Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ψηλά το κεφάλι!


Μνήμες:
Μέρες που η Ευρώπη υποκλίνονταν..

Θα περάσει ο καιρός..
Θα το ξανακάνουμε εκεί που πρέπει!

Βαρεθήκαμε τις κροκοδείλιες κλάψες και τη τρομοκρατία σε όλο το κόσμο.
Βαρεθήκαμε τους Αυτιάδες, τους αδιάφορους (τζουλιο)ματάκηδες, κτλ κτλ. Μύτες μόνο έμειναν να ανοίξουν και φυσικά τα στόματα να μην κλείσουν.
Ο μέσος Έλληνας καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Καλείται να ορθώσει ψηλά το ανάστημα του και να αντισταθεί. Χωρίς να χάσει ούτε στο ακέραιο το ηθικό του.
Αντί να τον λυγίσουν τα αρπακτικά, ας τα τσακίσει αυτός; Πώς;
Να τους κόψει ο ίδιος την-όποια έχει απομείνει- κάνουλα με τα χρήματα. Να τους στεγνώσει την αγορά.
Να μην ξαναγοράσει προιόντα από χώρες η από εκείνους που τον λοιδορούν και αντιτίθονται.
Να μένουν εκεί, στα ράφια απούλητα, και να τους ρίξει αυτός στο πηγάδι της χρεοκωπίας.-Έτσι μπαίναν και στο κραχ του 32 τα λουκέτα-
Να μην χάσει την αισιοδοξία του-πώς;
Να οριοθετήσει ο ίδιος τις ανάγκες τους. Να τις χωρίσει σε πλαστές, μη απαραίτητες και πραγματικές. Να διώξει από το νου του τις δύο πρώτες, Έτσι κι αλλιώς άλλοι εισέπραταν από αυτές: Επιτίδειοι τραπεζίτες με τόκους , εταιρίες κινητών, αυτοκίνητα πολυτελείας, ιδιοκτήτες μπαρ-καφέ με 9 ευρώ το ποτό, πανάκριβες μάρκες ενδυμασίας, έμποροι παιχνιδιών, playstation κτλ κτλ.
Και θα ρωτήσετε: Ποιες είναι οι πλαστές και ποιές όχι. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας με βάση αυτό που τον ευχαριστεί και όχι με βάση αυτό που απλά συνηθίζει να το κάνει. Δεν μπορεί, από τις 14 θα υπάρχουν έστω 2 που τις κάνει από συνήθεια, έτσι δεν είναι; τόσοι άλλωστε είναι και οι μισθοί που κόβονται.
Από κει που τα παιρναν οι μικροί βάζοντας το "καπέλο" τους , τώρα τα παίρνει το ΔΝΤ.
Ας βγεί ξανά στη πλατεία.Ωραίο καιρό θα έχει άλλωστε, καλοκαίρι έρχεται. Όσα ευρώ κόψουν τα αρπακτικά, τόσες καλημέρες να λέει στους γύρω τους. Στον δίπλα μας ας είμαστε κύριοι.
Και ας κρατήσουμε τη μύτη μας ψηλά Που όμως; Εκεί που βάζουν καπέλο στα τρόφιμα Α ανάγκης. Εκεί που βάζουν καπέλο στις διακοπές. Εκεί που σου βάζει καπέλο με τη χαιρετούρα του ο συνδικαλιστής η ο πολιτικός που σε διέψευσε. Εκεί..
Φτιάξτε έτσι τον κοινωνικό ιστό εξ αρχής. Εγώ, εσύ, αυτός, εμείς..
Έτσι θα σε σέβεται ο ένας δίπλα σου, ο ένας θα γίνει δύο, οι δύο θα γίνουν τέσσερις, δεκατέσσερις και αργά η γρήγορα φτιάχνονται νέες-και οργανωμένες- φωνές δράσης.
Μιζέρια είναι όλα τα υπόλοιπα.
Και όπως βλέπετε παραπάνω..μην ξεχνάτε: Πριν 6 χρόνια η Ευρώπη μας προσκύναγε.
Χαχα..στο ποδόσφαιρο θα πείτε. Ναι, εκεί. Αυτή όμως είναι μια μικρογραφία, όταν ο Έλληνας δουλεύει με την καλή έννοια του εγωισμού.
Αν και λόγω Ρεχάγκελ( Γερμανός γαρ) ας προτιμήσουμε την Εθνική Μπάσκετ του 2005, που γονάτισε την υπερδύναμη και κει ΗΠΑ.
Αυτά είναι ενδεικτικά παραδείγματα. Βουλώνουν όμως στόματα εκείνων που μας λένε άχρηστους.
Από ψηλά τοτε, πέσαμε στα χαμηλά σήμερα.
Δεν αργούμε όμως να κάνουμε την αντίστροφη διαδρομή.
Ένας είναι ο δρόμος.
Ψηλά το κεφάλι!
..Και όλα θα γίνουν, Έστω και αν περάσει καιρός, Αλλά θα γίνουν
Αναγνώστης σας..
Αγρίνιο 30/4/2010

