Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Kαταργήθηκε η βάση εισαγωγής του 10.


Πριν από λίγο αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο η κατάργηση της βάσης του 10, για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το μέτρο που θεσμοθετήθηκε από το 2006 δεν έλυσε προβλήματα, αλλά αντιθέτως απ ότι δείχνουν τα νούμερα παρολίγον να βάλει λουκέτο σε αρκετά τμήματα ΤΕΙ της χώρας. Μεταξύ αυτών και το αντίστοιχο του Μεσολογγίου.

Δεν ξέρουμε εάν η κατάργηση της εν λόγω βάσης θα βελτιώσει την εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιοι ουσιαστικά πρέπει να πανηγυρίζουν αυτή την ώρα περισσότερο…οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, καφετεριών και σουβλατζίδικων ή η εκπαιδευτική κοινότητα; Δε λέμε καλό είναι να χαίρονται αμφότεροι, όμως είναι ώρα άπαντες να προβληματιστούν, προκειμένου μελλοντικά να μην ξαναβρεθούν στην ίδια κατάσταση(όχι πως τώρα λύθηκε το θέμα). Και πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά όταν η πολιτεία προχωρήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όταν οι τοπικές κοινωνίες πάψουν να βλέπουν τους φοιτητές και τα ιδρύματα αποκλειστικά και μόνο ως εμπορεύματα και μέσο πλουτισμού…

Το γέλιο θα το ρίξουμε περί τα τέλη Αυγούστου. Τότε δηλαδή που πολλοί από αυτούς που μέχρι σήμερα διαμαρτύρονταν για το μαρασμό των περιφερειακών ΤΕΙ εξαιτίας της βάσης του 10, θα βγουν με ''πομπώδη'' άρθρα και ''καταλυτικές'' τηλεπαρουσίες να μιλήσουν για ''άχρηστους'' φοιτητές του 5 και του 6! Όπως και να το κάνουμε η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δυστυχώς η λογική ''κάθε χωριό και πανεπιστήμιο,'' το μόνο που εξυπηρέτησε ήταν βραχυπρόθεσμα μικροπολιτικά συμφέροντα. Τώρα εμείς οι νεότεροι ''γευόμαστε'' τους ''καρπούς'' αυτής της πολιτικής…

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα καλό έκανε η ΝΔ στην παιδεία και το πήραν πίσω... ΟΥΣΤ ζήτω η πρόοδος!!! Με το σπαθί τους θα σπουδάζουν τώρα και όσοι δεν ξέρουν ούτε να γράφουν!

Ανώνυμος είπε...

Θα ξαναγεμίσει ο τόπος μοσχάρια πτυχιούχους του 4,5,6.
Μπράβο,ωραία δημόσια εκπαίδευση. Ντροπή και αίσχος.μΑν ενδιαφέρονταν ακόμα και οι τοπικές κοθινωνίες θα ήθελαν αναβαθμισμένες σχολές και όχι σχολές κατώτατης ποιότητας με σπουδαστές άχρηστους και αγράμματους.
Αλλά ο κουτοπόνηρος Έλληνας είναι της αρπαχτής. Έτσι έμαθε, έτσι τον έμαθαν οι κυβερνήσεις, αφού είναι γνωστό ότι για την κατάντια της χώρας ευθύνονται οι κυβερνήσεις με τη διαπαιδαγώγηη που δίνουν στο λαό μέσω της υποβάθμισης της παιδείας. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λένε και δεν έχουν άδικο.
Κλείστε τα 2/3 των ΤΕΙ. Σχολές άνευ αξίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο πασοκικός λαϊκισμός στο μεγαλείο του. Μπάτε σκύλοι αλέστε και στην εκπαίδευση... Τρελές χαρές τώρα στην ιερό κλεφτοχώρι καθώς έρχονται νέες γενιές μελλοντικών άνεργων να τ' ακουμπήσουν στους ψαρόμυαλους.

Ανώνυμος είπε...

Με υπουργό εκπαίδευσης την Διαμαντοπούλου που είχε αρνηθεί την...μητρική της γλώσσα ως μία εκ των επισήμων της Ευρώπης πριν κάποια χρόνια...φυσικό ήταν!

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Θα αρχίσουν μετά και τα γνωστά "εμένα το πιδιμ τελείωσε το τει, βάλτου σε καμιά θέσ εκεί στο γραφείου σ"

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ 99,9% ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ.
ΜΩΡΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω, αυτό σας πείραξε; Αν αυτός που δεν έπιανε τη βάση πήγαινε εξωτερικό και γυρνούσε με πτυχίο ή τελείωνε κανένα ιδιωτικό κολλέγιο της πλάκας θα ήταν καλύτερος πτυχιούχος; Άσε που το να γράψεις 8 ή 7 στις πανελληνιες δεν σημαίνει οτι είσαι καθυστερημένος ούτε σε απωθεί απο το να διαβάσεις αργότερα...

