Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Βροχή οι αιτήσεις για επενδύσεις που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε πόλο ενεργειακών επενδύσεων εξελίσσεται η Αιτωλοακαρνανία, καθώς βροχή πέφτουν οι αιτήσεις στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για εγκατάσταση είτε φωτοβολταικών, είτε αιολικών πάρκων, είτε για τη δημιουργία μικρών υδροηλεκτρικών φραγμάτων.
Πέραν των αιτήσεων της ΤΕΡΝΑ, στις οποίες αναφερθήκαμε τον προηγούμενο μήνα, η Μηχανική ΑΕ κατέθεσε αιτήσεις με σχετικές μελέτες για την αδειοδότηση δύο μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών αντλησιοταμίευσης συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 762 MW

Συγκεκριμένα οι μελέτες αφορούν τη δημιουργία των εξής σταθμών: 1) ΥΗΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ι εγκατεστημένης ισχύος 380 MW στη θέση Μπαμπαλιό του Δήμου Ινάχου, Ν. Αιτωλοακαρνανίας, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 196 εκατ. ευρώ και 2) ΥΗΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ εγκατεστημένης ισχύος 382 MW στη θέση Σαργιάδα του Δήμου Παρακαμπυλίων, Ν. Αιτωλοακαρνανίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 199 εκατ. ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές: Χαρακτηριστικά, μόνο από την αρχή της χρονιάς κατατέθηκαν 6 αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, (Συμπαραγωγή Υψηλής Απόδοσης) ενώ μέχρι την 1η Μαρτίου υπάρχουν συνολικά 43 θετικές γνωμοδοτήσεις της ΡΑΕ για αιτήσεις δράσεων που αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία. Οι περισσότερες από αυτές πάντως αφορούν πολύ μικρές μονάδες που η ισχύς τους σε ΜW είναι μονοψήφιος αριθμός..
Όπως και να έχει, γεγονός είναι ότι η Αιτωλοακαρνανία τραβάει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών. Πέρα από μικρές επενδύσεις, αργά η γρήγορα η κινητικότητα αυτή θα φέρει και μεγαλύτερες.
Το ζητούμενο όμως είναι αυτές οι επενδύσεις να έχουν αποτελεσματικότητα, βιωσιμότητα και προπάντων να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αλλιώς χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και μακροπρόθεσμους στόχους οι όποιες αλλαγές που θα επιφέρουν στο φυσικό περιβάλλον ( νέα υδροηλεκτρικά φράγματα, αιολικά πάρκα κτλ) δεν θα έχουν ούτε αντίκρυσμα και κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΟΕ-ΟΛΕ-ΟΕ(2)
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Ανώνυμος είπε...

θα γινει κουβειτ η αιτωλοακαρνανια.
ειδατε χτες χαρδαβελλα?

Ανώνυμος είπε...

θα γινει κουβειτ η αιτωλοακαρνανια.
ειδατε χτες χαρδαβελλα?

Ανώνυμος είπε...

Και Πατρινοί στη συζήτηση για το Εφετείο στο Αγρίνιο.

Πρωτοσέλιδο ψαρόμυαλης εφημερίδας ΑΙΧΜΗ

http://www.aixmi-news.gr/portal/images/stories/files/IMAGES/14-04-2010/1-1404.pdf