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος,

να μην ξαναγορασουμε ξενα προιοντα,

οποτε να πεινασουμε ε?

γιατι ουτε την τροφη μας δεν παραγουμε

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 3:22

Οι προτάσεις του άρθρου είναι παντελώς ανεδαφικές...

Αν είναι να προκαλέσουμε κραχ θα μπορούσαμε απλά να σηκώσουμε τις καταθέσεις μας απο την τράπεζα. Ποιές όμως αυτές που δεν έχουμε;
Και ποιός θα το κάνει;

Το άρθρο ωστόσο είναι ανεδαφικό για έναν και μόνο βασικό λόγο.
Τα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι στις μέρες μας εθνικά αλλά υπερεθνικά - πολυεθνικά και για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν είναι λύση ούτε η επιβολή μιας φασιστικής - εθνικιστικής κυβέρνησης (δεν λέω ότι κάτι τέτοιο ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου) για να προλάβω τέτοιες σκέψεις και ψευτοδιλήματα απο μικρόνοους ή απο παμπόνηρους γιατί πολύ απλά απουσιάζουν οι δυνάμεις εκείνες που θα την επέλεγαν και θα την στήριζαν. Δεν είναι πρακτική επιλογή για τους έχοντες...

Η μόνη λύση είναι η σε πρώτη φάση μαζική αντίδραση (όλοι στους δρόμους) και παράλληλα η συνειδητοποίηση απο μέρος του κόσμου που θίγεται των νόμων που διέπουν την οικονομικο - πολιτική λειτουργία και συνέχεια των ανθρωπίνων (και όχι των ζώων σκέτα) κοινωνιών.

Τι κρίμα που δεν ζει ο μεγάλος σύγχρονος διανοητής της Αριστεράς "ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ" να χαρεί για την επιβεβαίωση των λογικών προβλέψεων του - και μη θεωρήσει κανεις χεραικακία το να "χαρεί" γιατι μόνο ένας βλάκας δεν θα μπορούσε να κατανοήσει πως η ιστορία τελείται ασχέτως συναισθημάτων αλλά βάση κοινωνικο-οικονομικών νόμων οι οποίοι οδηγούν με ακρίβεια ασχέτως πόσο χρόνο θα πάρει, στην κατάρρευση του καπιταλισμού σαν ώριμο φρούτο...Αν βοήθήσουμε και εμείς λίγο, ακόμα καλύτερα...

Υπάρχουν όμως τα βιβλία του Ραφαηλίδη για να ανοίγουμε εμείς οι μικροαστοί τα "στραβά" μας...
Το μεγάλο στοίχημα πλέον όλου του κόσμου και κυρίως αυτών που διαφεντεύουν οικονομικά τις τύχες του κόσμου δεν είναι αν θα αντέξουν αλλά το πόσο...

Απο τον πρωτόγονο κομμουνισμό στη μοναρχία
Απο τη μοναρχία στη φεουδαρχία
Απο τη φεουδαρχία στην αστική δημοκρατία και το καπιταλισμό
Απο την αστική δημοκρατία και τον καπιταλισμό στον...

Η αλλιώς

Όλοι τρώγανε όλους
Ο Ένας έτρωγε απο όλους
Οι Λίγοι τρώγανε απο όλους
Οι Λίγο Περισσότεροι τρώγανε απο όλους τους άλλους.

Ε ήρθε η ώρα όλοι να φάνε με όλους για να μη φαγωθούν όλοι απο όλους!!!

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

Νέα Υόρκη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Goldman Sachs.

Η διαδήλωση που έγινε στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα, όπως «η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στην οικονομία» και «διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες».

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν.

ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΝΤ!
ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Μποικοτάζ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ και στα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ .
Όχι media markt, lidl, aldi, mercedes, B,W, audi, opel, VW, chevrolet, cherokee και πολλά άλλα τρόφιμα και ρούχα, παπούτσια που κατακλύζουν την αγορά. Υπάρχουν ένα σωρό μάρκες σε όλα τα παραπάνω.
Ρωτήστε και κάντε μποικοτάζ στους κλεφτες.
Όσο για τους δικούς μας κλέφτες και απατεώνες, ξέρετε τί να κάνετε. Απλά κάντε το. Το τάξιμο τελείωσε. Και αν δεν τελείωσε καόμα τελειώστε το εσείς.
Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες.
Καταγγείλτε όποιον φοροδιαφεύγει ( ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΕΝΔΥΜΆΤΩΝ, ΚΑΦΕΤΈΡΙΕς, ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΑ,, οποιοδήποτε επάγγελμα, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, όλους. Όλοι θα κόβουν απόδειξη αλλιώς κατευθείαν καταγγελία Το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα γι'αυτό έφτασε στον πάτο.. Δεν είναι σπιουνιά, αλλά το δίκαιό σας, όταν αυτός κλέβει το κράτος και εσείς πληρώνετε κανονικά τους φόρους.
Στείλτε στον αγύριστο και τα 5 κόμματα.
ΝΔ ΠΑΣΟΚ που ΄'εφαγαν το καταπέτασμα, εκατοντάδες δις οι 2. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ χωρίς σχόλιο, οι πρώτοι οι πλουσιότεροι "Αριστεροί" και οι δεύτεροι, ότι νάναι,όπου φυσάει ο άνεμος απόψεις. Όσο για το ψευτοΚΚΕ, τον "υπερασπιστή" των εργαζομένων και της λαικής μάζας, ΠΟΤΕ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ καιέχει το μεγαλύτερο συγκρότημα εκτύπωσης πολλώβν πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδων, την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., που ακόμα και σε απεργίες εργαζομένων αυτή ΤΥΠΩΝΕΙ. Μισθοί 800 και 1000 ευρώ εκεί, όταν το ΚΚΕ διαμαρτύρεται και ζητά κατώτατους μισθούς 1400 ευρώ παντού.
Για να ξέρετε τί είναι όλοι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινό έχει ο Γιωργάκης με τις γαλοπούλες;

Και οι δύο, τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Ας αρχίσουμε να στηρίζουμε τα ελληνικά προιόντα που στον γραμμωτό κώδικα αρχίζουν από 520.

θα είναι μια καλή αρχή!

και ας σταματήσει και αυτή η κλάψα και το αυτομαστίγωμα!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Ας αρχίσουμε να τιμούμε τους άξιους και ας δείξουμε τη μέγιστη περιφρόνηση στα λαμόγια που ο καθένας μας γνωρίζει στο στενό ή στον ευρύτερο περίγυρό του.

Τα λαμόγια μάς έφεραν εδώ που φτάσαμε (και δυστυχώς πολλοί θαύμαζαν τα λαμόγια και περιφρονούσαν ή θεωρούσαν ηλίθιο τον οποιοδήποτε είχε τη αξιοπρέπεια να στηρίζετε μόνο στον προσωπικό του μόχθο).

ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΤΡΙΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΓΕ...

kostakoutas είπε...

Κάποιος ανέφερε γραμμωτούς κώδικες....Χμ...Τα περισσότερα Ελληνικά προϊόντα,κατασκευάζονται σε κατι Γερμανιες κλπ...Κοιτάξτε χώρα παρασκευής και οχι γραμμωτό και χώρα συσκευασίας.Άιντε που οτι σας πούνε 2-3 καθυστερημένοι το αναμασάτε σα γίδια..

Αμα θέλετε να κάνετε κατι στη ζωή σας,ρίξτε το κράτος και βρείτε την άκρη μόνοι σας,ως τότε ομως κάντε επανάσταση και τα λοιπά γραφικά εκ του κανα-πεος.

Ανώνυμος είπε...

Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της οποίας, κατά τον Γ. Παπανδρέου, η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας, αποφάσισε να τιμωρήσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Είδε κανείς κανένα μέτρο που να χτυπά τον πλούτο; Είδε κανείς καμιά απόφαση που αν μη τι άλλο να επιχειρεί μερική έστω αναδιανομή του πλούτου;