Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ανεμογεννήτριες σε αναμονή..


Οι εικόνες που βλέπετε είναι κομμάτια από ανεμογεννήτριες, οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια φυλάσσονται στο λιμάνι του Μεσολογγίου.
Αυτές προορίζονταν να τοποθετηθούν στο ορεινό όγκο της Ναυπάκτου, εκεί δηλαδή που υπάρχουν και άλλες..
Τα χρόνια όμως περνάνε και αυτές παραμένουν εκεί..
Η ανάπτυξη του τόπου μας μπορεί να περιμένει..Συνηθήσαμε άλλωστε σε τέτοιου είδους αργοπορείες..

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα τερατα σε λιγο οπως παμε θα κατακλυσουν καθε κορυφή και κορυφουλα του νομού, αφού τα πρασινο-οικολογικο-αναπτυξιακα λαμογια, μας βλεπουν σαν ΄΄καφρους΄΄

Εξω οι ανεμογεννητριες, τα φωτοβολταικα και οι άλλες συγχρονες αναπτυξιακές ΄΄επενδύσεις΄΄, από την Αιτωλοακαρνανία!!!!!.

Ανώνυμος είπε...

Δηλ. οι ανεμογεννήτριες τι είδους ανάπτυξη θα φέρουν;
Δεν ψάχνετε καλύτερα το γιατί "αποθηκεύτηκαν" εκεί;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια πάτε καλά; θα φέρουν αναπτυξη οι ανεμογεννητριες; ποιος λεει αυτες τις σαχλαμαρες;! το γνωρίζετε το θέμα ή σας ήρθε έτσι απο μόνο του γιατί σας κάθονταν οι φωτογραφίες;

Ανώνυμος είπε...

Θερινό Ωράριο εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

http://4.bp.blogspot.com/_pEiXiAE6_UQ/S7spEA4m1yI/AAAAAAAAB_Q/Q2WNXtxaaRc/s1600/%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F+%CE%A9%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9F.jpg

Στηρίξτε τα πολυκαταστήματα που είναι ανοικτά και το Σάβαβτο απόγευμα και σέβονται τον καταναλωτή Αγρινιώτη και μη. Όχι όπως οι κξκουτόφραγκοι οι δικοί μας που 30 χρόνια μας τα παίρνουν, χτίσανε τις βίλες τους, πήραν τα μερσεντικά τους, χτίσανε τα εξοχικά τους σε Λευκάδα, Ζαβέρδα, Μύτικα και αλλού και κλαίγονται συνεχώς. Και βάλλουν συνεχώς εναντίον οποιου δήποτε σωστού μέτρου , όπως πχ της ελεγχόμενης στάθμευσης και άλλων.
Αφήστε που πολλοί στις εκπτώσεις αυξάνουν πιο πριν τις τιμές και δήθεν κάνουν έκπτωση μνε την αξία του προιόντος να είναι η αρχική.

Ανώνυμος είπε...

1:42, εσύ τι προτείνεις δηλαδή ?

Σε μία αμιγώς αγροτική περιοχή όπως η δικιά μας,
ακούστηκε ότι με το κόψιμο των δικαιωμάτων του καπνού, θα δοθούν σε αυτούς τους αγρότες που τα έπαιρναν, κίνητρα για να εγκαταστήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εσύ φαντάζομαι προτείνεις να ξαναβάλουν καπνά ε? :p

Ρε, μήπως είσαι κανένας από αυτούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι τόσο μπροστά ο νομός σε σχέση με τους άλλους?

Ανώνυμος είπε...

ελα ντε, καλα καθονται εκει που ειναι,

τι νομιζετε οτι ειναι οι ανεμογεννητριες, μηχανες που βγαζουν 50ευρα?

η αναπτυξη στην αιτωλοακαρνανια, θα ερθει απο τον τουρισμο,

θελουμε αεροδρομιο, και μια συγχρονη μαρινα, ωστε να δενουν τα κοτερα και τα κρουαζεροπλοια,
εκει κοντα στο λουρο για παραδειγμα, επισης χρειαζομαστε και μεγαλες ξενοδοχειακες εγκαταστασεις, τυπου ντουμπαι


αλλα για να γινουμε ντουμπαι, και για να εχουμε πληθος επισκεπτων απο ολον τον κοσμο, χρειαζομαστε ευκολια προσβασης, δηλαδη λιμανι και αεροδρομιο, οσο για την ενεργεια, ας ειναι καλα το Καταρ,

ας ελπισουμε οτι αυτοι οι αραβες που θα ερθουν εδω , για τις εγκαταστασεις του υγροποιημενου αεριου, να εκτιμησουν την ομορφια του τοπου μας,

και ποιος ξερει, εαν δεχτουν και επενδυσουν τουριστικα σε ενα τοσο παρθενο μερος, τοτε, θα βγουν κερδισμενοι και αυτοι και εμεις

Ανώνυμος είπε...