Ποιος τους κάλεσε? Μήπως οι ίδιοι οι ψαρόμυαλοι? Είναι οι ίδιοι που αντέδρασαν άκουσον άκουσον στη δημιουργία νέας περιφέρειας Δυτιής Στερεάς που είναι το λογικό ,για να μη γίνει έδρα το Αγρίνιο. Αν΄τι προσποριστούν τα οφέλη και οι ψαρόμνυαλοι από τη νέα περιφέρεια έσκαψαν το λάκο τους,αρκεί να μην έβλεπαν το Αγρίνιο έδρα. Οι άνθρωποι εκεί έχουν κάλοκαι βλακεία στον εγκέφαλο. Αλλά δεν έχουμε κράτος, γιατί αν είχαμε η νέα περιφέρεια θα ήταν γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια του agrinionews μονο οι θεσεις εργασιας μας ενδιαφερουν και αν προκυψουν και ποσες θα ειναι αυτες?ολα να τα παραδωσουμε στο βωμο του κερδους της τερνας και της καθε μεγαλοεταιριας που εχει σκοπο μονο το πρωσοπικο της οφελος σε κερδος,με τις περιβαλοντικες επιπτωσεις που θα εχουν ο και μεσα σε πια πλαισια θα γινουν ολα αυτα πρεπει να μας ενδιαφερει αρκετα και να τα αναδικνυουμε πιο πολυ δεν μπορουμε να εκτρεψουμε ολα τα ποταμια μας δεν γινεται να γεμισουν ολα τα ορεινα χωρια μας με ανεμογενητριες και φωτοβολταικα πρεπει να υπαρχουν καποια ορια που να βαζουν οι τοπικες κοινωνιες σε συνενοηση με αυτους που δινουν τις αδειες,για να μην παρεξηγηθω ειμαι υπερ των Α.Π.Ε. αλα με σεβασμο στο φυσικο πλουτο που βρηκαμε για να το παραδωσουμε στις επομενες γενιες

Ανώνυμος είπε...

Όχι όλα στ βωμό των μεγάλων συμφερόντων. Θα ρημάξουν το νομό σε λίγα χρόνια με τα αίσχη της "πράσινης" ανάπτυξης.
Είναι εκεατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια από ΕΕ για τέτοια ε΄ργα.
Προσοχή. Σιγά που χέστηκαν ξαφνικά για την πράινη ανάπτυξη. Βρήκαν και πεδίο λαμπρό στον υπανάπτυκτο νομό μας.

Ανώνυμος είπε...

Στο Δήμο Αγρινίου να προστεθείκαι ο Δήμος Αρακύνθου. Όλοι οι κάτοικοί του εξυπηρετούνται και είναι στενά συνδεδεμένοι με το Αγρίνιο. Το αστικό κτελ έχει λεωφορεία για εκείνα τα χωριά, τα λύμματά τους θα πηγαίνουν στο Βιολογικό Αγρινίου στα Καλύβια, υπάγονται στη ΔΕΥΑ Αγρινίου και πολλά άλλα. Δηλαδή τί άλλο χρειάζεται για να υπαχθείένας δήμος στο δήμο Αγρινίου? Και οικάτοικοί του το θέλουν σε περίπτωση που δε δημιουργηθεί νέος δήμος Μακρυνείας και τους πάνε Θέρμο. Θέλουν αγρίνιο αι όχι εκεί πάνω. Η πρόσβαση στο Αγρίνιο είναι έυκολη, 10 λεπτά, ενώ στο Θέρμο θέλουν 40 λεπτά με τον παλιόδρομο. Αυτήείναι η δημόσια διαβούλευση ρε δημοκράτρες και σοσιαλιστές του ΣΑΠΙΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να ξέρουμε πού βαδίζουμε και τί μας επιβάλλει η νεοταξική χούντα των καναλιώνκαι των πουλημένων πολιτικών μας.

http://www.youtube.com/watch?v=cE5D45Lwnhk&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ!!!!


ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ!!!!


ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ!!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ!!!!


ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ!!!!


ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ!!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΄΄ΠΡΑΣΙΝΗΣ΄΄ ΑΓΟΡΑΣ!!!!

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΄΄ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ΄΄ ΚΑΙ ΄΄ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ΄΄, ΝΤΟΠΙΟΙ ΄΄ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ΄΄ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ- ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ!!!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι εκεατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια από ΕΕ για τέτοια έργα.
Προσοχή. Σιγά που χέστηκαν ξαφνικά για την πράινη ανάπτυξη. Βρήκαν και πεδίο λαμπρό στον υπανάπτυκτο νομό μας.

