Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ένα σύγχρονο έργο από το Δήμο Αγρινίου για την τρίτη ηλικία.

Ένα έργο που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής, το νέο ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο παραδόθηκε στους δημότες, με την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Η λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στο εξής σε ένα σύγχρονο κτίριο που διαθέτει τους αναγκαίους χώρους για άνετη και ευχάριστη διαμονή.
Το ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου ανεγέρθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αγρινίου στη γωνία των οδών Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 700.000,00 € και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Αποτελείται από ένα ισόγειο και τμήμα υπογείου. Το Ισόγειο έχει εμβαδόν 450,00 τ.μ. και το υπόγειο 150,00 τ.μ.
Το ισόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους :
-Αίθουσα συνάθροισης κοινού
-Αναψυκτήριο με αποθήκη
Uploaded with ImageShack.us
-Αναγνωστήριο – Βιβλιοθήκη – Δημιουργικό Εργαστήριο
-Γραφείο Διεύθυνσης
-Γραφείο κοινωνικής λειτουργού
-Ιατρείο
-Φυσικοθεραπευτήριο
-Βοηθητικούς χώρους
-Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υπόγειο.
Το υπόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους :
-Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το ισόγειο.
-Αποθηκευτικούς χώρους
-Η/Μ χώρους.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, ενός έργου που όπως είπε, αποδίδεται στην κοινωνία του Αγίου Κων/νου, που της αξίζει.
«Αποδεικνύοντας την κοινωνική μας ευαισθησία και τηρώντας τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις προσφέρουμε αυτό το έργο ως το καλύτερο δώρο, στην Τρίτη ηλικία, σήμερα, παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων.
Αυτό το έργο έχει και έναν επιπλέον συμβολισμό. Το εγκαινιάζουμε σε μια περίοδο που η χώρα μας περνάει μια μεγάλη οικονομική κρίση, και είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής και της κοινωνίας του Αγρινίου σε αυτή την οικονομική κρίση, γιατί αυτό το έργο απευθύνεται στην Τρίτη ηλικία που είναι η πιο ευπαθής κοινωνική ομάδα του πληθυσμού μας και πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη. Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί με τις δυνατότητες που διαθέτουμε ακολουθήσαμε πολιτικές για να βοηθήσουμε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Αυτή την πολιτική θα τη συνεχίσουμε με στόχο να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δράσεις, απαιτώντας παράλληλα από την κεντρική εξουσία να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα κοινωνικά προγράμματα (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ ΑμεΑ)».
Απευθυνόμενος στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ο κ. Μοσχολιός τους παρότρυνε να καλλιεργήσουν πρώτοι αυτοί, την ελπίδα και την αισιοδοξία στην κοινωνία ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
«Εσείς, η παλιότερη γενιά έχετε περάσει δυσκολότερες εποχές, όμως καταφέρατε να τα ξεπεράσετε γιατί υπήρχε κοινωνική αλληλεγγύη και συναδέλφωση. Αυτές τις αρετές πρέπει να καλλιεργήσουμε και σήμερα για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε κρίση».
Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Κολοβού Λαμπρινή στο χαιρετισμό της τόνισε:
«Σε μια δημοκρατική κοινωνία όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Είναι ανεπίτρεπτο να μένουν στο περιθώριο τα άτομα Τρίτης Ηλικίας. Άλλωστε, εσείς υπήρξατε οι γονείς και οι δάσκαλοι όλων μας .
  Αυτός ο όμορφος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μαζί με τα αιτήματά σας και τις λύσεις των προβλημάτων σας.
Εύχομαι αυτό το κτίριο να είναι τόπος επίλυσης προβλημάτων στα οποία τα εντεταλμένα πρόσωπα θα διακονήσουν και θα υπηρετήσουν και όλοι να το χαιρόμαστε όχι μόνο ως κτίριο αλλά ως χώρο που φιλοξενεί πολύ σημαντικές για τη ζωή σας λειτουργίες».


Aπό το Γραφείο Τύπου

9 σχόλια:

kostakoutas είπε...

άσχετο αλλά μόλις σκότωσα ενα ασιατικό κουνούπι τίγρη...Δε πρέπει να γίνει κάνας ψεκασμός;

Ανώνυμος είπε...

Να αναρτηθεί.
Άλλη μια προεκλογική φιέστα του δημάρχου. Ο κόσμος δε μα΄σαει κουτόχορτο, εκτός από τα ταγμένα πρόβατα που θα ψηφίσαν τους ίδιους και τους ίδιους. Προεκλογικές φιέστες όπως αυτή, όπως η σήραγγα της περιμετρικής που καθυστέρησε σκοπίμως όσο δεν ήγαινε και τώρα είναι έτοιμη τον τελευταίο καιρό για να τη δώσουν μέσα στο μήνα να κάνουν μια φιέστα ακόμα. Δρόμοι,πλατείες στο Αγρίνιο και σε δημοτικά διαμερίσματα που τυχαία δίνονται αυτόν τον καιρό.
Για ποιο ΚΑΠΗ μιλάτε, γι αυτό που σταμάτησαν οι εργασίες 6 μήνες επειδή ήταν παράνομο,σε ΄έκταση που προοριζόταν για πράσινο σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο? Γιατί δε μιλάει κανείς

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και ταπεινά βλέπω.
Τι ρούχα είναι αυτά που φόρεσαν οι ηγέτες μας?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΓΚΩΤΟ.

ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΩ ΛΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕGAΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ!!!

Ανώνυμος είπε...

700.000 ΕΥΡΩ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΡΕ? ΣΧΕΔΟΝ 240.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ? ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ!!!!

Ανώνυμος είπε...

4-10 7:29 μμ....
Είσαι για πολλές μπάτσες!!!

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει ακομα κοσμος που ασχολειται με το κομμα του Πασοκ?

Ανώνυμος είπε...

Από τον πρώτο γύρο ακόμα, αλλά κυρίως στο δεύτερο γύρο – θα γίνει η «σούμα». Και θα βγάλουν όλοι το μήνυμά τους:Τι ακριβώς θέλετε; Να νιώθει η κυβέρνηση «ευχαριστημένη» με την ετυμηγορία του λαού;Ή να νιώσει… «ζεματισμένη»;

Θα τους επιβραβεύσετε, που έταζαν «λαγούς με πετραχήλια»;

Θα τους ανταμείψετε που σας κορόιδευαν με το αξέχαστο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»; Ή θα τους στείλετε «αδιάβαστους», ώστε να καταλάβουν ότι τα ψέματα τέλειωσαν, ότι ο λαός ξύπνησε, ότι κάθε έγκλημα έχει και τιμωρία.

Κι αυτοί διέπραξαν το χειρότερο πολιτικό έγκλημα:

Αυτό της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Α.Σ