Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Nικολόπουλος εγκαλεί Κατσιφάρα για ..Εφετείο Αιτωλοακαρνανίας.

Εκτενή αναφορά στο Εφετείο Αιτωλοακαρνανίας γίνεται σε Ανοικτή επιστολή του  βουλευτου Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου προς στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα. Το ενδιαφέρον που έχει η επιστολή αυτή εστιάζεται στο ότι  αποκαλύπτει ως έναν μεγάλο βαθμό τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην έδρα της νέας Περιφέρειας που θα υπαγόμαστε για το Εφετείο. Μάλιστα ως επιχείρημα επιστρατεύεται έμμεσα η διαμάχη Αγρινίου-Μεσολογγίου για το ζήτημα αυτό. Εύκολα λοιπόν κανείς μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το ποιος πραγματικά είναι ωφελημένος από τη διαφωνία δύο πόλεων -στη προκειμένη περίπτωση για το Εφετείο- και τι μακροπρόθεσμα εξυπηρετεί. Το απόσπασμα της επιστολής έχει ως εξής:  
"Δικό σας έργο στο υπουργείο είναι όμως και η αμφισβητούμενη απόφαση για την ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία. Στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι ή και… κάπου ανάμεσα. Δεν ξέρω ακριβώς. Ξέρω όμως πως αυτή η απόφαση προκάλεσε πολλές εξεγέρσεις. Και στο νομικό κόσμο της Αχαΐας που εύλογα φοβήθηκε για την αποδυνάμωση του Εφετείου Πατρών, αλλά και στους τοπικούς παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας για την χωροθέτηση του Εφετείου. Πέρα από όλα αυτά όμως, το κυρίαρχο είναι μάλλον η… προνοητικότητά σας να δημιουργήσετε νέες δημόσιες υπηρεσίες σε μια εποχή που
η κυβέρνηση που υπηρετείτε συρρικνώνει το κράτος και καταργεί ή συγχωνεύει άλλες! Ίσως με αυτό τον τρόπο να θέλατε να δείξετε και την αντίθεσή σας με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, μόνο που επιλέξατε λάθος πεδίο… Όπως και να έχει, το γεγονός είναι πως διχάσατε τον κόσμο που σε λίγο καιρό, ως περιφερειάρχης, θέλετε να ενώσετε."

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαναστασίου συμμερίζεται άραγε τις απόψεις του ομοιδεάτη και υποστηρικτή του? Έχει το σθένος να εκφραστεί δημόσια για το Εφετείο?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΓΚΩΤΟ.

ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΩ ΛΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕGAΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

εφετειο στο μεσολογγι ..παει και τελειωσε

kostakoutas είπε...

Εφετείο στο ζαπαντι τωρα!!!
Ζαπαντι...Λίκνο του πολιτισμού!!

Ανώνυμος είπε...

Εφετείο στο Τριχώνιο αμέσως. Το αρχαίο Τριχώνιο υπήρξε σημαντικότατη περιοχή στην αρχαία Αιτλία και δικαιούται το εφετείο . Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.
Εφετείο μόνο στο Τριζώνιο ή έστω στο Θέρμο που υπήρξε έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ούστ που θέλετε εφετείο σε Θέρμο ή Τριχώνιο.
Εφετείο πρέπει να γίνει ή στην αρχαία Καλυδώνα ή Πλευρώνα.Άντε και στις Οινιάδες,για να "πετάγονται" οι εφέτες δίπλα στο θέατρο,να βλέπ'νε Αισχύλου,Σουφουκλήηη, Ευριπήδ'ή κάνα Αριστοφάν'.

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΤΩΡΑ...

Ο ΚΑΘ' ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ

Σ.Π.