14 Απριλίου 2010 5:16 μ.μ.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.ΤΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,Ε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 10.000.000 € ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΥΔΡΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΄΄ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ΄΄
Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΘΙΣΗ ΤΗΣ .....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Αιτωλοακαρνάνας, και γι' αυτό δεν ξεχνώ...
Αυτούς που κατάντησαν το μεγαλύτερο Νομό της Χώρας, να είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης...
Αυτούς που με την Πολιτική τους ερήμωσαν τον Τόπο μας!
Αυτούς που ασελγούν στην Παρθένα Αιτωλική Φύση παραδίδοντάς την έρμαιο στα χέρια άπληστων Μεγαλοεργολάβων...
Αυτούς που εξέτρεψαν τον Εύηνο, τον Μόρνο, και τον Ταυρωπό, και τώρα θέλουν να εκτρέψουν και τον Αχελώο!
Αυτούς που πρόεβλεψαν στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου να υπάρχει υποδομή για μεταφορά νερού προς την Πάτρα αλλά όχι και η δυνατότητα Σιδηροδρομικής σύνδεσης!
Αυτούς που μας θυμούνται μόνο όταν είναι η ώρα της Ψήφου ή των Φορολογικών μας Δηλώσεων!
Αυτούς που εδώ και 20 χρόνια όχι μόνο δεν μπόρεσαν να φτιάξουν καινούργιο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, αλλά αντίθετα οδηγούν σε πλήρη υποβάθμιση και αυτό που έχουμε!
Αυτούς που έκαναν πάνω από 20 χρόνια να φτιάξουν ένα δρόμο 34 χιλιομέτρων- την περιβόητη Παράκαμψη Αγρινίου!
Αυτούς που επί δεκαετίες και με τα δικά μας λεφτά έφτιαχναν το μεγάλο λιμάνι στο Πλατυγυάλι, και στο τέλος το ξεπούλησαν!
Αυτούς που με την πολιτική τους οδήγησαν σε πλήρη εξαθλίωση την πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου στο Νομό μας!
Αυτούς που έφτασαν το Αγρίνιο να έχει περισσότερους νέους άνεργους από ότι εργαζόμενους!
Αυτούς που μας ζητάνε κι άλλες θυσίες, για να πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι!
Αυτούς που εξέθρεψαν "Τρομπούκηδες", και μας έκαναν να ντρεπόμαστε για την Καταγωγή μας!
Όλους αυτούς που από την πλατεία Κολωνακίου θέλουν GPS για να έρθουν στην πλατεία της Δερβέκιστας!
Όλους αυτούς που προωθούν τις ανεμογεννήτριες της ZIMENS αλλά δεν έχουν ενδιαφερθεί καθόλου για τον ανεμόμυλο στον Μαχαλά!
Όλους αυτούς για τους οποίους το Σακαρέτσι, η Βελάουστα, το Ζελίχοβο, η Αρτοτίβα, το Δραγαμέστο, η Ζάβιτσα και η Σινίστα είναι άγνωστες λέξεις!
Όλους αυτούς που με τους "Καποδίστριες" I και II, και το "Χωροταξικό τους Σχέδιο" απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν έχουν όραμα για τον τόπο μας, αλλά δεν έχουν και στοιχειώδεις γνώσεις Ιστορίας!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ konstantinosdavanelos.blogspot.com/search/label/ΑΝΩΝΥΜΟΥ%20ΤΟΥ%20ΑΙΤΩΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΛΙΕΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ, ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

βαλτε ολοι φωτοβολταικα.
στο τελος να δουμε ποιος θα αγορασει ολη αυτη την αχρηστη ενεργεια που θα παραγεται.

Ανώνυμος είπε...

15 Απριλίου 2010 11:00 π.μ.

ΣΩΣΤΟΣ!