06 Απριλίου 2010 5:54 μ.μ
''η αναπτυξη στην αιτωλοακαρνανια, θα ερθει απο τον τουρισμο''

τωρα τα πιασαμε τα λεφτα μας.

ιδιως μετα απο την κατασκευη της χαβουζας στο πλατυγιαλι απο τους εμιρηδες (με την βοηθεια των ντοπιων κακομοιριδων) και την καταστροφη ολων των παραλιων απο τις ιχθυοκαλλιεργειες σε ολο το μηκος των ακτογραμμων του νομου ,μονο παρθενο δεν ειναι το μερος..

και οταν μπει σε λειτουργεια η καμιναδα του εργοστασιου ενεργειας ολοκληρος ο νομος θα βρωμαει οπως οταν περνας διπλα απο τα διυληστηρια πηγαινωντας για αθηνα.

οποιος περναει απο δω θα κλεινει αυτια και ματια.

Ανώνυμος είπε...

φιλε κα 5:47 μ.μ.,

απλα λόγω δουλειάς έχω την δυνατοτητα να εχω πληρη εποπτεια της ληστρικης επιδρομης στο περιβαλλον του νομου, απο τους καθε ειδους επενδυτικα λαμογια, ξενους και τα τοπικα τσιρακια τους.

Αληθεια, ξερεις οτι 1 KW, παει στο νταραβερι των δικαιωματων της ενεργειας που κανουν οι μεγαλες εταιρειες, γύρω στο 1.000.000 ευρω!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλε κα 5:47 μ.μ.,

απλα λόγω δουλειάς έχω την δυνατοτητα να εχω πληρη εποτεια της ληστρικης επιδρομης στο περιβαλλον του νομου, απο τους καθε ειδους επενδυτικα λαμογια, ξενους και τα τοπικα τσιρακια τους.

Αληθεια, ξερεις οτι 1 KW, παει στο νταραβερι των δικαιωματων της ενεργειας που κανουν οι μεγαλες εταιρειες, γύρω στο 1.000.000 ευρω!!!

Ανώνυμος είπε...

06 Απριλίου 2010 5:54 μ.μ.

Ποια ακριβώς ομορφιά έχει ο νομός από παράλια εκτός από Ναύπακτο και μετά τον Αστακό προς Πάλαιρο που θα τον καταστρέψουν αυτοί που τόσο επιδοκιμάζεις !

Ανώνυμος είπε...

απαντηση στον 6:43

λοιπον, ακου

μια οικονομια η οποια δεν παραγει τιποτε, τοτε οσα δανεια και να παρει, ειναι καταδικασμενη καποτε να καταρρευσει, αυτο ισχυει τοσο για την αιτωλοακαρνανια οσο και για ολη την Ελλαδα

μιλησες για ιχθυοκαλλιεργειες,

πες μου εστω και μια εταιρεια η οποια δραστηροποιειται στις ιχθυοκαλλιεργειες στο νομο, τι τζιρο εχει? ποσες οικογενειες ζουν απο αυτη?

ασε μη μου πεις

μαλλον καμια

εργοστασια παραγωγης ενεργειας δε θελουμε, ιχθυοκαλλιεργειες δεν εχουμε,
τουρισμο επισης δε θελουμε (θα καταστρεψει την αγρια φυση)

ε τοτε τι σκατα θελουμε τελος παντων?
πως θα ζησει ο τοπος μας, τη στιγμη, που οι επιδοτησεις, και οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων τεινουν προς εξαφανιση?

εγω απλα εθεσα το πλαισιο για το πως η αιτ/νια, θα μπορουσε να τρωει με χρυσα κουταλια

σε περιμενω να μου πεις τη δικια σου προταση για την αναπτυξη του νομου

και μη μου πεις : "την αγροτικη παραγωγη", καθως δεν εχει νοημα να καλλιεργεις κατι το οποιο αλλες χωρες (ινδια, χιλη, αργεντινη κλπ) ενεκα του φτηνου νομισματος, παραγουν αγροτικα προιοντα σε πολυ φτηνοτερη τιμη (μια βολτα στις λαικες, θα σε πεισει)

ειναι ευκολο να επικρινεις τη μια η την αλλη γνωμη σχετικα με το μοντελο αναπτυξης,

πες μας και τη δικια σου


οσο για την ομορφια των παραλιων, με μια μικρη παρεμβαση, γινονται ολες εξωτικες,