ειναι Αγρινιώτες και οι Βαλτινοί είναι Αμφιλοχιώτες;

Μηπως οι παλιές και -παραδοσιακές-επαρχιακές ονομασίες είναι καλύτερες;

π.χ.Δήμος Βάλτου, Μεσολογγιου, Τριχωνιδας.

Εξάλλου η κατάργηση των Δήμων με ονομασίες συγκεκριμμένων πόλεων ή κεφαλοχωριών και η επιλογή ενός ευρύτερου πιο περιεκτικού ονόματος, ίσως σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο διαμορφώσουν μια νέα τοπική και πιο συνεκτική συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα στατιστικά στοιχεία των νέων Δήμων, με βάση την απογραφή του 2001.

Αγρινίου 86487
Μεσολογγίου 46207
Ναυπακτίας 26840
Αμφιλοχίας 20491
Ξηρομέρου 17872
Αστακού 13358
Θέρμου 7837

Βεβαίως από τα παραπάνω στοιχεία, φαίνεται δυστυχώς η πολιτική μιζέρια που επικρατεί έξω από τα τρία αστικά κέντρα του τέως Νομού Αιτωλοακαρνανίας!!!!

Αν λάβουμε υπόψιν την απερήμωση των μη πεδινών χωριών του Νομού, προφανώς στην νέα απογραφή του 2011, πολλοί δήμοι θα συρρικνωθούν πληθυσμιακά.

Μια μικρή πρόβλεψή μας:

Αγρινίου 120000
Μεσολογγίου 40000
Ναυπακτίας 25000
Αμφιλοχίας 20000
Ξηρομέρου 15000
Αστακού 10000
Θέρμου 5000

Αρα μήπως πρέπει οι δύο δήμοι της Ακαρνανίας να ενωθούν σε ένα ενιαίο Δήμο με 30000 συμπεριλαμβανομένων των χωριών του Δ.Οινιαδών πέρα από τον Αχελώο, να ενισχυθεί ο Δήμος Βάλτου με τα κεφαλοχώρια της Λεπενούς και της Στράτου και ο Δήμος Θέρμου να ενσωματωθεί στο Αγρίνιο μαζί με την Μακρυνεία;

To παράδειγμα της Ναυπακτίας αλλά και των ομόρων Νομών της Ευρυτανίας με 2 νέους Δήμους(Καρπενησίου και Αγράφων) και Λευκάδας με 1 νέο Δήμο είναι ένα πολυ καλό παράδειγμα;;;

Y.Γ. Αν κάποιοι ΄΄στενοχωρηθούν΄΄ με τις παραπάνω προτάσεις, περιμένω τις απαντήσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 1 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!!!!.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!!

Υ.Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ [Ή ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ]ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλά οι Μεσολογγίτες. Τα περί παλιάς επαρχίας Μεσολογγίου είναι όλα παπαριές. Όταν ίσχυαν οι επαρχίες πριν 80 χρόνια δεν υπήρχε ο δρόμος Μακρυνεία Αγρίνιο, που είναι μια ευθεία και σε 10 λεπτά είσαι Αγρίνιο. Αυτό να το καταλάβουν όλοι. Δε θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο στο Μεσολόγγι επειδή μερικοί τοπικιστές δε βλέπουν την αλήθεια.
Από Κλεισούρα και μετά είναι Αγρίνιο. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει να πάει στην Πάτρα. Ξέρουν αυτοί, οι ίδιοι που έθαψαν την περιφέρεια δυτικής στερεάς ελλάδας, από Κλεισούρα και κάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ,ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΗΤΑΝ ΦΡΟΥΔΕΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΝΗΦΑΛΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΝΟΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΜΟΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟΥ,ΕΑΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ.Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ,ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;
ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΟΧΙ;
ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ;ΓΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
1.ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟ
2.ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ
3.ΠΕΡΙΘΩΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΑΣ ΜΕ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ
4.ΙΝΑΧΟΣ-ΜΕΝΙΔΙ ΕΔΡΑ ΙΝΑΧΟΣ(ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ)ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΑ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑ.

fanis panagiotopoulos είπε...

http://halkeia.blogspot.com/

Η Χάλκεια ανήκει στη Ναυπακτία.
Να 'ναι καλά ο Ραγκούσης που το κατάλαβε και δε μας κόλλησε στο Μεσολόγγι!