Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αξιοποίηση δημοσίων κτημάτων στην Αιτωλοακαρνανία


Για δημόσια κτήματα-φιλέτα κάνει λόγω η ιστοσελίδα isotimia.gr τα οποία επρόκειται να αξιοποιηθούν από το Ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ), εν όψει της προσπάθειας για έλλειψη του ελλείμματος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος από τη μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων, στα οποία υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις αναψυχής.
Στόχος σε αυτή τη φάση είναι η εμπορική αξιοποίηση τους. Μάλιστα μια έκταση 3000 στρεμμάτων στην Αμφιλοχία είναι στα άμεσα σχέδια αξιοποίησης. Αν αυτή η έκταση αξιοποιηθεί για τουριστικούς λόγους, μέσω της μίσθωσης σε επιχειρηματίες αυτό ανοίγει νέες θέσεις εργασίας στη περιοχή μας και πράγματι θα ωφελήσει.
Αν πάλι όλες αυτές οι εκτάσεις επρόκειται απλά να πουληθούν, χωρίς κανένα μακροπρόθεσμο όφελος, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Όπως και να έχει, η υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή το να υπάρχει δημόσια γη εγκαταλελειμένη στη τύχη της χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται να την αξιοποιήσει δεν οδηγεί πουθενά. Από την άλλη, όταν μιλάμε για τουριστική αξιοποίηση μέσω της αξιοποίησης δημόσιων εκτάσεων στην εν λόγω περιοχή, απαραίτητη προυπόθεση είναι να λυθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επιβαρύνουν την θάλασσα του Αμβρακικού, η οποία είναι αυτή ακριβώς που δίνει τις προοπτικές αυτές στη περιοχή.
Σε διαφορετική περίπτωση φοβούμεθα ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφερόμενος να επενδύσει.
Ας ήμαστε αισιόδοξοι πάνω απ΄όλα, καθώς ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής. Μακάρι όμως να υπάρξει πραγματικό όφελος για το κράτος και πάνω από όλα σε όλους εμάς μέσω των νέων θέσεων εργασίας που τέτοιες τεράστιες επενδύσεις δημιουργούν..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na to kaliergisoyn indiki kannavi kai na to poylan stoys toyristes kai h olandia etsi kani kai exoyn mia apo tis kaliteres oikonomies kai mia xara zoyn kai pinoyn kai ligotero αγρινιο~καπνοs!~παναιτωλικοs

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ THΝ EΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΣΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή δεν είναι αξιοποίηση, ξεπούλημα είναι.
Να γράφεται τις καταστάσεις όπως είναι. Θα ξεπουλήσουν την Ελλάδα οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος, οι προδότες της πατρίδας.
Μουσουλμανελλάδα θα γίνουμ σύντομα.
Νέα χούντα για τα επόμενα 10-20 χρόνια με το ΔΝΤ κι τους παγκόσμιους κλέφτες. Ξυπνείστε.