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε να ριξετε τα νοικια εκει κατω στο Μεσολογγι γιατι παλι θα κλαιτε τον Οκτωβρη. Ακους εκει 250 ευρω το μηνα μια γκαρσονιερα, λες κι ειναι στο Μανχατταν! Ειδικα τωρα, δεν τα δινει κανενας (που εχει δυο δραμια μυαλο) για να δει το παιδι του ιχθυοκαλλιεργητη!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι αμόρφωτοι ουτε μοσχάρια όσοι γράφουν 5 και 6 στις Πανελλήνιες,ειναι τα θύματα ενός συστήματος εκπαίδευσης που απο τη μια μας θέλει αμόρφωτους για να μη σκεφτόμαστε και να είμαστε κοπάδι, απο την άλλη κάνει τα νέα παιδιά να χαπακωνονται απο την καταθλιψη και το άγχος για να προσφέρουν σε σας, γονείς, ενα κωλοπτυχίο να το βάλετε στον τοίχο και αυτά να τρελαίνονται απο την ανεργία. Οπότε, οτι μέτρο και να περάσουν δεν εχει σημασία,η μόρφωση σε αυτή τη χώρα είναι,πλέον,εντελώς προσωπική υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Με την εισαγωγή ολοένα και περισσότερων αποφοίτων στα ΤΕΙ (κυρίως) και ΑΕΙ το μόνο που κατορθώνει η κάθε κυβέρνηση είναι να μειώσει τους δείκτες ανεργίας της χώρας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πρώτα διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων,κεφετεριών και όχι οι μαθητές!!Σπουδές για τους επιχειρηματίες!Έλεος!Όποιος δεν αξίζει να μπει στην τριτιβάθμια εκπαίδευση να μην μπει.Υπάρχουν και άλλοι τομείς για να απορροφηθούν.Επιπλέον οι γονείς δεν θα ξοδεύουν άδικα ένα σωρό λεφτά για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των παιδιών τους αλλά και των ιδίων που τελικά αποδεικνύονται φρούδες.

Ανώνυμος είπε...

giati re palikari ti exeis me tous ixthyokalliergites?
perizithtoi eimaste!!!!!!
i to oti spoudazoume gyro apo ta psaria neinai kako???
alla otan perneis tin tsipoura apo ta ixthyotrofia kai tin xlapakoneis kala einai.....

Ανώνυμος είπε...

vre megale esy poso tin noikiazeis tin grasoniera diladi?100 eyro..ta 250 den einai exofreniki timi an to diamerisma den einai trypa kai exei ypodomes..eimai yper ton xamilon enoikion kai kata tis ekmetaleysis ton foititon..eimai yper tis vasis kai tis poiotitas ton ekpaideytikon idrymaton..ta exoyme kanei ola isoma..me 4 kai 5 mpainoyn tei mesologgioy kai me 10 kai 11 stis sxoles toy panepistimioy dytikis ellados..i paideia den einai eyligisto proion..artemis

Ανώνυμος είπε...

εγω το παιδιμ στον οαεδ θα το στειλω. μαθε τεχνη και αστινε.
τι πτυχια και χαζομαρες?
εκει κομμωτρια να γινει.
ολες οι κομμωτριες εγιναν με διαμερισματα και δικα τους μαγαζια.
αμτι!

Ανώνυμος είπε...

14 Απριλίου 2010 11:47
Εσυ τί εισαι; Ιχθυοκαλλιεργητης ή Ιχθυολογος; Ή μηπως "κολλημενος" Μεσολογγιτης;

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΙ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

εσυ?
τι εισαι??
τεμπελης της ηλια ηλιου????
εμεις δουλευουμε κανονικα και με το νομο για να τρως οπως σου ειπα την ωραια τσιπουριτσα σου και για αλλα πολλα!!!!
αιντε στενομυαλοι αγρινιοτες και μεσολογγιτες!
γι'αυτο εχετε βαλτωσει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωρέ πατριώτες δέν χαίρεστε πού θά γεμίζουν οι καφετέριες μέ τούς επιπλέον φοιτητές?
Θά αυξηθεί η δουλειά στά σουβλατζίδικα, θά ξαναγεμίσουν οι ξενοίκιαστες γκαρσονιέρες εκεί στόν Αγιο Κωνσταντίνο πού εχουν ξεφυτρώσει σάν μανιτάρια.
Γιά σκεφτείτε καί καμμιά καινουργια επιστήμη οτι καί νά ειναι καί νά ζητήσουμε ιδρυση σχολής.
Συνάλλαγμα στόν τόπο θά εχουμε.

topikistisagriniotis είπε...

ΠΤΥΧΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ....
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ 4,5,6...

Ανώνυμος είπε...

αντε και στο ιερο ψαροχωρι, το κατακαθι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Τ.Ε.Ι στο Μεσολλόγγι είναι απάτη οπως και ολα τα Τ.Ε.Ι της χώρας αλλά και πολλά Α.Ε.Ι΄.ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΧΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.