Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στη πρόοδο" το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

Παρουσιάστηκε τη Παρασκευή το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα.
Το όνομα του συνδυασμού είναι «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο».
Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Το κείμενο που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης και οικονομικών δεικτών, είναι γνωστό ότι παρουσιάζει σημαντική υστέρηση, συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες της χώρας.
Ωστόσο, η θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι νέες δυνατότητες και προοπτικές που προκύπτουν από την κορυφαία αυτή διοικητική μεταρρύθμιση, μας δίνουν το Δικαίωμα να σχεδιάζουμε με ρεαλισμό και απόλυτη γνώση των συνθηκών και των αναγκών, το Αύριο της Δυτικής Ελλάδος.
Ένα Αύριο που δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια επιλογών πέρα από έναν γρήγορο και συντονισμένο βηματισμό προς την Πρόοδο. Με σχέδιο, με όραμα, με στρατηγική που θα απαντά στα προβλήματα και θα θέτει όρους αξιοποίησης των πολλών δυνατοτήτων της Περιφέρειας.
Παρουσιάζουμε σήμερα το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού μας.
Και μέσα από τους συμβολισμούς που προκύπτουν φαίνεται καθαρά η πολιτική μας φιλοσοφία, ο προσανατολισμός μας και η πρόταση μας για το Αύριο της Δυτικής Ελλάδος.
«Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο». Αυτό είναι το όνομα του συνδυασμού μας, με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.
Δικαίωμα στο Αύριο, δικαίωμα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η Δυτική Ελλάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην εργασία, δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, δικαίωμα στις νέες και στους νέους μας να μένουν στον τόπο τους και να δημιουργούν, δικαίωμα σε μια νέα πορεία που θα υπερβαίνει αγκυλώσεις, νοοτροπίες, λογικές και πρακτικές του παρελθόντος και θα φέρνει τον πολίτη στο κέντρο των εξελίξεων.
Ο πολίτης, που σήμερα, εξαιτίας αυτών των παλιών αγκυλώσεων και νοοτροπιών, εξαιτίας των λογικών του παρελθόντος, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ζει μια δύσκολη καθημερινότητα.
Το έμβλημα του συνδυασμού μας απεικονίζεται με το κεφαλαίο γράμμα «Δ» το οποίο συντίθεται από τρία φύλλα ελιάς. Και εδώ υπάρχουν συμβολισμοί.
Το «Δ» είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Δικαίωμα.
Είναι, επίσης, το πρώτο γράμμα της λέξης Δημιουργία αλλά και της λέξης Διαφάνεια.
Από «Δ» αρχίζει και η λέξη Διεκδίκηση που θα αποτελέσει προμετωπίδα της πολιτικής μας ώστε να γεφυρωθούν οι ανισότητες και να πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες.
Από «Δ», επίσης, ξεκινά και το όνομα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
«Δ» είναι και το πρώτο γράμμα της λέξης Δέσμευση. Της δέσμευσης που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειας.
Τα τρία φύλλα ελιάς έχουν και αυτά τη δική τους σημασία.
Συμβολίζουν την ενότητα των τριών νομών, την ανάγκη ταύτισης όλων μας σε μια ενιαία περιφερειακή συνείδηση, σε μια κοινή προσπάθεια για την Πρόοδο.
Συμβολίζουν, επίσης, το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που επιζητούμε, μακριά από ακρότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις και από καβγάδες που τελικά δεν προσφέρουν τίποτα στον δημόσιο διάλογο και λειτουργούν αποκρουστικά για τον πολίτη.
Συμβολίζουν, ακόμα, την ανάγκη μιας πορείας δημιουργικής που θα βάλει σε τροχιά αναγέννησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ανακοινώνουμε, επίσης, σήμερα ότι τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται σε λειτουργία και η ιστοσελίδα του συνδυασμού μας.
Η ιστοσελίδα δεν θα έχει μόνο τον χαρακτήρα ενός μέσου προβολής των δραστηριοτήτων του συνδυασμού.
Θα λειτουργεί με την μορφή ενός «ηλεκτρονικού εκλογικού κέντρου» όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορίες. Από την δραστηριότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη, των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων ως τις προγραμματικές μας θέσεις και την προεκλογική κίνηση του συνδυασμού.
Επίσης, στο «ηλεκτρονικό εκλογικό μας κέντρο» θα καταχωρηθούν χρηστικές πληροφορίες για τις εκλογές, με υλικό που θα κατατοπίζει τους εκλογείς για το πώς και για το που ψηφίζουν για την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Θα χρησιμοποιήσουμε, επίσης, την ιστοσελίδα για την φιλοξενία του προγράμματος του συνδυασμού μας το οποίο θα έχει μόνο ηλεκτρονική μορφή και όχι έντυπη. Και η επιλογή μας αυτή συμπλέει με την ανάγκη να στείλουμε το μήνυμα του μέτρου που πρέπει να διέπει την προεκλογική περίοδο. Χωρίς υπερβολές και χωρίς περιττές δαπάνες.
Επιλέγουμε έναν σύγχρονο, χρηστικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ώστε να περιγράψουμε με ακρίβεια στον πολίτη την ολοκληρωμένη και στρατηγική μας πρόταση για την Δυτική Ελλάδα.
Ξεκινάμε με μεγάλη όρεξη για δουλειά, με όραμα και με πίστη, κυρίως στις δυνατότητες αυτής της περιοχής. Ξέρουμε ότι η οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή, ξέρουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση, ωστόσο πιστεύουμε ότι ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και το σύνολο των αλλαγών που φέρνει ο «Καλλικράτης» μπορούν να αποτελέσουν θεμέλιο κινητοποίησης όλων των δυνάμεων και συμμετοχής τους σε μια προσπάθεια τόνωσης της περιφερειακής ανάπτυξης.

Από το Γραφείο Τύπου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to oneiro tou minara,ennoei kai tis patras genikotera fantazomai

Ανώνυμος είπε...

Κομματόσκυλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ούστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΓΚΩΤΟ.

ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΩ ΛΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕGAΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΕΙΕΣ...ΜΟΝΟ ΤΝ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πρηξουν ολοι με τα προεκλογικα τους συνθηματα, και μετα τις εκλογες, απο δω παν κι αλλοι!

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο στους Πατρινούς!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους Πατρινούς!

Ανώνυμος είπε...

Μινάρα,αντε γαργαλήσου που θες και ψήφο. Λαμόγια. Καμία ψήφος σε Πατρινούς.

Ανώνυμος είπε...

πασοκια θα σας πεθανουμε σις 7 νοεμβριου.
να εχετε ετοιμα και τα ελικοπτερα σας απο την ανοιξη τοτε που θα φυγετε.
ερχομαστε και ειμαστε τσαντισμενοι και σαμαρας δεν ειναι καραμανλης.
οπως ειπε και ο χοντρουλης παγκαλος ειναι "ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ"!!!