Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Πάσχα 2010: Ένας μικρός απολογισμός..


Οι μέρες των διακοπών του Πάσχα πλησιάζουν προς το τέλος τους.
Φέτος το Πάσχα είχε αναμενόμενες στιγμές αλλά επεφύλασσε και εκπλήξεις δυσάρεστες..
Κρατάμε το γεγονός ότι συγκριτικά με άλλες χρονιές υπήρχε ελαφρώς λιγότερη κίνηση. Επίσης διστακτικός ήταν ο κόσμος και με τις πασχαλινές αγορές.
Το καινούργιο ήταν η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μ.Παρασκευής με τη συνάντηση των επιταφίων που είδατε σε προηγούμενη ανάρτηση, την οποία ζήσαν για πρώτοι φορά αρκετοί αγρινιώτες νεότερης γενιάς.
Και βέβαια το καθιερωμένο έθιμο των Χαλκουνιών..
Ειδικά τα δύο παραπάνω άφησαν έκπληκτους πολλούς ξένους που φιλοξενούνταν στην πόλη μας, οι οποίοι-όπως και οι ίδιοι τους ακούσαμε- έχουν να μεταφέρουν θετικές εμπειρίες και να πούν έναν "καλό λόγο" για το Αγρίνιο.
Από την άλλη η αιτωλοακαρνάνικη ύπαιθρος έσφιζε από ζωή έστω και για λίγες μέρες, καθώς πέραν των ετεροδημοτών, πολλοί συντοπίτες μας επιλέγουν να περάσουν αυτές τις ημέρες στα όμορφα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.
Δυστυχώς δεν έλειψαν δυσάρεστα και άσχημα συμβάντα, όπως ο τραυματισμός δωδεκάχρονης στο πρόσωπο από ρίψη βεγγαλικών στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας. Επιτέλους πότε θα ληφθούν μέτρα, ώστε να αποτρέπουν τέτοια γεγονότα;
Στην ημερήσια διάταξη η κίνηση και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους μας, οι οποίοι επιεικώς είναι αφιλέξονοι και επικίνδυνοι να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό εκδρομέων.
Η πόλη ζούσε ( και ζεί) αυτές στις μέρες στους δικούς της ρυθμούς. Καιρός αρκετά καλός, με τα σύννεφα όμως της επικαιρότητας να είναι έστω και πρόσκαιρα μακριά. Χαρακτηριστικά, απαρατήρητη πέρασε η στάσιμα αρνητική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ( το επιτόκιο δανεισμού παραμένει απαγορευτικά υψηλό).
Η δική της "ανάσταση" μάλλον αργεί να έρθει..
Μέχρι τότε όμως ας ζούμε εμείς τη δικιά μας. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να ατενίζουμε το κάθε τι προπάντων με αισιοδοξία..

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτώντας την φωτογραφία της πλατείας είναι:
1)Εμφανής η έλλειψη δέντρων σε μεγάλο τμήμα της και
2)Αισθητικἀ απαράδεκτη η παρουσία δεκάδων κακόγουστων διαφημιστικών/επαγγελματικών πινακίδων στα κτίρια.....

Ανώνυμος είπε...

Η κινηση δεν ηταν απλα ελαφρως μειωμενη, ηταν πολυ πιο κατω απο παλιοτερα. Σιγουρα φταιει η οικονομικη κριση ομως κι αυτο πατροπαραδοτο ειδος Πασχα που προσφερει η περιοχη (αρνια-κοκορετσια-χαλκουνια) ειναι πια παρωχημενο και δεν ειναι και τοσο ελκυστικο οσο ηταν καποτε, ειδικα για καποιον που εχει κι αλλες επιλογες.

Ανώνυμος είπε...

06 Απριλίου 2010 10:17 π.μ.
ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟ? 83 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΦΑΕ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

πολύ αφραγκία ρε παιδιά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε 10.17, τι θελεις να γινουμε και μεις φλωροεσωτερικοι τουρίστες(ή ζυμωτοί=αθηναιοι που τρελαινονται με τα αυτονοητα της επαρχίας) ή κουτοπόνηροι τουριστοαρπαχτοί;

Eμείς έτσι γιορτάζουμε εδώ και οσοι έρχονται ξεσχιζονται στα κοψιδια, ντόπιοι και ξενοι!!!

Δηλαδή, τι πρεπει να κανουμε;; να τρώμε πιτσες πασχαλιάτικα;;;;;

παρωχημένος

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει "σαλιο" παιδιά. πάλι καλά που σουβλίσαμε και φετος. του χρόνου δεν το κόβω αν πάει ετσι η δουλεια. αντε χρονια πολλα. και περαστικά μας...

Unknown είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
06 Απριλίου 2010 10:17 π.μ.
ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟ? 83 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΦΑΕ ΤΩΡΑ!

+1000

Είσαι θεός,ήλιος καλοκαιρινός...Τέλος!
Βάλε για περιφερειάρχης!

Ανώνυμος είπε...

η λυση για του χρονου.

τρια σουφλιστα κτο'πλα μι πάνα απ αρνι!!!!

διαιτητικο και φτηνό!!!!!

kostakoutas είπε...

δευτερα του Πάσχα πήγα Καρπενήσι,όλοι μου έλεγαν τα ίδια...
Το καλύτερο...

έπεται τσουναμι,μεγάλη στριμουρα!


Ευρωπαίε μου εσυ προοδευτικέ, πήγαινε στα σαλε της ελβετιας να κανεις πασχα,εμεις εδω γουστάρουμε με τρελή χοληστερίνη και τα τριγλυκεριδια στο θεο,ετσι για να τον νιώθουμε κοντά μας.

Ανώνυμος είπε...

kostakouta φταν'νι τα καρνα ή να σ' φερου?